علی باباییان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیماری بروسلوز به عنوان بیماری مشترک بین انسان و دام و به دلیل ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر و از دست رفتن ارزش اقتصادی، دارای اهمیت ویژهای است.
وی اضافه کرد: در این طرح، نسبت به پوشش مناسب مایهکوبی دامی علیه بیماری بروسلوز در مناطق پرخطر، اطراف بازار دام، کشتارگاه ها و روستاهای مجاور آذربایجان غربی و شرقی، واحدهای گاوداری صنعتی و نیمه صنعتی، کانونهای مشکوک و مثبت موارد انسانی و دامی سال جاری و سالهای گذشته با شعاع سه و پنج کیلومتری و با مراقبت فعال اقدام می شود.
رییس شبکه دامپزشکی سقز گفت: اکیپهای دامپزشکی در قالب این طرح مایهکوبی نوبت دوم لمپی اسکین را نیز در جمعیت دامی مورد نظر انجام خواهند داد.
باباییان افزود: لمپی اسکین، یک بیماری ویروسی با واگیری بالا در گاو و گوساله و با علایمی همچون بروز تب، برجسـتگی هـا و ضایعات پوستی، آبریزش بینی و چشم و کاهش شیر دهی است و راه انتقال آن نیش حشرات به ویژه پشه های گزنده و مگس های خونخـوار، تماس مستقیم دام های سالم با دام های آلوده می باشد.
وی اضافه کرد: واکسیناسیون فراگیر، آموزش، ترویج و رعایت مقررات بهداشتی و قرنطینهای از روشهای پیشگیری و مبارزه با بیماری های دام است.
رییس شبکه دامپزشکی سقز از دامداران خواست، از خرید دامهای بدون پیشینه بهداشتی که واکسینه نشدهاند خودداری و با اکیپ های مایهکوبی در سطح واحدهای روستایی و دامداری ها همکاری کنند.
سقز در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.
نظر شما