به گزارش ایرنا از خبرگزاری کوبا، ۲۰ سال پیش حمله به برج های آمریکا که گفته می شد از سوی طالبان بوده، بهانه ای به دست کاخ سفید برای حمله به افغانستان به اسم جنگ علیه تروریسم داد.
اگرچه براساس تحقیقات علمی دانشگاه براون، آمریکا در این جنگ هزینه های گزافی صرف کرد اما این افغانستان بود که هزینه جنگ طلبی های کاخ سفید را در طول دو دهه پرداخت. به گفته منابع مختلف، حدود ۲۵۰ هزار غیرنظامی افغان جان خود را در طول ۲۰ سال اشغالگری و دشمنی نظامی واشنگتن از دست دادند.
دو دهه پس از سرنگونی دولت قبلی طالبان، آمریکا و کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، ۱۲ روز پیش از بیستمین سالگرد حمله ۱۱ سپتامبر در حالی خاک کابل را ترک کردند که بار دیگر طالبان قدرت را به دست گرفت. در حالی که واشنگتن با ادعای سرنگونی طالبان و مسبب حمله ۱۱ سپتامبر به کابل حمله کرد و با ادعای کمک به مردم افغانستان، اشغال نظامی خود را تا ۲۰ سال ادامه داد.
از سوی دیگر، همزمان با عقب نشینی آمریکا و ناتو، گروه های تروریستی داعش تقریبا بدون هیچ مقاومتی در مسیر خود، حمله ای وحشیانه در افغانستان اجرا کردند.
آمریکا پس از ۲۰ سال حضور نظامی در خاک کابل، در حالی این کشور آسیایی را ترک می کند که مردم افغانستان را بسیار فقیرتر از گذشته با ۱۱ میلیون پناهنده و پنج هزار آواره افغان در داخل، به جا گذاشته است.
ارمغان جنگ آمریکا برای کودکان افغان!
«صندوق نجات کودکان» (سازمان بین المللی غیردولتی در زمینه حقوق کودکان) اعلام کرد که جنگ آمریکا باعث مرگ یا نقص عضو ۳۲ هزار و ۹۴۵ کودک افغان از سال ۲۰۰۵ شده است.
با این وجود، آمار کلی کودکان جانباخته درطول دو دهه بسیار بیشتر از اینهاست، چرا که این رقم شامل آن دسته از کودکانی که بر اثر گرسنگی، بیماری و فقر ناشی از پیامدهای درگیری جان خود را از دست دادند، نمی شود.
عواقب جنگی که در آن از هر ۱۶ کودک قبل از رسیدن به پنج سالگی یک قربانی می گیرد! همچنین در بمباران هوایی آمریکا که اصطلاحا علیه تروریست های مظنون به کار می بردند، غیرنظامیان بی گناه حتی در خانه ها و دیگر مکانهای مسکونی هدف حملات قرار می گرفتند.
به عقیده «حسن نور» مدیر صندوق نجات کودکان در منطقه آسیا، آنچه در پی دو دهه درگیری در افغانستان به جا ماند، نسلی از کودکان افغان است که زندگی آنها تحت تاثیر اثرات فاجعه بار جنگ ویران شده است.
گزارش ها نشان می دهد تقریبا نیمی از مردم افغان در نتیجه جنگ، خشکسالی و همه گیری کووید۱۹، به کمک های بشردوستانه نیاز پیدا کرده اند.
در همین حال، نزدیک به ۱۰ میلیون کودک افغان نیاز به مراقبت های فوری دارند و نیمی از کودکان زیر پنج سال از سوء تغذیه رنج می برند.
به علاوه، «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل خواستار کمک های فوری به افغانستان شد، زیرا ۱۸ میلیون کودک، زن و مرد افغان نیازمند همبستگی فوری جامعه بین الملل هستند.
افغانستان همچنین دچار خشکسالی شدیدی شده و ساکنان این کشور به زودی با شرایط سخت زمستانی مواجه خواهند شد که ضرورت تامین دارو و غذا را برای آنها پررنگتر می کند.
به این ترتیب، افغانستان در حال حاضر شرایط بدتری نسبت به سال ۲۰۰۱ دارد؛ نسبت به ۲۰ سال پیش که آمریکا با ادعای مبارزه با تروریسم، جنگی فرضی علیه این کشور آسیایی به راه انداخت و در طول دو دهه اشغالگری خود مردم این سرزمین را بسیار رنجورتر از پیش کرد.
نظر شما