به گزارش امروز (یکشنبه) ایرنا، میقاتی در گفتگو با روزنامه «الجریده» کویت گفت: من یک گروه کاری ایجاد کردم و نه یک دولت به معنای سنتی؛ این گروه وظایف خاصی را برای دستیابی به یک برنامه اصلاحات جامع با هدف نجات لبنان از بحران های موجود تشکیل داده است.
وی افزود: قبل از گرفتن عکس یادبود، ملاقات هایی با وزیران برای تعیین سیاست کلی دولت آغاز شد که به چندین اولویت تقسیم می شود: اولین مورد امور اقتصادی، مالی و اجتماعی است. دوم ایجاد زمینه های مذاکره با صندوق بین المللی پول و سوم توسعه یک سیاست خارجی کلی که لبنان را به حیات روابط خود با کشورهای دوست و برادر باز می گرداند، زیرا لبنان نمی تواند با محیط عربی خود بیگانه باشد.
میقاتی در دومین دوره نخست وزیری خود از صندوق توسعه کویت پیشنهاد دریافت وام بلند مدت برای تکمیل طرح برق و ساخت نیروگاه ها را دریافت کرد، اما این پروژه به دلیل اختلافات سیاسی به نتیجه نرسید.
وی تأکید کرد که از زمان تعیین تکلیف دولت، تماس با کشورهای عربی را برای فعال سازی مجدد پروژه های حمایتی از لبنان آغاز کرده است.
نخست وزیر لبنان ادامه داد: من برای احیای این پروژه ها با کویت در حال رایزنی هستم به ویژه که این کشور در کنار لبنان است و همواره در ارائه کمک های فوری و ضروری به ما در بحران های بزرگ گام های مؤثری برداشته است.
میشل عون، رئیس جمهوری لبنان روز جمعه رسما فرمان تشکیل دولت جدید این کشور را به ریاست نجیب میقاتی امضا و آن را ابلاغ کرد. میقاتی پس از دریافت فرمان تشکیل دولت لبنان از سوی عون طی سخنانی وضعیت کشورش را فوقالعاده و دشوار خواند و خواستار اتحاد تمامی لبنانیها و گروههای لبنانی در راستای نجات این کشور شد.
شرایط این روزهای لبنان که از دو سال پیش آغاز شده، برای مردم این کشور بسیار بغرنج شده و نبود برق و افت شدید ارزش «لیر» (پول ملی لبنان) در مقابل ارزهای خارجی در کنار کمبود شدید سوخت و همچنین گرانی افسار گسیخته قیمت کالاها در این کشور، فشار مضاعفی بر مردم لبنان وارد کرده، مشکلاتی که از دوره سوم نخست وزیر سوم "سعد حریری" به لبنان تحمیل شده و هم اکنون نخست وزیر جدید لبنان باید برای آنها چاره اندیشی کند.
نظر شما