حسن برزگر رو پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال زراعی جاری سطح زیرکشت گندم آبی در استان ۲۰ هزار و ۸۰۰ هکتار و دیم ۳۸ هزار هکتار و سطح زیر کشت جو ۹ هزار و ۵۰۰ هکتار بود که سطح زیرکشت گندم و جو در استان در سال زراعی جاری کاهش نداشت.
وی با اشاره به اینکه تولید گندم ۱۲۲ هزار تن در سال زراعی گذشته بود و امسال به ۸۰ هزار تن کاهش یافت، گفت: میزان تولید گندم در استان به دلیل خشکسالی و کاهش بارندگی ۳۰ درصد کاهش یافته است.
برزگر اظهار داشت: میزان تولید جو نیز از ۵۰ هزار تن تولید در سال زراعی گذشته به ۴۲ هزار و ۳۰۰ تن در سال زراعی جاری رسیده که این میزان تولید نیز ۱۸ درصد کاهش داشته است.
به گفته وی، جو در استان به صورت توافقی خرید میشود و خرید تضمینی ندارد، در صورتیکه گندم به صورت توافقی و تضمینی خریداری میشود.
وی با اشاره به اینکه در سال زراعی جاری ۱۸ هزار و ۵۰۰ تن گندم در استان خرید تضمینی و توافقی شده است، گفت: میزان خرید تضمینی گندم نیز ۵۰ درصد کاهش داشته است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه خرید تضمینی گندم تا پایان شهریورماه ادامه دارد، افزود: قیمت خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری ۵۰ هزار ریال است که برای سال زراعی آینده این قیمت به ۷۵ هزار ریال افزایش یافته است.
وی اظهار داشت: در سال زراعی گذشته خرید تضمینی و توافقی گندم بیش از ۳۸ هزار و ۴۰۰ تن بود که امسال به دلیل افزایش قیمت نهاده دامی بسیاری از کشاورازن و دامداران گندم و جو را برای مصرف دام خود ذخیره کردند.
۸۳ درصد سطح مزارع غلات چهارمحال و بختیاری به روش مکانیزه برداشت شد
رییس اداره امور فناوریهای مکانیزه کشاورزی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به پایان فصل برداشت غلات در استان افزود: ۸۳ درصد سطح مزارع غلات استان که سحطی بیش از ۵۷ هزار و ۷۴۵ هکتار است به روش مکانیزه برداشت شد.
امرالله اسماعیلی افزود: برای برداشت محصول گندم، جو و گلزا به روش مکانیزه از ۲۳۵ دستگاه کمباین غلات استفاده شد.
وی گفت: ۱۴ درصد محصول غلات استان نیز به وسیله دروگر و سه درصد به صورت دستی برداشت شد.
اسماعیلی افزود: ۷۶ گروه ناظر برداشت با همکاری ۱۰۲ نفر کارشناس در طول فصل برداشت وظیفه کنترل و صدور معاینه فنی و نظارت بر کاهش ریزش و ضایعات غلات را بر عهده داشتند.
به گزارش ایرنا، هماکنون ۲۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی، ۳۴۲ هزار هکتار جنگل، یک میلیون و ۹۳ هزار هکتار مرتع در این استان وجود دارد.
سالانه ۹۳۸ هزار تن محصول زراعی، ۲۰۰ هزار تن تولیدات باغی و ۳۳۱ هزار تن شیلات و آبزیان در چهارمحال و بختیاری تولید و روانه بازار مصرف میشود.
براساس میانگین بلندمدت میزان بارندگی در کل کشور به طور متوسط ۲۵۰ میلمتر بود که در سالهای گذشته این میزان کاهش یافت و به ۲۳۰ میلیمتر رسید و این میزان در استان از ۵۹۰ میلیمتر در بلندمدت به ۴۸۰میلیمتر در سال زراعی جاری رسیده است.
چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
خشکسالیهای اخیر از سال ۱۳۸۶ در چهارمحال و بختیاری آغاز شده و پیامدهای ناگواری بر منابع آب، محیطزیست و فعالیتهای اقتصادی این استان بهویژه در بخش کشاورزی داشته است.
۱۰۰ درصد مساحت این استان در سالجاری درگیر خشکسالی شده است.
نظر شما