محمود هادیان روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان این نکته که این بار هم همانند آتش سوزی های گذشته عامل انسانی که به نظر عمدی نیز بوده باشد ، عامل این چالش زیست محیطی بوده است،افزود :این آتش سوزی از بامداد روز یکشنبه در اراضی منطقه موسوم به " شور " و "تاشتک" رخ داد که آتش پس از ۱۷ ساعت تلاش مداوم همه نیروهای محیط زیست و مردم منطقه مهار شد.
وی با توضیح این نکته که اگر امکانات آتش نشانی یعنی حداقل یک دستگاه خودرو آتش نشانی به موقع وارد عمل می شد ، حجم و وسعت آتش سوزی و خسارت به مراتب کمتر بوده است، بیان داشت: اگر چه شماری از مردم علاقمند به محیط زیست در کنار ماموران یگان حفاظت محیط زیست به صورت انفرادی تلاش زیادی را برای مهار آتش داشته اند که باید قدردان همه آنان باشیم ، اما این پناهگاه بین المللی نیاز به امکانات آتش نشانی مستقر در محل دارد.
هادیان از همکاری و اعزام خودرو آتش نشانی بندر امیر آباد که عامل مهار آتش سوزی روز گذشته شده است، قدردانی کرد و گفت: طبق قوانین مدریت بحران ، مدیریت جهاد کشاورزی باید در این زمینه سرمایه گذاری لازم را در مقوله اطفای حریق داشته باشد که هنوز این موضوع مورد توجه قرار نگرفته است.
وی با بیان این که به طور یقین خطای انسانی که به نظر می رسد با توجه به شرایط آب و هوایی کاهش دما و آسمان نیز ابری و نیمه ابری روز گذشته ،آتش سوزی نیز عمدی بوده است ،توضیح داد: با همکاری بازرسان و دستگاه امنیتی استان در حال بررسی و شناسایی این افراد هستیم.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان بهشهر به تعداد ورودی به پناهگاه حیات وحش و تالاب بین المللی اشاره کرد و گفت: این امر سبب شد تا کنترل ورود و خروج افراد بسیار سخت و تقریبا غیر ممکن باشد ، به همین دلیل در صدد اجرای طرح کاهش دسترسی عمومی به این منطقه و ایجاد مسیر مشخص ورود و خروج هستیم.
پناهگاه حیات وحش و تالاب بین المللی میانکاله درشرق استان مازندران قرار دارد که دارای ۶۸ هزار هکتار مساحت است که بیش از ۲۰ هزار هکتار از این وسعت را پناهگاه حیات وحش میانکاله تشکیل می دهد که انارستان ، سازیل و تمشک از گونه های گیاهی موجود در این اراضی است که مورد استفاده پرندگان مهاجر برای تغذیه و تخم ریزی است.
بر اساس آمارهای اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران از ابتدای سال جاری تا کنون ۲۲ مورد آتشسوزی در میانکاله رخ داد که موجب از بین رفتن پوشش گیاهی حدود ۲۰۰ هکتار از زمینهای این زیستگاه شد. ۷۰ درصد از این میزان با پوشش سازیل و ۳۰ درصد نیز انارستان طعمه حریق شد. سال ۱۳۹۹ در پناهگاه حیات وحش میانکاله ۱۶ مورد آتشسوزی رخ داد که مجموع مساحت این اراضی ۳۸۰ هکتار بود.
طبق آمار سال ۱۳۹۸نیز حدود ۴۰۰ هکتار از اراضی این پناهگاه براثر آتش سوزی از بین رفت.
تالاب بینالمللی میانکاله با ۶۸ هزار هکتار مساحت در شرق مازندران و درحوزه استحفاظی شهرستان بهشهر و در حاشیه دریای خزر واقع است. این تالاب که در دل شبه جزیره میانکاله واقع شده، به دلیل برخورداری از تنوع زیستی به ویژه مواد غذایی مهمترین زیستگاه بیش از ۳۲۰ گونه پرنده مهاجر و بومی و ۱۸۰ گونه گیاه به شمار میرود.
نظر شما