محمد سرجوقیان روز سهشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: از مجموع ۶ هزار محدوده معدنی در کل کشور، بیش از ۹۰۰ محدوده اکتشافی، پروانه بهرهبرداری، گواهی کشف و مجوز برداشت متعلق به استان اصفهان است.
وی ادامه داد: برگزاری روند مجدد مزایده این محدودهها طی ۱۰ روز گذشته از طرف وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر شد.
وی با ذکر تفاوت میزان اشتغالزایی در معادن مختلف، اضافه کرد: اشتغالزایی در هرکدام از معادن سنگهای تزئینی حدود ۲۵ نفر، معادن فلزی ۴۰ نفر و مصالح ساختمانی حدود ۱۰ نفر است.
سرجوقیان خاطرنشان کرد: تاکنون یک هزار و ۳۰۰ مجوز معدنی در استان اصفهان صادرشده که این استان ازنظر تعداد معادن و پروانههای صادرشده رتبه اول را در کشور به خود اختصاص داده است.
وی بیان کرد: ۸۵۰ پروانه بهرهبرداری معدنی، ۱۵۰ محدوده شن و ماسه و ۳۵۰ فقره پروانه اکتشاف در این استان صادرشده است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت اصفهان گفت: انواع سنگهای ساختمانی شامل مرمریت، تراورتن، مرمر، گرانیت با رنگهای مختلف و انواع مواد فلزی شامل طلا، سرب، روی، آهن و مس و انواع مواد غیرفلزی شامل بنتونیت، دولومیت و خاکهای صنعتی و انواع مصالح ساختمانی شامل شن و ماسه و گچ در استان اصفهان وجود دارد که این خطه را به استانی غنی از نظر مواد معدنی تبدیل کرده است.
به گزارش ایرنا، وزیر صنعت، معدن و تجارت مهرماه ۹۹ در بخشنامهای به همه استانها بر لزوم فعالسازی معادن تعطیلشده تأکید کرد و یک فرصت سهماهه به بهرهبرداران داد.
در سالی که به تدبیر رهبر معظم انقلاب به «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» نامگذاری شده، معادن و محدودههای حبس شده، غیرفعال و راکد شناسایی شد و در قالب بستههای سرمایهگذاری برای مزایده عمومی در اختیار افراد واجد شرایط قرار خواهد گرفت.
فرآیند واگذاری تماما الکترونیکی و بدون حضور مراجعان و متقاضیان واگذاری در سطح کشور انجام میشود که این سیاست وزارت صنعت در راستای سهولت انجام فرایندها و مزایدههاست و این محدودهها و معادنی که واگذار میشوند فاقد معارض دولتی و مردمی و بدون هیچگونه تعارض هستند و برندگان به سهولت میتوانند کار خود را در راستای فعالسازی بهپیش ببرند.
واگذاری، طی دو فرایند در فاصله ۱۵ روزه انجامشده که در مرحله نخست ۱۶ استان دستهبندیشده است و گروه نخست میتوانند نسبت به مراجعه به سایت و ثبتنام اقدام کنند و در بازه زمانی بعدی نیز گروه دوم (۱۶ استان دیگر) میتوانند این اقدام را انجام دهند.
از حدود ۶ هزار معدن و محدوده، تعداد ۳۳۰ محدوده و معدن متروکه، یکهزارم و ۲۲۶ فقره دارای پروانه بهرهبرداری معدن و ۴۸۰ فقره دارای گواهی کشف است.
۹ هزار و ۱۱۰ نفر در حوزه بهرهبرداری از معادن و کانسارهای معدنی اصفهان بهصورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال یافتهاند.
استان اصفهان از حیث تعداد معادن فعال رتبه اول، تعداد کل معادن دارای مجوز پروانه بهرهبرداری رتبه دوم و ازنظر میزان ذخیره قطعی رتبه سوم و میزان استخراج اسمی رتبه پنجم را در کشور دارد.
نظر شما