مهرداد حسنزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این کارگروه از هفته آینده فعالیت خود را با شرکت دستگاههای متولی در زمینه پیشگیری، کاهش و مدیریت بحران آغاز میکند.
وی ادامه داد: هم اکنون سازمان اقیانوس شناسی مرکزی برای هشدار سونامی در تهران دایر کرده که این مرکز بایستی در ساحل مستقر شود و این موضوع را از طریق سازمان مدیریت بحران کشور و وزارت کشور پیگیری میکنیم.
وی اضافه کرد: دانشگاه هرمزگان هم در زمینه مخاطرههای دریایی و سونامی فعالیتهای پژوهشی داشته و همچنان مشغول فعالیت است که از آنها در راستای کاهش مخاطرهها استفاده میشود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان اظهار کرد: مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس مجوز احداث مرکز اقیانوس شناسی و مخاطرات دریایی در این استان را گرفته که این ادارهکل از آن حمایت و پشتیبانی لازم را میکند.
حسنزاده بیان کرد: هر چه در زمینه پیشگیری هزینه شود سرمایهگذاری است که موجب جلوگیری از بروز خسارت میشود و ادارهکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان سال گذشته ۴۳۰ میلیارد ریال از محل اعتبارهای مدیریت بحران به ادارهها و نهادهای متولی پرداخت کرد.
وی افزود: این منابع ریالی برای برنامههایی همچون لایروبی رودخانهها، احداث سدها، مبارزه با آفات گیاهی و دامی، مبارزه با بیماریهای دامی و غیره هزینه شد و در این راستا نیز به مرکز اقیانوس شناسی خلیج فارس کمک میکنیم.
به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان، طرحهای توسعهای و عمرانی کلانی در منطقه مکران درحال اجراست که همزمان با آن بایستی مخاطرههای منطقه نیز دیده شود و از همینرو باید کارهای مورد نیاز برای کاهش میزان خسارتها در زمان وقوع حوادث و بلایای طبیعی و احتمالی جانبی را موازی با آن طرحها با آرامش اجرا کرد.
شرق استان هرمزگان به دلیل قرار گرفتن در نزدیکی گسل مکران ظرفیت ایجاد سونامی در سواحل را دارد به طور کلی مناطقی از بندر جاسک و کوه مبارک تا نزدیکی بندر سیریک نواحی است که میتواند موج های بزرگ سونامی سواحل را در معرض خطر قرار دهد.
نظر شما