«مهدی دمنه» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود:در قالب طرح کوچ (کنترل وزن و چاقی دانشآموزان که در سال تحصیلی قبل انجام شد، ۲۲۸ هزار و ۱۹۴ از ۲۳۰ هزار نفر دانش آموزان استان به عوارض انواع چاقی مبتلا بودند.
وی ادامه داد: آمار کشوری دانشآموزان چاق کشور در این طرح ۱۰ و ۲۵ صدم درصد و دانش آموزان دارای اضافه وزن ۱۹ و ۸۵ صدم درصد بود و استان مرکزی در این شاخصها از میانگین کشوری شرایط بهتری دارد اما وضعیت کنونی نیز رضایتبخش نیست.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان مرکزی خاطرنشان کرد: عارضه چاقی در سنجش انجام شده بین دانشآموزان پسر بیش از دختران بوده است که باید علل آن ریشهیابی شود و راهکارهای موثر برای تحرک جسمانی بیشتر این قشر در سال جاری هدفگذاری و اجرایی شود.
دمنه گفت: در بازه زمانی اشاره شده کاهش سه درصدی وزن دانشآموزان در برای آموزش و پرورش استان مرکزی پیشبینی شد که تا کنون ۲ و نیم درصد آن بر مبنای راهبردهای هدفمند اجرایی شده است و باید نتایج آن در بوته نقد و نظر قرار گیرد.
وی، محقق نشدن پنج دهم درصدی کاهش وزن دانشآموزان را شیوع کرونا و برگزاری غیرحضوری کلاسها عنوان کرد و افزود: افزایش شاخص وزن دانشآموزان بهدلیل برگزاری غیرحضوری کلاسهای تربیت بدنی در سالهای آینده بیشتر میشود و نیاز است که در فرهنگ تغذیه و تحرک جسمانی منظم در خانه آگاهی بیشتری در اختیار این قشر قرار گیرد.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش استان مرکزی تعداد دانشآموزان لاغر و دچار عارضه لاغری مفرط در کشور را به ترتیب چهار و یک و ۹۵ صدم درصد عنوان کرد و گفت: شمار دانش آموزان لاغر استان سه و ۵۱ صدم درصد و خیلی لاغر یک و ۶۲ صدم درصد است.
دمنه اظهار داشت: شمار دانش آموزان دارای وزن متعادل استان مرکزی بر اساس اجرای طرح کوچ در استان ۶۵ و ۲۹ صدم درصد و متوسط کشوری این رقم ۶۱ و ۹۰ صدم درصد است.
وی یادآور شد: سوء تغذیه ناشی از بیشخواری و کمخواری هر ۲ در افراد آثار نامطلوب بر کیفیت زیست و سلامت دارد و نیاز است سبک زندگی سالم و مبتنی بر تحرک بالا و تغذیه سالم همراه با خودمراقبتی روانی و جسمانی از سنین پایین به دانشآموزان آموزش داده شود.
۲۳۰ هزار دانش آموز در مدارس استان مرکزی به تحصیل اشتغال دارند.
نظر شما