به گزارش خبرنگار ایرنا، موج پنجم با سویه جدید ویروس کرونا تحت عنوان دلتا که از نیمه دوم مردادماه در خراسان شمالی اوج گرفت و با شتابی بی سابقه روزهای سیاه و مرگبار کرونایی در استان بجا گذاشت، این روزها در میزان بستری ها روندی کاهشی به خود گرفته است.
براساس آمارهای دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، شیب نزولی آمارهای کرونایی این استان که از حدود دو هفته پیش آغاز شده بود در نیمه دوم سومین ماه تابستان نیز ادامه یافت به گونه ای که دیگر خبری از رکوردهای تلخ کرونایی، چهار رقمی شدن بستری های، تکمیل ظرفیت درمانی، کمبود تخت های مراقبت ویژه و کمبود اکسیژن نیست.
در این میان اگرچه در ۲۴ ساعت گذشته، فوتی روزانه کرونایی در استان تک رقمی شد ولی میزان فوتی های کرونایی آنچنان باید و شاید در شیب نزولی قرار نگرفته است و همچنان در نوسان است با این وجود بستری های کرونایی در این خطه همچنان روندی نزولی دارد به گونه ای که بعد از ۲ ماه خراسان شمالی میزان بستری روزانه ۹۵ بیمار را نیز تجربه کرد و دیگر خبری بستری بیش از ۲۰۰ نفر در روز نیست.
۲ رقمی شدن بستری های کرونایی بعد از ۲ ماه
رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی خراسان شمالی گفت: آمار بستریهای روزانه مبتلایان استان به کرونا که در ۲ ماه گذشته سه رقمی بود ولی در روزهای اخیر به ۹۵ نفر نیز رسید، که این وضعیت امیدوار کننده است.
دکتر سیداحمد هاشمی با بیان اینکه روند مبتلایان کرونایی در استان سیر نزولی خود را طی می کند، گفت: اگرچه میزان فوتی های در استان در برخی از روزها ۲ رقمی است ولی با این وجود این میزان فوتی نسبت به میانگین کشوری پایین است.
هاشمی افزود: همچنین موارد فوتی در استان، بیمارانی هستند که یا در بخش های مراقبت ویژه بستری هستند و یا دیرتر به مراکز درمانی مراجعه کرده اند.
واکسینه شدن ۳۶ درصد جمعیت هدف
رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی یادآور شد: از ابتدای آغاز طرح ملی واکسیناسیون کرونا تاکنون، ۳۰۴ هزار و ۷۴۵ دُز واکسن کرونا دریافت و ۲۷۴ هزار دُز آن تزریق شده است.
وی افزود: از ۲۷۴ هزار دُز، ۱۹۲ هزار دُز در نوبت اول و ۸۱ هزار دُز نیز در نوبت دوم تزریق شده است.
هاشمی با اشاره به بالا بودن میزان واکسیناسیون در استان نسبت به میانگین کشوری، تصریح کرد: تزریق روزانه واکسن کرونا در استان از مرز هفت هزار دُز گذشته است به گونه ای که در برخی روزها به ۱۰ هزار مورد هم رسیده است.
وی افزود: با توجه به ظرفیت های موجود و اعلام آمادگی مجتمع لاله سپاه استان برای راه اندازی مرکز تجمیعی واکسیناسیون در بجنورد، خراسان شمالی ظرفیت تزریق روزانه ۲۰ هزار دُز را نیز دارد.
روند کاهشی کرونا به معنای عادی انگاری نیست
استاندار خراسان شمالی گفت: براساس آمارهای دانشگاه علوم پزشکی استان، روند شیوع و میزان بستری های کرونایی در استان روند کاهشی است اما این وضعیت نباید به معنای عادی انگاری تلقی شود.
محمدعلی شجاعی افزود: این روند کاهشی و گذر از موج پنجم کرونا بی تردید نتیجه هم افزایی تمامی دستگاه های اجرایی استان و همراهی همیشگی اصحاب رسانه ها برای ایجاد حساسیت در بین مردم برای مقابله با این بیماری است.
وی تصریح کرد: در واقع خراسان شمالی در برابر دیگر استان ها از تجهیزات پزشکی و نیروهای درمانی کمتری برخوردار بود ولی همچنان این موج کرونا را نیز با همت دستگاه های اجرایی با موفقیت پشت سر گذاشت.
شجاعی با اشاره به تاثیرپذیری خراسان شمالی در شیوع کرونا از استان های همسایه، گفت: با توجه به موقعیت جغرافیایی استان، همیشه شیوع و بستری های کرونایی در خراسان شمالی تابع استان خراسان رضوی و استان های شمالی بوده است به گونه ای که با قرمز شدن وضعیت کرونایی این استان ها، خراسان شمالی نیز وضعیت بحرانی را گذراند.
نماینده عالی دولت در استان با بیان اینکه حفظ سلامتی مردم، اولویت نخست دستگاه های اجرایی استان بوده است، تصریح کرد: اگرچه هم اکنون براساس آمار دانشگاه علوم پزشکی استان، میزان فوتی های استان نسبت به میانگین کشور پایین است اما همه ما وظیفه داریم با تقویت بخش های درمانی حتی از فوت روزانه یک نفر نیز جلوگیری کنیم.
براساس آمار رسمی تا پایان موج چهارم ویروس کرونا یکهزار و ۵۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در خراسان شمالی جان خود را از دست دادند که این میزان در موج پنجم افزایش زیادی داشته است.
براساس اعلام آخرین رنگبندی کرونایی شهرستان ها، هم اکنون شهرستان های بجنورد، اسفراین، شیروان، فاروج، گرمه، جاجرم در وضعیت قرمز و شهرستان های مانه و سملقان و رازوجرگلان نیز در وضعیت نارنجی کرونایی قرار گرفته است.
براساس آخرین سرشماری نفوس و مسکن، خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در روستاها سکونت دارند.
نظر شما