۲۸ شهریور ۱۴۰۰، ۱۷:۱۷
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 84476609
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نخست وزیر یونان: هزینه نادیده گرفتن بحران آب‌وهوایی غیرقابل تصور است

تهران – ایرنا – نخست وزیر یونان با اعلام اینکه کشورهای حاشیه مدیترانه باید پیشگام راهی در زمینه توجه به تغییرات اقلیمی باشند، هشدار داد که هزینه منفعل بودن در این زمینه، غیرقابل تصور است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «کریاکوس میتسوتاکیس» در مصاحبه ای به خبرگزاری رویترز گفت: دیگر نمی خواهم در مورد تغییرات اقلیمی صحبت کنم، بلکه می خواهم در مورد بحران آب و هوایی صحبت کنم که اکنون گریبان ما را گرفته است.

وی افزود: برای پرداختن به این مساله، ما به سیاست های همترازی نیاز داریم که اساسا در همه جنبه های اقتصادی و زندگی اجتماعی ما نفوذ کرده باشد.

یونان، ترکیه، قبرس و اسپانیا در تابستان سال جاری با آتش سوزی های شدید و گرمای بالا دست به گریبان بودند و دانشمندان هشدار دادند که این منطقه به کانون آتش سوزی تبدیل شده است. آلمان، ترکیه و چین نیز به تازگی سیل های ویرانگری را تجربه کردند.

در همین حال، یک گروه آب و هوایی سازمان ملل هشدار داده است که موج گرمای مرگبار، طوفان های شدید و دیگر حوادث آب و هوایی، سخت تر خواهد شد.

براساس این گزارش، نخست وزیر یونان اقدام آب و هوایی را به کانون توجه دولت خود تبدیل کرده است. وی بلافاصله پس از انتخاب شدن در ژوئیه ۲۰۱۹ از ممنوعیت ادامه فعالیت نیروگاه های سوخت زغال سنگ از سال ۲۰۲۸ خبر داد و به تازگی نیز به یک وزارتخانه مسئولیت رسیدگی به بحران های اقلیمی را واگذار کرد.

میتسوتاکیس روز جمعه در آتن میزبان رهبران ۹ کشور جنوب اروپا برای بررسی تغییرات اقلیمی بود. شرکت کنندگان در این نشست خواستار اقدام فوری جهانی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی در قالب بیانیه آتن شدند.

از سویی، بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی سازمان ملل که ۳۱ اکتبر (۹ آبان) در شهر گلاسکو اسکاتلند آغاز می کند، درصدد جلب حمایت بیشتر از اقدامات آب و هوایی و وجوهات مالی لازم برای مقابله با تغییرات اقلیمی است.

نخست وزیر یونان در ادامه این مصاحبه به رویترز گفت: در بدترین سناریوی بالقوه، بحران آب و هوایی، معرف نابودی تمدن بشری به شکلی که می شناسیم است.

وی افزود: باید بسیار شفاف باشیم. اگر این بدترین سناریو عملی شود، این سیاره تا پایان این قرن، میهمان نواز گونه های بشری نخواهد بود.

وی ادامه داد، اینجا در مدیترانه ما از تمدن تقریبا ۶ هزار ساله برخورداریم، اما وظیفه ما این است که نسل ما تضمین کند که نسل های آینده به زندگی، پیشرفت و شکوفایی ادامه خواهند داد.

سازمان جهانی هواشناسی ملل متحد ارزیابی کرده است که شمار بلایای ناشی از تغییرات اقلیمی طی ۵۰ سال گذشته، پنج برابر شده و بیش از ۲ میلیون نفر را به کشتن داده و ۳.۶۴ تریلیون دلار هزینه به بار آورده است.

نخست وزیر یونان یادآور شد که سال گذشته سیلاب ها در یونان نیم میلیارد یورو هزینه در برداشت و هر محصول زیان دیده از شرایط جوی می تواند صدها میلیون خسارت وارد کند. همچنین فرسایش ساحلی ناشی از افزایش سطح آب دریاها، چالش دیگری بود که تهدیدی مستقیم را متوجه گردشگری یونان می کند، مقوله ای که از اهمیت ویژه ای برای این کشور برخوردار است.

نخست وزیر یونان گفت که این کشور با فاصله گرفتن از سوخت زغال سنگ، میزان انتشار گازهای گلخانه ای را از اواخر سال ۲۰۱۹ به میزان ۱۱ میلیون تن کاهش داده است.

وی در عین حال به دلیل نحوه پاسخگویی دولت به آتش سوزی های تابستان سال جاری در یونان با انتقادهای روبه رو شد، حادثه ای که هزاران نفر را مجبور به ترک خانه هایشان کرد.

به گزارش ایرنا،  ۹ کشور اروپایی حاشیه مدیترانه روز جمعه در نشستی در آتن پایتخت یونان برای انجام اقدامی جهانی در برابر تغییرات اقلیمی و حفظ محیط زیست طبیعی این دریا به توافق دست یافتند.

کشورهای شرکت کننده در این اجلاس با صدور بیانیه ای متعهد شدند توافق آب و هوایی پاریس را برای جلوگیری از تغییرات اقلیمی به اجرا گذارند. سران یاد شده همچنین در مورد بحران جاری در افغانستان و موضوعات مهاجرتی بحث و تبادل نظر کردند.

بیانیه مشترک این نشست بر مساله تغییرات اقلیمی، تنوع زیستی، مدیریت جنگل ها، محیط زیست دریایی و حفاظت از شهروندان، پیشگیری و آمادگی متمرکز بود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha