محمدحسین صالحی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اکنون شمار محیطبانان در پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم به ۱۰ نفر رسیده، هشت نفر است اما برای رسیدن به وضعیت مطلوب و استاندارد باید این میزان به سه برابر فعلی افزایش یابد.
وی افزود: اکنون چهار پاسگاه محیطبانی در میاندشت جاجرم وجود دارد که هر کدام از این محیط بانی ها باید دست کم هشت نفر نیرو داشته باشند اما در وضعیت کنونی شمار نیروها بسیار اندک است.
صالحی گفت: خوشبختانه امسال شمار مشاهدات یوزپلنگ در منطقه میاندشت افزایش یافته است از این رو برای حفاظت از این گونه زیبا و قلمرو طلب و نیز بهبود شرایط زیست آن شمار محیط بانان افزایش یافته است.
وی اظهار داشت: افزایش شمار محیط بانان برای جلوگیری از شکارغیرمجاز آهوان دارای اهمیت است زیرا ایجاد محیط مناسب و امن برای افزایش جمعیت آهوان به عنوان طعمه اصلی یوزپلنگ ها امر ضروری است.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: حفاظت از قلمرو یوزها در میاندشت جاجرم، نیاز به تقویت نیروهای محیط بان دارد و علاوه بر آن، باید جوامع محلی در طرح های سرمایه گذاری و گردشگری مشارکت داده شوند.
به گزارش ایرنا، منطقه حفاظت شده میاندشت با گستره ۸۵ هزار هکتار، از امن ترین زیستگاه های یوز ایرانی است که در سال ۱۳۵۲ زیر حفاظت قرار گرفته است.
این منطقه پوشیده از دشت های وسیع با اقلیمی خشک، نیمه خشک و تراکم گیاهی نسبتا مطلوب است و عبور کالشور از آن سبب شده تا این منطقه حتی در خشکسالی ها چندان مشکل کم آبی را احساس نکند.
پناهگاه حیات وحش میاندشت در شهرستان جاجرم یکی از قدیمی ترین مناطق چهار گانه کشور به شمار می رود. میاندشت دارای یکی از غنی ترین و متراکم ترین گونه های جانوری در بین زیستگاه های استپی کشور است.
پناهگاه میاندشت با پارک ملی گلستان ۱۰۰ کیلومتر، با منطقه حفاظت شده قرخود در شهرستان مانه و سملقان ۸۰ کیلومتر، با منطقه حفاظت شده خار توران شاهرود ۷۵ کیلومتر و با منطقه حفاظت شده سالوک اسفراین ۳۰ کیلومتر فاصله دارد.
نظر شما