۲۴ شهریور ۱۴۰۰، ۱۱:۴۸
کد خبرنگار: 3081
کد خبر: 84471654
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

نشست بین المللی کمک مالی به افغانستان در سایه نگرانی از بروز بحران ها

تهران - ایرنا - در نشست بین‌المللی کمک مالی به افغانستان، کشورهای جهان نسبت به کمک مالی بیش از یک میلیارد دلار به شهروندان افغانستان تا پایان سال ٢٠٢۱ در حالی متعهد شدند که افغانستان با بحران اقتصادی، کاهش پول نقد، قطع کمک‌های مالی خارجی و خشکسالی مواجه است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از رادیو فرانسه،  کشورهای جهان، یک ماه پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، در نشست بشردوستانه سازمان ملل متحد در ژنو، نسبت به ارسال کمک مالی بیش از یک میلیارد دلار برای ۱۱ میلیون شهروند افغانستان که نیاز فوری به کمک‌های بشردوستانه دارند، متعهد شدند. افغانستان افزون بر مشکلات زیست‌محیطی، یک ماه پس از به قدرت رسیدن طالبان با بحران اقتصادی و اجتماعی مواجه شده است.

دکتر ویکتور اوروسویچ، رئیس بیمارستان خیریه ای در لشکرگاه در جنوب افغانستان گفت: به دلیل تعطیلی بانک‌ها در این منطقه، تمامی نقل و انتقالات بانکی متوقف شده است و ساکنان این منطقه از دسترسی به نیازهای اولیه زندگی از جمله مواد غذایی، پوشاک و تهیه هیزم برای زمستان پیش‌رو محروم شده‌اند.

وی با بیان اینکه بحران انسانی در افغانستان در صورتی که تغییری در این شرایط به وجود نیاید، به سرعت و در کوتاه مدت رو به وخامت خواهد گذارد، یادآور شد: این یک بحران عمومی و جدی است که تمامی نهادها را درگیر ساخته و آنان را از پرداخت دستمزدهای کارکنان خود ناتوان نموده است.  

با گذشت حدود یک ماه از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، هنوز برنامه مشخصی از سوی حکومت طالبان به ویژه در مقابله با بحران اقتصادی کشور ارائه نشده است.

بانک جهانی در پی به قدرت رسیدن طالبان، پرداخت کمک‌های مالی به افغانستان را متوقف کرد و تاکید کرد این نهاد جهانی مستقر در واشنگتن به دقت اوضاع افغانستان را زیر نظر دارد.

افزون بر بانک مرکزی آمریکا، صندوق بین‌المللی پول نیز دسترسی افغانستان به منابع این نهاد از جمله ۴۴٠ میلیون دلار ذخایر پولی جدید را به دلیل عدم شفافیت حکومت این کشور پس از کنترل گروه طالبان بر کابل متوقف کرد.

در چنین شرایطی، افغانستان که طی دو دهه اخیر از حمایت نهادهای بین‌المللی بهرمند شده بود و تامین بیش از ۶٠ درصد بودجه غیرنظامی آن به کمک‌های خارجی وابسته بود، با یک اقتصاد بسیار بحرانی مواجه شده است.

نشست بین المللی کمک مالی به افغانستان در سایه نگرانی از بروز بحران ها

سازمان ملل متحد هفته گذشته با اعلام برآوردهای این نهاد جهانی نسبت به وضعیت کنونی در افغانستان تاکید کرد: با ادامه شرایط کنونی، بیش از ۹۷ درصد جمعیت افغانستان تا تابستان ٢٠٢٢ میلادی یعنی کمتر از یک سال دیگر به زیر خط فقر سقوط خواهند کرد.

همزمان مسئول هماهنگی سازمان پزشکان بدون مرز در افغانستان با اشاره به بحران وخیم اقتصادی نسبت به بحرانی‌تر شدن شرایط بهداشتی در این کشور ابراز نگرانی کرده و تصریح کرد: تمامی بخش‌های بهداشتی و پزشکی در افغانستان به شدت تحت تاثیر این شرایط قرار دارند.

تانکرد استوبی، مسئول هماهنگی سازمان پزشکان بدون مرز در افغانستان با بیان اینکه هنوز افراد متعلق به گروه طالبان در وزارت بهداشت افغانستان مستقر نشده و اداره امور همچنان در دست افراد حکومت قبلی است، گفت: بیش از دو هزار واحد درمانی در سطح افغانستان به دلیل شرایط بحرانی اقتصادی، اقدامات درمانی خود را متوقف کرده‌اند.

بنابر اعلام این مقام سازمان پزشکان بدون مرز، طالبان در تلاش هستند تا از خروج نهادهای بین‌المللی خیریه از خاک افغانستان جلوگیری نمایند، زیرا به خوبی می‌دانند که در این شرایط بحرانی، تنها نهادهای عام‌المنفعه‌ درمانی می‌توانند به ارائه خدمات درمانی در کشور ادامه دهند.

 امیرخان متقی، وزیر امور خارجه طالبان طی یک نشست خبری گفت، طالبان تلاش می‌کند تا کمک‌های دریافت‌ شده را به صورت کاملاً شفاف در اختیار نیازمندان قرار دهد.

وی از جامعه بین‌المللی به خاطر کمک به افغانستان تشکر کرد و گفت: ما خواستار آنیم که این کمک‌ها ادامه یابد. کشورهای کمک‌کننده تاکنون روی هم ۱٫۲ میلیارد دلار کمک را  تعهد کرده‌اند.

متقی افزود:  طالبان در خروج افراد از کشور به آمریکا کمک کرد. اما آن ها به جای تشکر، حالا از تحریم علیه ملت افغانستان سخن می‌گویند.

نشست بین المللی کمک مالی به افغانستان در سایه نگرانی از بروز بحران ها

امیر خان متقی همچنین با وانگ یو، سفیر چین در کابل دیدار داشت. محمد نعیم، یکی از سخنگویان طالبان گفته است که طی این دیدار، سفیر چین از کمک ۱۵ میلیون دلاری کشورش به افغانستان خبر داد و تأکید کرد که چین همکاری‌ با افغانستان را ادامه خواهد داد.

 ژان ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه نیز در پی درخواست فوری سازمان ملل متحد متعهد شد که ۱۰۰ میلیون یورو (۱۱۸ میلیون دلار) برای کمک های انسان دوستانه اضطراری به افغانستان پرداخت کند.

به گزارش تارنمای فرانس انفو؛ لودریان با اشاره به اوضاع و شرایط افغانستان در پی عقب نشینی نیروهای ارتش آمریکا، در نشست وزیران در ژنو گفت که نیمی از شهروندان افغان شامل بیش از چهار میلیون زن و نزدیک به ۱۰ میلیون کودک، اکنون در معرض خطر قرار دارند و ما مسئول هستیم که در این شرایط دشوار در کنار آنان باشیم.

به گفته آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل باید از طریق کمک‌های بشردوستانه با طالبان گفتگو کنیم و آن ها را به رعایت حقوق بشر واداریم.

در این حال، مدیران بانکی افغان به خبرگزاری فرانسه گفتند که طالبان به دنبال حساب‌های بانکی مسئولان پیشین می‌گردند. این اقدامات احتمالاً به انسداد این حساب‌ها و ضبط اموال خواهد انجامید.

 جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که اتحادیه اروپا باید یک کانال برای گفت وگو با طالبان ایجاد کند تا قادر به توزیع کمک بشردوستانه شود.

این مقام ارشد اروپایی هشدار داد که قیمت غذا در افغانستان رو به افزایش است و ۵ میلیون افغانی در شمال کشور با یک قحطی غیر معمول تهدید می‌شوند.

آمریکا پس از ۲۰ سال حضور نظامی در خاک افغانستان، در حالی این کشور آسیایی را ترک کرد که مردم افغانستان را بسیار فقیرتر از گذشته با ۱۱ میلیون پناهنده و پنج هزار آواره افغان در داخل، به جا گذاشته و ناامنی و بی ثباتی فراوان ناشی از سیاست های مداخله جویانه واشنگتن بر این کشور سایه افکنده است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha