چتر حمایتی بهزیستی بر سر جامعه هدف افراشته است

کرمانشاه - ایرنا - بهزیستی تنها نهاد تخصصی اجتماعی براساس قانون ششم توسعه و متولی سلامت اجتماعی است که همیشه تلاش کرده متناسب با ظرفیت‌های موجود پاسخگوی نیاز جامعه هدف باشد و چتر حمایت خود را با همه توان بر سر مددجویان افراشته نگه دارد.

سلامت اجتماعی دارای ابعاد مختلفی است و شاخص‌های سلامتی در یک جامعه را شامل می‌شود و توجه به بعد روانی و جسمی این مهم با پیگیری و رسیدگی یکی از مهم ترین نهادهای متولی همچون بهزیستی محقق می‌شود.

بهزیستی که از آن به عنوان نهاد متولی سلامت اجتماعی یاد می شود با طراحی و اجرایی کردن برنامه های توانمندسازی برای جامعه هدف در راستای کاهش خطر، افزایش سلامت و داشتن زندگی بهتر تلاش می‌کند.

پیشگیری از طلاق با گسترش مراکز مشاوره و پیش از ازدواج، پیشگیری از اعیتاد با کمپ ماده ۱۵ و ۱۶، حمایت از خانواده دارای ایدز، غربالگری سطح یک و پیشگیری از معلولیت با مداخلات ژنتیکی، ساماندهی کودکان کار بخش دیگری از وظایف این نهاد است که در ادامه پاره ای از این خدمات توسط اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه را می‌خوانید.

کمترین آمار ابتلا به کرونا در مراکز بهزیستی استان کرمانشاه ثبت شده است

مدیر روابط عمومی بهزیستی استان کرمانشاه هدف نهایی تمام خدمات پرسنل بهزیستی استان توانمند سازی جامعه هدف از جوانب مختلف اقتصادی اجتماعی فرهنگی ورزشی و ... است که در این راستا اقدامات خوبی انجام شده اما کافی نیست و دیگر شرکای اجتماعی، نهادهای فرهنگی و خیرین باید در کنار بهزیستی باشند و این نهاد را تنها نگذارند.

  «علی پرندین» در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به شرایط خاص در زمان شیوع ویروس کرونا اشاره کرد و افزود: متاسفانه در ماه های اخیر محدودیت‌های زیادی برای اجرای برنامه ها ایجاد شده و تمرکز اصلی ما بر روی کنترل و کاهش شیوع ویروس کرونا در مراکز نگهداری و ادارات تابعه بوده است البته با برنامه ریزی های منظم و پیگیری‌های مستمر خوشبختانه این بیماری در مراکز کنترل شد و کمترین آمار ممکن از لحاظ ابتلا و از لحاظ فوتی در مراکز بهزیستی استان ثبت شده است.

به گفته وی، کمترین خلل در انجام خدمات تخصصی به جامعه هدف وارد شد و آمار موجود خود نشانگر این مهم است.

مدیر روابط عمومی بهزیستی استان کرمانشاه به اهمیت و جایگاه اطلاع رسانی در دنیای کنونی اشاره کرد و گفت: اصحاب رسانه و فعالین حوزه اجتماعی در این مدت همراه و همگام با بهزیستی نسبت به یادآوری نکات بهداشتی و رعایت دستورالعمل های تخصصی کمک کار مجموعه بهزیستی و آحاد جامعه بوده‌اند و این قابل تقدیر است.

وی از همه مردم بویژه جامعه هدف بهزیستی استان خواست که دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند و اضافه کرد: افراد دارای معلولیت که تاکنون برای تزریق واکسن کرونا مراجعه نکرده‌ و موفق به این کار نشده‌اند در اولین فرصت ممکن به سامانه وزارت بهداشت مراجعه و نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.

پرندین افزود: سامانه نظارت مردمی سازمان بهزیستی به شماره ۱۴۸۲ آماده پاسخگویی به درخواستها پیشنهادات، ایده ها، شکایات و انتقادات هم استانی ها است.

۲۱ هزار آزمایش ژنتیک برای مددجویان انجام شد

معاون پیشگیری بهزیستی استان کرمانشاه هم در گفت وگو با خبرنگار ایرنا به پاره ای از خدمات این نهاد اشاره کرد و گفت: از ابتدای برنامه ژنتیک تاکنون نزدیک به ۲۱ هزار آزمایش ژنتیک برای مددجویان انجام شده که هزینه ها توسط بهزیستی تقبل شده است.

«مسعود پایدار» ادامه داد: نزدیک به ۲۴ هزار معاینه شنوایی برای نوزادان تازه متولدشده در حوزه معاونت پیشگیری انجام شده است و نزدیک به ۶۰ هزار معاینه در طرح غربالگری بینایی سنجی برای کودکان ۳ تا ۶ سال توسط معاونت پیشگیری انجام شده است.

کاهش ۱۳ درصدی طلاق در استان

پایدار از وجود تقریبی ۳۹ مرکز مشاوره کاهش طلاق در سطح استان خبر داد و گفت: اکنون ۵۲ هزار پرونده تشکیل شده است و ۱۳ درصد تاکنون کاهش داشته است.

او ادامه داد: نزدیک به ۳۱ هزار تماس با خط رایگان مشاوره ۱۴۸۰ برقرار شده است.

معاون پیشگیری بهزیستی استان کرمانشاه از وجود ۸۹ مرکز مشاوره روانشناختی حضوری خبر داد و افزود: تاکنون ۳۳ هزار نفر به این مراکز مراجعه کرده اند و بهره برده‌اند.

وی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: اکنون ۲۸ مرکز ماده ۱۵ یا مرکز کمپ های ترک اعتیاد غیراجباری در استان و یک مرکز ماده ۱۶ که مرکز ترک اعتیاد اجباری است وجود دارد که معمولا ۳۰۰ تا ۳۵۰ نفر پذیرش دارد و در فصل سرد سال این آمار بالا می رود.

پایدار به وجود دو تیم موبایل‌ون اشاره کرد و افزود: این تیم ها ماشین های سیاری هستند که به محلات آسیب خیز و یا پاتوق افراد معتاد مراجعه می کنند و به ارائه خدمات در راستای کاهش آسیب، توزیع غذای گرم، بسته های درمانی و بهداشتی و مشاوره می پردازند و در صورت نیاز آنان را به مراکز ترک اعتیاد ارجاع می دهند.

وی از وجود سه مرکز سرپناه شبانه برای مردان و یک مرکز برای زنان خبر داد و تاکید کرد: این مراکز برای نگهداری معتادان است و از امکاناتی نظیر حمام، خدمات بهداشتی و توزیع غذای گرم برخوردار هستند.

سرنوشت کودکان شیرخوارگاه چه می شود؟

در ادامه معاون امور اجتماعی بهزیستی کرمانشاه نیز در گفتگو با ایرنا، به وجود یک پایگاه نوزادان از بدو تولد تا دو و نهایتا سه سال اشاره کرد که پس از آن به مراکز خانه های کودک و نوجوان که به تعداد ۷مرکز در استان می رسد سپرده می شوند و این ارجاع در صورتی است که کودکان به فرزندخواندگی نروند.

«کامران علی مددی» از وجود ۱۹ تیم سیار اورژانس اجتماعی در استان کرمانشاه خبر داد که زیرمجموعه مراکز اورژانس اجتماعی هستند.

این مسوول ادامه داد: همه شهرستان های استان به غیر از قصرشیرین دارای مرکز اورژانس اجتماعی هستند که به تعداد ۱۳ شهرستان می رسد.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان کرمانشاه به وجود یک خانه امن زنان و یک خانه سلامت دختران نیز اشاره کرد و گفت: این مراکز دولتی هستند و در مرکز اورژانس اجتماعی کرمانشاه فعالیت دارد، این دو مرکز نگهداری شبانه روزی هستند که موقت می باشند و افراد بی سرپناه و یا آسیب پذیری که توسط اورژانس اجتماعی شناسایی می شوند با دستور قضایی به این مراکز ارجاع داده می شوند و این نگهداری تا زمانی است که بتوانند به دامن خانواده بازگردند.

علی مددی از وجود یک مرکز نگهداری حمایتی آموزش کودکان کار در کرمانشاه خبر داد و افزود: در ابتدا کودکان کار توسط دو مرکز روزانه بهزیستی شناسایی می شوند و تشکیل پرونده می دهند به گونه ای که در هر کدام از این مراکز ۱۲۰  پرونده تشکیل شده است.

او اضافه کرد، در این مراکز کودکان کار از حمایت های مالی، مشاوره ای و تحصیلی برخوردار می شوند و سعی بر توانمندی آنان می شود تا دیگر کار نکنند و یا اگر خواهان انجام کار هستند با هدف مهارت آموزی سعی می شود کاری قانونمند انجام دهند و در سال گذشته ۹۰ کودک کار ساماندهی شده اند.

۱۶ مرکز نگهداری معلولان بالای ۱۴ سال در استان وجود دارد

در ادامه معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی استان کرمانشاه در گفت و گو با ایرنا، از وجود ۱۹مرکز نگهداری معلولان زیر ۱۴سال سن خبر داد و اضافه کرد: از سوی دیگر ۱۶ مرکز نگهداری معلولان بالای ۱۴ سال در استان وجود دارد که شامل معلولان جسمی، روانی، ذهنی است که ۱۱ مرکز آن مخصوص نگهداری بیماران مزمن اعصاب و روان است.

به گفته «نیلوفر اختیاری»، ۱۲ مرکز نگهداری سالمندان در استان وجود دارد داد که از این تعداد ۷مرکز روزانه و ۵ مرکز شبانه است.

وی یادآور شد، ۱۸هزار وسیله توانبخشی برای مددجویان معلول تهیه شده است و بیش از ۱۵هزار خدمات توانپزشکی ارائه شده و به ۷۴۹ معلول کمک هزینه مناسب سازی پرداخت شده است و ۲۰۰ مورد جهیزیه دریافت کرده اند.

۳۵ هزار نفر مستمری بگیر بهزیستی هستند

مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه هم از توانمندسازی جامعه هدف از طریق منابع دولتی و جلب مشارکت های مردمی به عنوان اصلی ترین رسالت سازمان بهزیستی یاد کرد و گفت: اکنون ۳۵هزار نفر مستمری بگیر تحت پوشش این اداره کل در سطح استان هستند.

«فرحناز محمدی» با بیان اینکه مددجویان پشت نوبت تحت پوشش ما ۸ هزار نفر هستند، افزود: در تلاش هستیم تعداد بالایی از این افراد را به چرخه مستمری بگیران سازمان اضافه کنیم.

وی اظهار داشت: امسال خدمات را برون سپاری کردیم و به مراکز مثبت زندگی سپردیم و در همین راستا ۸۰ مرکز مثبت زندگی در سال گذشته افتتاح شد و تمام پرونده های مددکاری مددجویان اعم از حوزه توانبخشی و اجتماعی به این مراکز سپرده شد.

محمدی افزود: امسال برای ۳هزار و ۲۲۹ دانشجو و دانش آموز کمک هزینه تحصیلی دانشجویی و دانش آموزی پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته برای دو هزار و ۳۶۲ نفر نیز تسهیلات اشتغال زایی پرداخت شد، افزود: در سال گذشته برای ۲۲۰نفر وام خوداشتغال خانگی پرداخت شد و به ۶۹۳نفر مددجو واحد مسکونی اهدا شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha