به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، این اردوگاه جدید در جزیره ساموس با سیم خاردار احاطه شده و همچنین به دوربین های نظارتی، اسکنرهای اشعه ایکس و درهای مغناطیسی مجهز است.
اتحادیه اروپا مبلغ ۲۷۶ میلیون یورو (۳۲۶ میلیون دلار) برای اردوگاه های جدید در پنج جزیره یونانی لروس، لسبوس، کاس، کیوس و ساموس اختصاص داده است.
اردوگاه ساموس که به عنوان طرح پایلوتی برای دیگر تاسیسات بسته تحت کنترل به شمار می رود، مجهز به یک بازداشتگاه است و تنها از طریق تراشه الکترونیکی قابل دسترسی است.
انتظار می رود که اردوگاه لروس ماه آینده تکمیل و آماده بازگشایی شود، اما کار روی اردوگاه لسبوس که بزرگترین کمپ اروپاست و سال گذشته طعمه حریق شد، هنوز آغاز نشده است.
دولت یونان تضمین کرده است این اردوگاه ها با برخورداری از کیفیت بهتر اسکان، آب سالم، سرویس بهداشتی، بخش های جداگانه برای خانواده ها و امنیت بیشتر، مطابق با استانداردهای اروپایی باشد.
قرار است این اردوگاه ها به جای تاسیسات قبلی مورد استفاده قرار گیرند که به دلیل شرایط بد زندگی از آوازه بدی برخوردار بودند.
تاسیسات جزیره ساموس برای اسکان حدود ۶۸۰ نفر طراحی شده است اما زمانی محل اسکان جمعیت ۱۰ برابری این رقم بود.
بیش از ۶۰۰ پناهجو همچنان در این مکان به سر می برند و سر کردن با موش ها، بخش های چوبی بدون سیستم گرمایشی و نبود سرویس های بهداشتی و دوش های حمام همچنان بخشی از زندگی روزمره این افراد است.
اما قرار است از روز دوشنبه، ساکنان این منطقه به تاسیسات جدید در پنج کیلومتری شهر اصلی ساموس که به همین اسم نامیده می شود، انتقال یابند.
براساس اعلام وزارت مهاجرت یونان، کمپ قدیمی تا پایان ماه جاری میلادی بسته می شود.
با این همه، سازمان های مردم نهاد و گروه های امدادرسان در مورد ساختار اردوگاه های جدید در مناطق دورافتاده و حبس ساکنان آن ابراز نگرانی کرده اند.
هفته گذشته، دهها سازمان مردم نهاد از جمله عفو بین الملل، یونان را متهم کردند سیاست های زیانباری را با تمرکز بر بازداشتن و مهار پناهجویان و آوارگان در پیش می گیرد.
۴۵ سازمان مردم نهاد و گروه های انجمن مدنی از اتحادیه اروپا و دولت یونان خواستند جلوی اجرای برنامه محدود کردن رفت و آمد ساکنان این اردوگاه ها را بگیرند.
سازمان های مزبور تاکید کردند که ساختارهای جدید مانع از شناسایی موثر و حمایت از افراد آسیب پذیر می شود، دسترسی به خدمات و کمک به پناهجویان را محدود می کند و آثار مضر آوارگی و تاثیر بر سلامت روانی افراد را تشدید می کند.
«میریل گیرارد» نماینده ویژه کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در یونان نیز در این مورد اظهارنظر کرد و گفت: کلمه «بسته» اغلب به چشم می خورد و این مساله نگران کننده است.
وی افزود: پناهجویان نیاز به حمایت دارند، آنها جنایتکار نیستند و خطری برای جامعه ندارند، بلکه به کمک نیاز دارند. اردوگاه ها باید باز شود. دولت به ما اطمینان داده است که این کار را انجام می دهد.
یونان گذرگاهی اصلی بود که بیش از یک میلیون پناهجوی عمدتا سوری، عراقی و افغان در سال ۲۰۱۵ از طریق این کشور وارد اروپا شدند.
بحران جاری در افغانستان، نگرانی ها در مورد موج تازه مهاجرت ها را تشدید کرده است.
گفته می شود جریان ورود پناهجویان جدید به اروپا به میزان ۹۰ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۹ کاهش یافته، اما سازمان های بشردوستانه می گویند این کاهش به واسطه عقب راندن سازمان یافته و غیرقانونی مهاجران به ترکیه از سوی مقام های یونانی بوده، موضوعی که دولت محافظه کار یونان آن را بارها رد کرده است.
نظر شما