۱۶ شهریور ۱۴۰۰، ۱۱:۰۰
کد خبر: 84459738
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سیل‌زدگان کجور ؛چشم انتظار حمایت مسئولان

۱۶ شهریور ۱۴۰۰، ۱۱:۰۰
کد خبر: 84459738
سیل‌زدگان کجور ؛چشم انتظار حمایت مسئولان

نوشهر - ایرنا - سیلزدگان بخش کوهستانی کجور پس از یک ماه از حادثه دو سیل امسال متحمل خسارت های زیادی در بخش های کشاورزی، دامداری و مسکونی شده اند و در آستانه فصل پائیز چشم انتظار حمایت مسئولان برای جبران بخشی از این خسارت هستند تا به زندگی خود ادامه دهند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این بخش کوهستانی با ۶۴ روستا و ۲ منطقه شهری در فاصله حدود ۷۵ کیلومتری جنوب شرقی شهر نوشهر قرار دارد و  برابر سرشماری نفوس مسکن سال ۱۳۹۵ دستکم ۱۲ هزار نفر جمعیت بومی دارد و ۲۵ هزار نفر دیگر هم به خاطر برخورداری از جاذبه های طبیعی نظیر کوه و جنگل های هیرکانی پس از ساختن ویلاهای لوکس به صورت خوش نشین سکونت دارند.

سیل در ماه های مرداد و شهریور امسال طی دو مرحله در بخش تاریخی و کوهستانی کجور نوشهر که نخستین بار در دهم  مرداد ماه و سیل دیگری هم در یکم شهریور ماه جاری رخ داد ،حدود 31 میلیارد  تومان به تاسیسات زیربنایی ، مسکونی ، کشاورزی و دام و طیور این منطقه خسارت زد .

با نگاهی به سیل های سال های گذشته نشان می دهد که این نخستین بار نیست که مردم کجور شاهد چنین اتفاقات تلخ و غم انگیزی شده اند بلکه طی دو دهه است که در هرسال به طور میانگین  یک یا ۲ بار سیلاب به  نقاط مختلف شهری و روستایی این بخش  خسارت و خرابی های زیادی به بار می آورد.

سیل سال گذشته در روستاهای "نیچکوه " ، "میرکلا " ، "کندلوس " ، "کیاکلا" "،" کینس"، "مننجیر" ، "سماء " ، "فیروزکلا" و "کیکو "  خسارت زیادی  به تاسیسات زیربنایی ، بناهای مسکونی ، معیشتی و کشاورزی وارد کرده بود.

برای پیشگیری ، مقابله و مهار سیل طرح های متعددی از جمله  احداث بندهای سرشاخه گیر و نیز ساماندهی رودخانه ها صورت پذیرفت اما تکرار چنین حوادثی و خسارت های همراه آن خود گویای آن است که این طرح ها به طور اساسی کارساز نبوده است و به نظر می رسد کارشناسان و متخصصان ذیربط در شناسایی کانون های سیل خیز و خسارت زا در این بخش ییلاقی و کوهستانی کارهای کارشناسی و مطالعات کافی و لازم انجام نداده اند.

سیلی که در دهم مرداد ماه گذشته و اول شهریور ماه جاری در چندین نقطه کجور از منطقه خصوصا در روستای "انگاس " و شهر " کجور " رخ داده ، هزینه های زیادی روی دوش مردم این منطقه گذاشته است.برابر گزارش ها ، این سیل سبب خرابی و آبگرفتگی حدود ۳۰ واحد مسکونی ، انسداد راه های روستایی ، شکستگی شبکه های آبرسانی ، تخریب کامل دامسرا و نیز تلف شدن صدها دام و سبک در این منطقه ییلاقی و کوهستانی شد.

مسئولان محلی هرچند پس از بروز این حادثه به منظور ابراز همدردی و یاری رسانی به سیلزدگان به نقاط سیلزده بازدید میدانی را انجام دادند  و نشستی هم پس از چند روز جریان سیل با حضور مدیرکل مدیریت بحران استانداری و نیز نماینده ستاد اجرایی فرمان امام (ره ) در بخشداری کجور برگزار و تصمیماتی هم نسبت به چگونگی جبران خسارت به سیلزدگان این منطقه گرفته شد ،منتهی تا این لحظه طبق گفته سیلزدگان هیچگونه تماسی مبنی بر تشکیل پرونده برای دریافت تسهیلات یا پرداخت وجه نقد به صورت بلاعوض با سیلزدگان گرفته نشده است .

در زمان حاضر شماری از سیلزدگان بخش تاریخی و کوهستانی کجور با اشاره به قرار گرفتن در آستانه فصل سرما و نیز مشکلات ساخت و ساز در ترمیم و بازسازی بناهای مسکونی خسارت دیده ناشی از سیل  در این منطقه از مسئولان دست اندرکار برای پیشگیری از تبعات و پیامدهای ناشی از این بلای خانمان برانداز خواستار چاره جویی و حمایت شدند.

سیل‌زدگان کجور ؛چشم انتظار حمایت مسئولان

چشم انتظار جبران خسارت سیل

یکی از دامداران آسیب دیده ناشی از سیل در روستای "انگاس" در این باره می گوید :  سیل که ماه پیش درست در دهم مرداد ماه گذشته حوالی ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه براثر طغیان رودخانه بالادست این روستا رخ داد حجم آب به حدی زیاد بود که به داخل دامسرا سرایت کرد به طوری که دامسرا در زیر آب ناپدید شد.  

بهادر ربیعی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ، میزان بنای دامسرا را حدود ۲ هزار و ۵۰۰ متر و یونجه زار و علفزارهای پیرامون آن هم حدود ۱۵ هزار متر مربع ذکر کرد و افزود : سیل علاوه بر تخریب دامسرا ، همچنین تعداد  ۴۰ راس گوسفند و ۱۰۰ راس گاو و گوساله را نیز با خود برد و تا این لحظه هیچ اطلاعی از سرنوشت این دام ها ندارم  ضمن آنکه سبب آب بردگی گستره زیادی از علفزار و یونجه زار شده است.

این دامدار سیلزده اظهار کرد : هرچند از زمان وقوع سیل تاکنون اقداماتی چون استقرار ماشین آلات سنگین مانند لودر و کامیون نسبت به پاکسازی گل و لای انباشته شده  در پیرامون دامسرا اقداماتی انجام گرفت منتهی هنوز بخشی از این کار باقی مانده که ناگزیرم با هزینه شخصی ام انجام دهم .

ربیعی ، میزان ضرر و زیان سیل به دامسرا و دام های تلف شده را بیش از پنج میلیارد تومان اعلام کرد و با ابراز تاسف گفت که دامسرا و دام ها بیمه نبوده اند و اکنون تمام چشم و امید ما به حمایت های مسئولان دوخته شده که تا این لحظه هیچگونه کمکی نکرده اند فقط یک کامیون به اندازه ۱۰ تن سبوس تحویلم دادند که وجه آن را پرداخت کردم در حالی که میزان تقاضا برای سبوس حدود ۵۰ تن بوده است.

وی  با اشاره  به نزدیک شدن به فصل سرما در این منطقه مرتفع و کوهستانی در این روستا افزود : برای ذخیره آذوقه دام ها در فصول سرما و نیز نداشتن جا و مکان برای پناه دادن به حدود ۲۰۰ راس دام سنگین و سبک  واقعا در این شرائط بد مالی راهی جز دست نیاز به مسئولان و حمایت های مالی ندارم .

علی حق پرست دیگر سیلزده شهر کجور نیز گفت : سیل باعث خرابی بنای مسکونی شد و تمام هستی ونیستی یک عمر تلاشم را طی  دو ساعت از بین برد و اکنون بی خانه  شدم و ناگزیرم برای ادامه زندگی به فرزندان پناه بیاورم و در منزل آنان بسر ببرم .

وی افزود : دلخوشی سیلزدگان این منطقه به حضور مسئولان و وعده های آنان است و گرنه اگر تسهیلاتی به صورت بلاعوض و یا دراز مدت برای بازسازی بنای مسکونی ام پرداخت نشود برای بنده که حدود ۶۰ سال سن و درآمدی به آن شکل ندارم تحت هیچ شرائطی نمی توانم با توجه به گرانی لوازم ساختمانی ، سرپناهی برای خودم احداث کنم.

عضو شورای شهر کجور هم در این باره گفت که سیل طی ۲ روز متوالی در یکم و دوم شهریورماه جاری سبب تخریب کامل سه بنای مسکونی و آب گرفتگی حدود ۲۳ بنای مسکونی شد و علاوه بر آن خسارت چندین میلیاردی به تاسیسات و زیرساخت های این شهر وارد کرد هزینه هایی که شهرداری باید برای جبران آن پرداخت کند.

فرمان سیاه سرانی در گفت و گو با ایرنا ، افزود : سیل سبب آب بردگی و تخریب حدود دو کیلومتر از سطح آسفالت و کانال های هدایت آب در این شهر شد و برای پیشگیری و مهار سیل نشستی هم با مسئولان مرتبط از جمله مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مازندران - نوشهر در این رابطه برگزار و قرار بر این شد که در بالادست کانون های سیل خیز شناسایی و همچنین فضایی تحت عنوان بوستان سبز و نیز طرح های آبخیزداری با کمک شهرداری اجرا و ساخته شود.

ضرورت احداث سیل بند

بخشدار کجور با اشاره به سفر مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران به این بخش برای بررسی میزان خسارت گفت: بدنبال این سفر جلسه ای ۱۰ روز پیش با حضور نمایندگان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ، کمیته امداد امام خمینی (ره) و مسئولان فرمانداری نوشه در این بخش برگزار شد و بر اساس مصوبه این جلسه علاوه بر احداث سرشاخه های سیل بند ، احداث کانال های هدایت آب سطحی و ... به منظور جلوگیری از خسارت سیل ، قرار شد این دو نهاد نسبت به ترمیم خرابی های مردم و تامین بخشی از لوازم خانگی آنها اقدام کنند.

حسین بیژنی با بیا اینکه در جریان این دو سیل ۲۳ واحد مسکونی این بخش خسارت دید گفت: از این تعداد ۳ واحد مسکونی ۱۰۰ درصد تخریب شد و ۳ واحد دیگر بین ۳۰ تا ۴۰ درصد و بقیه در حد آبگرفگی و خرابی لوازم برقی بوده است.

به گفته وی بر اساس این مصوبه قرار شد بنیاد مسکن و کمیته امداد ۳ واحد مسکونی تخریب شده را در قالب تسهیلات و کمک های نقدی و غیر نقدی بازسازی کنند.

این مسئول اضافه کرد : قرار شد حدود ۱۷ واحد مسکونی دیگر هم که لوازم خانگی آنان نظیر یخچال ، ماشین لباس شویی ، آبگرمکن ، فرش .. براثر آبگرفتگی دچار خسارت شد جبران خسارت شود و تاکنون یک کامیون لوازم اولیه زندگی مانند ماشین لباس شویی ، آبگرمکن و نیز فرش از سوی ستاد اجرایی فرمان امام (ره ) به سیلزدگان تحویل داده شد و ضمن آنکه طبق وعده ها قرار بر آن شد یک کامیون دیگر نیز از این قبیل لوازم به بقیه سیلزدگان واجد شرائط ارائه شود.

بخشدار کجور گفت که روزانه پیگیر موضوع ترمیم زیرساخت های آسیب دیده و جبران خسارت سیلزدگان با ادارات مرتبط استانی بویژه استانداری هستیم و نتیجه این پیگیری این شد که مهم ترین اولویت ایجاد بند سرشاخه گیر و نیز احداث کانال هدایت آب های سطحی در ارتفاعات درست پشت شهر کجور و نیز ساخت پل های تخریبی در مسیر های ارتباطی بین روستایی است که قرار است این طرح ها با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و شهرداری کجور انجام شود ضمن آنکه وعده داده اند که اعتباری هم از منابع مختلف برای تحقق این مهم اختصاص داده شود.

بیژنی با اشاره به صدور مجوز غیر قانونی برای ساخت دامداری در حاشیه رودخانه ها در گذشته اشاره کرد و گفت: بررسی ها نشان می دهد صاحب دامداری خسارت دیده ۱۵ سال گذشته در نقطه تلاقی ۲ رودخانه بزرگ مجوز ساخت دامسرا دریافت کرده است که این امر خلاف قانون بوده و نتیجه این تخلف سبب شده تا امروز علاوه بر خسارت به این دامدار ، باری هم بر دوش دولت اضافه کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha