شمار زیادی واکسن آسترازنکا و برکت به استان قم اختصاص یافت

قم- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: شمار زیادی واکسن آسترازنکا و برکت به این استان اختصاص یافته است و تا پایان امروز نیز واکسن سینوفارم به قم وارد می‌شود.

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم، سیامک محبی در گفت‌وگویی افزود: ۴۵۵ هزار و ۸۸۱ دُز واکسن در استان قم تزریق شده است که از این تعداد، ۳۴۲ هزار و ۷۳۰ نفر دُز اول و ۱۱۳ هزار و ۱۵۱ نفر نیز ۲ دُز را دریافت کرده‌اند.

وی با بیان این‌که در تامین واکسن کرونا برای جامعه هدف در استان قم مشکلی وجود ندارد، اضافه کرد: روز گذشته ۲۵ هزار واکسن از نوع آسترازنکا و کووایران برکت به استان قم اختصاص داده شده که تا پایان امروز نیز ۲۷ هزار دُز واکسن از نوع سینوفارم به این تعداد افزوده خواهد شد.

وی با اشاره به ایمنی‌زایی قابل‌قبول همه واکسن‌های موجود برغم تنوع بالا، تاکید کرد: اولویت‌بندی ویژه‌ای از سوی سازمان بهداشت جهانی تعیین نشده است و تمام واکسن‌هایی که در دسترس هستند بهترین واکسن‌ها می‌باشند.

محبی در پایان با تاکید بر لزوم اعتماد مردم به روند واکسیناسیون، گفت: از تمامی واجدین شرایط تزریق واکسن درخواست می‌کنیم در اسرع وقت با مراجعه به یکی از مراکز تجمیعی واکسیناسیون نسبت به تزریق واکسن کرونا اقدام کنند.

وی افزود: در نهایت توجه به پروتکل‌ها برای گذر ایمن از این پاندمی برای همه مردم الزامی است و امیدواریم با انجام واکسیناسیون با سرعت حداکثری بتوانیم از این شرایط سخت عبور کنیم.

وضعیت کرونایی قم که از ۲۷ خردادماه پس از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود بر اساس آخرین رنگ‌بندی اعلام شده توسط نرم‌افزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی و از ۲۳ تیرماه مجددا در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفت.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌ دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده‌ است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته ‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha