به گزارش ایرنا در این دیدار هاجر چنارانی نماینده نیشابور به عنوان رییس فراکسیون و یحیی ابراهیمی نماینده مردم دلفان، عباس جهانگیرزاده نماینده اردبیل، پرویز اوسطی از نمایندگان مردم کردستان اعضای فراکسیون ، عبدالرضا بزرگ نژاد دبیر فراکسیون و ۲ نفر از مشاوران به نام های رمضانی و قورچیان حضور داشتند.
عزیزالله سیفی نایب رییس شورای شهر یزد در این دیدار با معرفی این شهر و ثبت آن در فهرست میراث جهانی یونسکو گفت: با ثبت جهانی این کهن شهر لزوم تصویب ردیف اعتبار برای حفظ این میراث جهانی از سوی نمایندگان مجلس مورد انتظار است و با توجه به توسعه گردشگری و تداوم شیوع کرونا پرداخت وام ویژه به فعالان این بخش انتظار می رود.
همچنین نایب رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی یزد را گنجینه فرهنگ و معماری ذکر کرد و گفت: برند یزد در کشور زبانزد عام و خاص است و به عنوان دارالعباده و دارالعلم، شهر دوچرخه ها، شهر آفتاب، شهر کار ، کاهگل و کاریز، همت مردمان این خطه را نشان می دهد که در نتیجه سختکوشی آنها قنات به وجود آمد و آثار ارزشمندی که با کم آبی یزد ساخته شد و به یادگار مانده است.
محمد مهدی نیکونژاد افزود: هوای گرم یزد باعث مصرف بالاتر آب نسبت به شهرهای دیگر است ، ضرورت دارد در تعرفه مصوب تجدید نظر شود و کاهش هزینه ها را در این مورد شاهد باشیم.
وی تصریح کرد: یزد در حوزه درمانی در جایگاه مناسبی قرار دارد و باعث شد تا از مناطق همجوار دیگر استان ها برای درمان به این شهر سفر کنند، این موضوع حجم بالای خدمات مراکز درمانی را به دنبال دارد و خواستار توجه ویژه به کادر بهداشت و درمان استان هستیم.
فاطمه زارع نایب رییس کمیسیون گردشگری شورای شهر یزد هم در این نشست با اشاره به جایگاه یزد در صنعت گردشگری کشور گفت: این شهر از گذشته در صنعت نساجی زبانزد بود و باید با نگاه ویژه ای به حفظ آن کمک کرد و در مباحث خانواده و آموزش های شهروندان نگاه ویژه مجلس ضروری است.
رییس کمیسیون شهرهوشمند شورای شهر یزد هم با تاکید بر حفظ باغ ها و توسعه فضای سبز شهرها گفت: برای رفع مشکل پساب شهر یزد و همکاری وزارت نیرو برای اختصاص به فضای سبز ضروری است و ما در باغ ها شاهد فجایعی هستیم که باید در کشور به آن توجه کرد.
مجید تجملیان افزود: خبرهای خوبی از مجلس برای اصلاح قوانین کمیسیون های ماده ۱۰۰ شهرداری ها شنیده می شود و خواستار کار کارشناسی از سوی نمایندگان مجلس در این مورد هستیم.
عضو کمیسیون میراث فرهنگی و گردشگری شورای شهر یزد هم به نگاه ملی به این شهر اشاره کرد و افزود: ثبت جهانی یزد توجه بیش از پیش مسئولان کشور را می طلبد و گردشگری سلامت در یزد که به واسطه مراکز بهداشتی درمانی بسیار مناسب زبانزد کشور شده، می تواند به عنوان قطب گردشگری سلامت شناخته شود.
فخرالسادات خامسی هامانه ادامه داد: یزد سومین استان مهاجرپذیر کشور است ، لزوم ساماندهی شهروندان خارجی بسیار مورد تاکید است، همچنین طرح یکپارچه شدن مدیریت شهری و قوانین این حوزه باید دنبال شود.
همچنین بی بی فاطمه حقیرالسادات رییس کمیسیون میراث فرهنگی و گردشگری شورا شهر یزد بر حمایت از صنعت گردشگری درمانی در یزد تاکید کرد و گفت: یزد از ابتدای شیوع ویروس کرونا جزو نخستین شهرهای کشور بود که در شناسایی این ویروس و درمان آن اقدام های بسیار مناسبی را انجام داد و مدیریت شهری که به کمک کادر درمان آمد.
سید محمدناصر حیدری رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر یزد هم با تاکید بر افزایش بودجه های فرهنگی گفت: مجلس یازدهم باید نگاه بیشتری را به مباحث فرهنگی داشته باشند و هر آنچه در این بخش هزینه شود، از بسیاری مشکلات آینده جلوگیری می شود.
به گفته وی توسعه سرانه ورزشی و اعتبار فرهنگی باید از سوی نمایندگان مجلس دنبال شود.
لزوم اختصاص ردیف بودجه ویژه برای شهر یزد به واسطه ثبت جهانی آن ، تصویب تسهیلات برای فعالان حوزه گردشگری، گردشگری درمانی و سلامت، تصویب قوانین مناسب در مجلس برای کمیسیون های ماده ۱۰۰ شهرداری ها، مدیریت یکپارچه شهری، قوانین حفظ و گسترش باغ ها و فضای سبز، سرانه های ورزشی و افزایش اعتبار فرهنگی از مهمترین مواردی بود که از سوی اعضای شورای شهر برای پیگیری از سوی نمایندگان مجلس در این نشست مطرح شد.
دیدار با مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد، بازدید از کتابخانه مرکزی ، تالار یزد، دیدار با مدیر نمایشگاه بین المللی و برخی طرح های فرهنگی از برنامه های سفر ۲ روزه هیات رییسه فراکسیون توسعه زیرساخت های فرهنگی و نمایشگاهی مجلس شورای اسلامی اعلام شد.
یزد یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۷ درصد در ۲۴ شهر زندگی می کنند و از مجموع جمعیت آن حدود ۶۰درصد در مرکز استان زندگی می کنند.
شورای شهر یزد ۱۱ عضو دارد.
نظر شما