به گزارش روز شنبه روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم، فرشید مقدم در این زمینه افزود: مادران باردار بالای ۱۸ سال و با سن بارداری ۱۲ هفته میتوانند مطابق پروتکلهای ابلاغی وزارت بهداشت برای دریافت واکسن به نزدیکترین مرکز جامع خدمات سلامت مراجعه نموده و پس از ارزیابی برای واکسیناسیون معرفینامه دریافت نمایند.
وی همچنین با تاکید بر عزم جدی همگانی برای رعایت اصول بهداشتی و پرهیز از سادهانگاری، اضافه کرد: استفاده از ماسک، پرهیز از مسافرت، ترددهای غیرضروری، خودداری از شرکت در دور همیهای خانوادگی و تجمعها، شستوشو و ضدعفونی کردن مرتب دستها و حفظ فاصله فیزیکی، در کاهش زمینههای شیوع بیماری موثر است.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، ۱۹ شهریورماه جاری در رنگبندی جدید کرونایی کشور، به رنگ نارنجی کرونایی در آمد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
نظر شما