حسین شرافتی راد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حضور جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو اصلی سازمان شانگهای یک ارتباط اقتصادی قوی را برای مردم کشورمان رقم میزند که به معنای اتصال ایران به زیرساختهای اقتصادی آسیا و منابع پایدار ناشی از آن است.
وی ادامه داد: پذیرش عضویت کامل جمهوری اسلامی ایران در جمع ۹ کشور اصلی عضو سازمان همکاریهای شانگهای تحقق دیپلماسی برد - برد است.
فرماندار تربتحیدریه گفت:عضویت جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قدرت برتر منطقهای در سازمان همکاریهای شانگهای ارتقاء دهنده جایگاه این نهاد بینالمللی در ابعاد سیاسی، اقتصادی، امنیتی و حتی فرهنگی است.
سازمان همکاریهای شانگهای(Shanghai Cooperation Organization) یک نهاد بینالمللی همکاریهای چندجانبه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی است که سال ۱۹۹۶ میلادی با هدف برقراری موازنه در برابر نفوذ آمریکا و ناتو در شرق قاره آسیا پایهگذاری و تاسیس شد.
هم اکنون ۹ کشور چین، روسیه، ایران، هند، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، پاکستان اعضای اصلی و همچنین سه کشور افغانستان، بلاروس و مغولستان "اعضای ناظر" این سازمان هستند.
جمهوری اسلامی ایران ۲۶ شهریور ماه ۱۴۰۰ برابر با ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۱ میلادی در چارچوب بیست و یکمین اجلاس سران سازمان همکاریهای شانگهای در دوشنبه پایتخت تاجیکستان به طور رسمی به عضویت کامل این نهاد بینالمللی درآمد.
نظر شما