فوتبال و پدیده‌ای به نام مارکوپولوایسم

۲۹ شهریور ۱۴۰۰، ۷:۵۲
کد خبر: 84476702
فوتبال و پدیده‌ای به نام مارکوپولوایسم

تهران- ایرنا- در فوتبال بازیکنانی بوده، هستند و خواهند بود که علاقه زیادی به تغییر تیم دارند؛ به این نفرات «مارکوپولو» می‌گویند.

به گزارش ایرنا، فصل نقل و انتقالات پرسروصدایی را در فوتبال اروپا و ایران مشاهده کردیم و این جذابیت همچنان در داخل کشور به قوت خود باقی مانده است و البته این چیزی نیست که تنها امسال وجود داشته باشد. پنجره نقل و انتقالاتی همواره برای اهالی فوتبال پر استرس و مملو از هیجان بوده است.

در این میان بازیکنانی بوده و هستند که علاقه زیادی به تغییر تیم دارند. بازیکنانی که به آنها لقب مارکوپولو سنجاق شده است. تاجر و جهانگرد ایتالیایی که در قرن سیزدهم میلادی می‌زیست و  به کشورهای متعددی سفر کرد و سفرهایش در قالب کتابی بر جای ماند. در این سال‌ها هم فوتبالیست‌های داخلی و خارجی قابل توجهی بوده‌اند که به سبک مارکوپولو بارها تیم و شهر و کشور خود را تغییر داده‌اند.

محمد قاضی، ستاره ۳۶ ساله فصل قبل تیم مس رفسنجان از این تیم جدا شد و به تیم تازه لیگ برتری شده هوادار پیوست. این پانزدهمین تیمی است که بازیکن اسبق سرخآبی‌های پایتخت در آن توپ خواهد زد. قاضی پیش از این برای فجرسپاسی، هما، عقاب، فولاد، ذوب‌آهن، استقلال، پرسپولیس، صبا، نفت، شهرخودرو، پیکان، نساجی، شهرخودرو و مس رفسنجان به میدان رفته بود و حالا باید در تیم رضا عنایتی مشغول به بازی شود.

فوتبال و پدیده‌ای به نام مارکوپولوایسم

محمدرضا خلعتبری دیگر مارکوپولوی فوتبال ایران است. این بازیکن ۳۸ ساله که فصل قبل را در سپاهان گذراند؛ این فصل هم اگر اتفاق خاصی رخ ندهد طلایی‌پوش باقی می‌ماند. با این وجود او در این سال‌ها در ۱۵ جابه‌جایی برای ۱۲ تیم مختلف بازی کرده است. او برای تیم‌های شموشک، ابومسلم، ذوب آهن، الغرافه، الوصل، سپاهان، عجمان، پرسپولیس، سپاهان، گسترش فولاد، سایپا، شهرخودرو، ذوب‌آهن، شهرخودرو و سپاهان بازی کرده است. حضور در ۲ مقطع برای ذوب و سه مقطع در سپاهان نشان می‌دهد محمدرضا بیش از هر جایی به اصفهان تعلق خاطر دارد.

حالا به سراغ فرزاد حاتمی می‌رویم. مهاجم بلند بالا و ۳۵ ساله‌ای که شنیده می‌شود قرار است برای سومین بار به تراکتور تبریز ملحق شود و شاگرد فیروز کریمی شود. فرزاد حاتمی تا به حال برای ۱۵ تیم مختلف به میدان رفته و ۱۶ جابه‌جایی داشته است. مسیر فوتبالی حاتمی بدین ترتیب بوده است: راه آهن، قبله آذربایجان، سپاهان، صبای قم، تراکتور، استقلال، فولاد، پرسپولیس، مس کرمان، ملوان، تراکتور، اکسین البرز، پارس جنوبی جم، نفت مسجدسلیمان، بادران، پیکان.

در ادامه به سراغ محسن فروزان خواهیم رفت. گلری که در نقل و انتقالات همین فصل فولاد را ترک کرد و به گل‌گهر سیرجان ملحق شد. او در ۱۶ جابه‌جایی برای ۱۳ تیم مختلف بازی کرده است. پگاه کیلان، ملوان، داماش گیلان، گسترش فولاد، تراکتور، گسترش فولاد، استقلال، سیاه جامگان، راه آهن، خونه به خونه، صبای قم، پارس جنوبی جم، تراکتور، پارس جم، فولاد خوزستان و گل گهر سیرجان تیم‌هایی هستند که فروزان در آنها بازی کرده است.

فوتبال و پدیده‌ای به نام مارکوپولوایسم

در نهایت به میلاد زنیدپور می‌رسیم. بازیکنی که چند سالی است در کشورهای جنوب شرق آسیایی بازی می‌کند. زنیدپور به نوعی رکورددار تغییر تیم محسوب می‌شود. او تا به اینجا و در سن ۳۵ سالگی در ۱۸ جابه‌جایی پیراهن ۱۶ تیم مختلف را به تن کرده است. گسترش فولاد و پارس جم تیم‌هایی هستند که میلاد ۲ بار برایشان بازی کرده است. تیم‌های این بازیکن چپ پا تا به اینجا بدین ترتیب است: فولاد، سایپا، پیکان، راه آهن، استیل آذین، داماش، سپاهان، پیکان، ملوان، ذوب آهن، نفت مسجدسلیمان، اربیل عراق، راه آهن، آرمی یونایتد، گسترش فولاد، مادورا یونایتد اندونزی، یو کی ام و ساراواک یونایتد.

حالا نگاهی به برخی از رکورداران بازی در خارج از کشور می‌پردازیم. بازیکنانی که در سالیان گذشته رکوردشکنی‌هایی داشته‌اند. ابتدا به نفر اول لیست می‌پردازیم. واشینگتون سباستین آبرئو، مهاجمِ حالا ۴۴ ساله اروگوئه‌ای که لقبش "دیوانه" بود. آبرئو در ۳۴ جابه‌جایی برای ۳۱ تیم مختلف در ۲۶ سال بازی کرد تا نشان دهد چقدر به تغییر تیم علاقه دارد. آبرئو در سال ۲۰۰۸ برای چهار تیم مختلف بازی کرد و به تازگی در کشورش کفش‌هایش را آویخت.

فوتبال و پدیده‌ای به نام مارکوپولوایسم

جان باریج نفر بعدی‌ است که به آن خواهیم پرداخت. او که حالا با ۶۹ سال سن در هندوستان و در یک آکادمی فوتبال آموزش دروازه‌بانی می‌دهد؛ در ۲۹ تیم مختلف به میدان رفت. بیشترین دوران حضور او در یک تیم به تیم بلک پول برمی‌گردد که چهار سال برای آنها بازی کرد. او با ۴۳ سال و چهار ماه و ۲۶ روز برای منچسترسیتی در لیگ برتر انگلیس به میدان رفت تا رکورددار شود.  باریج در سال‌های ۱۹۹۴ و ۱۹۹۶ برای هفت تیم بازی کرد.

لوییز پِفانِنس‌تیل گزینه بعدی‌ است که در نظر داریم درباره‌اش صحبت کنیم. دروازه‌بان سابق تیم زیر ۱۷ سال تیم ملی آلمان که حالا ۴۸ ساله است به اولین فوتبالیستی تبدیل شد که در فوتبال سطح اول هر ۶ قاره به میدان رفت و بازی کرد. او در ۲۰ سال برای ۲۷ باشگاه فعالیت داشت که در کشورهای آلمان، انگلیس، سنگاپور، آمریکا، آفریقای جنوبی، فنلاند، مالزی، بلژیک، برزیل، کانادا، نامیبیا، نروژ، ارمنستان، نیوزلند و آلبانی بودند. او چند سالی است که در قامت یک مدیر ورزشی مشغول است اما پیش از این و در سال‌های آخر بازیگری هم درون دروازه می‌ایستاد و هم مربیگری می‌کرد.

در نهایت به ریوالدو اشاره خواهیم کرد. فوتبالیست بزرگ و فراموش نشدنی برزیلی که در ۲۴ سال برای ۱۵ باشگاه مختلف توپ زد و برنده توپ طلا شد. ریوالدو در کشورهایی چون برزیل، اسپانیا، ایتالیا، یونان، ازبکستان و آنگولا بازی کرد و حتی به پرسپولیس ایران هم گل زد. او سال ۲۰۱۵ در حالی در کشورش و در تیم «موجی میریم» از فوتبال خداحافظی کرد که با پسرش ریوالدینیو هم‌تیمی شده بود.

فوتبال و پدیده‌ای به نام مارکوپولوایسم

بدون شک نفرات دیگری هم بودند و هستند که می‌توانند در این لیست حاضر باشند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha