یک گام تا انتشار بیانیه بی‌تفاوتی اجتماعی کانون تفکر سلامت اجتماعی یزد

یزد- ایرنا- شصت و نهمین نشست کانون تفکر سلامت اجتماعی دانشگاه یزد با محوریت "نهایی شدن بیانیه کانون در خصوص بی‌تفاوتی اجتماعی" به‌ صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه یزد در این نشست سید رضا جوادیان، دبیر کانون تفکر سلامت اجتماعی دانشگاه یزد ضمن بیان مطالعات انجام شده پیرامون بی‌تفاوتی اجتماعی و رابطه آن با سلامت و نشاط اجتماعی، از اهمیت مشارکت اجتماعی و تأثیر آن بر حس تعلق اجتماعی، همبستگی اجتماعی، مسئولیت‌پذیری اجتماعی، وفاق اجتماعی، رضایت از زندگی، پویایی اجتماعی، کاهش هزینه‌های مردم و افزایش امید سخن به میان آورد.

سید محسن موسوی، عضو هیأت علمی بخش تعاون و رفاه اجتماعی دانشگاه یزد، ضمن اشاره به وجود ابهام در برخی بخش‌های بیانیه، بر وضوح، ارتباط مطالب با موضوع بیانیه و اختصار مباحث تأکید کرد. وی با بیان اهمیت رفتار حاکمان، شفافیت و تعارض منافع، بررسی بعد اجتماعی در بخش راهکارهای بی‌تفاوتی اجتماعی را در کنار راه‌حل‌های فردی ذکر شده در بیانیه قابل بررسی دانست. 

کاظم شاملو رئیس خبرگزاری ایرنا با تکیه بر قواعد تنظیم بیانیه‌ها، به لزوم اختصار و مشخص بودن بخش‌های قابل انتظار از یک بیانیه اشاره کرد. به گفته وی، راهکار و رویکرد حل مسئله مهم‌ترین بخش بیانیه‌ها بوده که شامل استراتژی‌های اتخاذی لازم از سوی بخش‌های مختلف برای کاهش معضلات است.

فهیمه دهقانی استادیار بخش روانشناسی و مشاوره دانشگاه یزد با اشاره به کلی بودن دسته‌بندی‌های صورت گرفته در بیانیه، حذف بخش‌های نامرتبط با موضوع اصلی بیانیه را پیشنهاد کرد.

سمانه اسعدی عضو هیأت علمی بخش روانشناسی و مشاوره دانشگاه یزد از مطالعات خود پیرامون ارتباط مسئولیت پذیری با سبک‌های فرزند پروری در یزد سخن به میان آورد. به گفته وی، سبک‌های فرزند پروری شامل سبک سخت‌گیرانه یا مستبدانه، سبک سهل‌گیرانه، سبک بی‌تفاوت و بی‌اعتنا و سبک مقتدرانه است که می‌تواند با توجه به تعریف والدین از مسئولیت‌پذیری در هر سبک، پرورش متفاوتی را از ایشان شاهد بود. 

وی در همین راستا افزود: افراد با سبک پرورش مقتدرانه(ادغام محبت با نظارت صحیح) فرزندانی با مسئولیت‌پذیری بالاتری را پرورش داده‌اند و بالعکس در مورد والدین با الگوی پرورش سهل‌گیرانه صادق است.

سعید عطار رئیس دبیرخانه کانون‌های تفکر دانشگاه یزد ضمن بیان ضرورت دسته‌بندی راهکارهای موجود در هر بیانیه، اشاره به متولیان و دستگاه‌های ذی‌ربط در هر کدام از راهکارهای پیشنهاد شده را غنا بخش متن بیانیه دانست که می‌تواند شفافیت اجرای راهکارها را به دنبال داشته باشد.

ملیحه علی‌مندگاری، استادیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد با اشاره به مسئله گذار ساختار سنی و پنجره جمعیتی، بسیاری از مباحث اجتماعی را دارای متولیان متنوعی دانست که در  سایه پیچیدگی شرایط و سوء مدیریت، جوانا را با نا امیدی بی‌تفاوتی روبرو ساخته است. 

وی افزود: نیازهای بیرونی همچون نیاز کار جوانان مطابق با نظام آموزشی نبوده و همین امر با از بین رفتن فرصت پنجره جمعیتی همراه خواهد بود. به گفته دکتر علمندگاری با اعمال اقدامات جدی در حوزه جوانان به طور طبیعی با بهبود شرایط اجتماعی و معیشتی مواجه خواهیم بود. 

مهم‌ترین محورهای مطرح‌شده در این نشست:
 • بی‌تفاوتی اجتماعی با کاهش مشارکت، تهدیدی علیه سلامت اجتماعی است.
 • تأکید بر ذکر دستگاه‌های ذی‌ربط مرتبط با راهکارهای پیشنهادی به عنوان مهم‌ترین بخش بیانیه جهت اقدام و اجرایی کردن راه‌حل‌ها
 • پرورش مسئولیت‌پذیری در فرزندان به میزان قابل توجهی مرتبط با سبک فرزند پروری والدین است.
 • اهمیت به جوانان و توجه به مسئله پنجره جمعیتی، یکی از راهکارهای اصلی برون رفت از چالش‌های موجود است.
در این نشست دکتر نسرین بابائیان، دکتر علی روحانی، دکتر زهرا نادری، دکتر مجتبی ملک افضلی از اعضای هیات ‌علمی دانشگاه یزد، و فاطمه زارع کارشناس پژوهشی دبیرخانه کانون‌های تفکر  این دانشگاه نیز حضور داشتند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha