به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «بهزاد محمدی» امروز (یکشنبه) در مراسم امضای قرارداد راهبری خط لوله انتقال اتیلن غرب کشور، با اشاره به اینکه این قرارداد قراردادی منحصر به فرد است، ادامهداد: نخستین بار است که این حجم به بخش خصوصی واگذار میشود.
وی افزود: خط لوله اتیلن غرب، اتیلن تولیدی از عسلویه را تا تبریز منتقل میکند تا توسعه در غرب کشور محقق شود.
محمدی تاکید کرد: زمانی که شرکتهای پتروشیمی واگذار شد بخشی که باقی ماند، شرکت اتیلن غرب بود و خطی که دولت ساخته بود توسط بخش خصوصی بهرهبرداری و راهبری میشد.
وی گفت: نهادهای نظارتی انتقاد می کردند که چرا خط دولتی در دست بخش خصوصی است.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، تلاشهای زیادی انجام شد اما به دلیل مقاومت شرکت بخش خصوصی موفق نبود.
وی افزود: از سال ۹۷ حرکت منسجمی آغاز شد تا این حق به دولت بازگردد و در ابتدای سال ۹۹ خطی که برای دولت بود به شرکت ملی صنایع پتروشیمی واگذار شد.
محمدی ادامهداد: در ماههای گذشته با وجود سنگینی کار و خط لولهای ۲ هزار و ۱۰۰ کیلومتری، اسناد مناقصه آماده و برنده آن مرداد امسال انتخاب شد و پس از یک دهه تلاش شرکت ملی صنایع پتروشیمی توانست مالکیت و بهره برداری از این خط را به عهده بگیرد.
وی با بیان اینکه تا کنون ۱۱ میلیون تن اتیلن به خط لوله اتیلن غرب تزریق و به شرکت های پتروشیمی این مسیر تحویل شده است، گفت: ارزش فروش محصولات این خط ۲ میلیارد دلار در سال است.
محمدی اظهار داشت: در افق ۱۴۰۴ تعداد مجتمع های زیرمجموعه خط اتیلن غرب از ۱۳ مجتمع فعلی به ۲۱ مجتمع افزایش پیدا کرده و ظرفیت تزریق اتیلن به خط لوله به ۳.۵ میلیون تن میرسد.
به گفته وی، ارزش فروش محصولات نیز تا سال ۱۴۰۴ به ۳.۷ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.
نظر شما