محمد جعفری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : از مجموع ۵۱ مدرسه استثنایی دولتی در مازندران ۳۸ مدرسه و از ۲۴ مرکز مشکلات ویژه یادگیری نیز ۲۲ مرکز بالای ۳۰ سال قدمت دارند.
وی با بیان اینکه با توجه به زیربنا، تعداد کلاسهای درس و تجهیز آن، هزینه ساخت مدرسه ویژه دانشآموزان استثنایی نیز متفاوت است، افزود: برای ساخت یک مدرسه استثنایی به ۸۰ تا ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
جعفری بر لزوم تخصیص ۲۰ میلیارد ریال اعتبار برای مقاوم سازی ۱۵ مدرسه استثنایی مازندران تاکید کرد و گفت: تامین منابع مالی مورد نیاز برای مرمت و بهسازی مدارس ویژه دانشآموزان استثنایی نیازمند اهتمام بیشتر مسوولان است.
وی با اشاره به اینکه ساخت پنج مدرسه ویژه دانشآموزان استثنایی در شهرهای زیرآب، بابلسر، چمستان، مرزنآباد و بابل در دست اقدام است، افزود: عملیات اجرایی برای ساخت یک مدرسه در رامسر نیز آغاز شده است.
رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی مازندران تصریح کرد: برای ساخت مدرسه استثنایی زیرآب، ۸۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام هزینه شد و مدرسه بابل نیز خیرساز است و این دو طرح آموزشی تا پایان امسال تکمیل و بهرهبرداری میرسد.
جعفری با بیان اینکه عملیات ساخت مدارس استثنایی در شهرهای بابلسر، چمستان و مرزنآباد که منابع مالی آن توسط خیران تامین شده بود، به علت افزایش هزینهها هماکنون راکد مانده است، گفت: سالن ورزشی ویژه دانشآموزان استثنایی در شهر بابل تا پایان امسال تکمیل و به بهرهبرداری میرسد.
وی شمار دانشآموران استثنایی مازندران را هشت هزار نفر اعلام کرد و گفت : از این تعداد ۲ هزار و ۷۵۰ دانشآموز استثنایی با نیازهای ویژه در ۵۱ باب آموزشگاه دولتی و ۲۴ مرکز مشکلات ویژه یادگیری دولتی مشغول تحصیل هستند و بقیه نیز در سطح مدارس عادی تحصیل می کنند.
دانشآموزان استثنایی با نیازهای ویژه به افراد ناشنوا، نابینا، معلول جسمی و حرکتی شدید و کم توان ذهنی گفته میشود.
آموزش و پرورش استثنایی مازندران سنجش سلامت نوآموزان را بر عهده دارد و طبق آمار در سال تحصیلی جدید از مجموع بیش از ۴۵ هزار دانشآموز ورودی پایه اول، تاکنون بیش از ۴۰ هزار دانشآموز مورد سنجش سلامت قرار گرفتند. این طرح که هم اکنون در ۳۱ پایگاه در سطح استان در دست اجرا است، تا پایان شهریورماه نیز ادامه خواهد داشت.
نظر شما