امیرعبداللهیان:ایران همواره برگفت‌وگوهای درون منطقه‌ای تاکید داشته است

نیویورک- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه ایران در نشست چند جانبه بغداد در نیویورک با بیان اینکه ما همواره تاکید کرده‌ایم برای ایجاد ثبات و امنیت منطقه نیازمند ترتیبات امنیتی درون‌زا و بومی هستیم، گفت: ایران همواره بر گفت‌ وگوهای درون منطقه‌ای تاکید داشته است.

به گزارش ایرنا، نشست چند جانبه بغداد عصر سه شنبه (به وقت محلی) در نیویورک و در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد برگزار شد.

این نشست با حضور وزیران خارجه و نمایندگان ارشد جمهوری اسلامی ایران، اردن، عربستان سعودی، ترکیه، کویت، مصر، قطر، فرانسه، مسئول عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دبیرکل اتحادیه عرب، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، به ریاست وزیر خارجه عراق در محل اقامتگاه سفیر عراق در نیویورک برگزار شد.

مهمترین رئوس مطالب مطرح از سوی امیر عبداللهیان وزیر خارجه ایران به شرح ذیل است:

از اینکه بار دیگر فرصت دیدار و گفت وگو با همکارانم، وزرای محترم خارجه کشورهای شرکت کننده منطقه ای در نشست بغداد فراهم شده است، ابراز خرسندی می‌کنم. گردهمایی مجدد ما در این نشست، این نکته را یادآوری می‌کند که برای برون رفت از بحران‌ها و مشکلات و رفع سوءتفاهمات و اختلافات، مسیر و راه حلی به جز دیپلماسی و گفت‌ وگو وجود ندارد. در نبود گفت وگو و مذاکره، فرصت‌ها، امکانات و منابع کشورها و دولت‌های منطقه به جای توسعه و پیشرفت، هزینه نظامی‌گری می‌شود و بحران، تنش و جنگ همچنان ادامه می‌یابد.

جمهوری اسلامی ایران همواره بر گفت وگوهای درون منطقه ای تاکید داشته است. تاریخ و واقعیت ۱۰۰ سال اخیر منطقه غرب آسیا (خلیج فارس، شمال آفریقا و شامات) نشان می‌دهد که متغیرات خارجی مانع اصلی نیل به همگرایی و در نتیجه عدم دستیابی به توسعه پایدار بوده است.

ما همواره تاکید کرده‌ایم برای ایجاد ثبات و امنیت منطقه نیازمند ترتیبات امنیتی درون‌زا و بومی هستیم. حضور و مداخله خارجی در هر شکلی که باشد ، مغایر با اهداف صلح و امنیت در منطقه و استقلال و حاکمیت کشورهای منطقه است.

جمهوری اسلامی ایران برگزاری نشست بغداد را اقدام مهمی در حمایت  از صلح و توسعه در منطقه می‌داند و امیدوار است بتواند فضای مناسبی را برای همکاری‌های متطقه‌ای به ویژه در مناسبات اقتصادی فراهم کند. مبارزه با تروریسم، مقابله با مواد مخدر، همکاری در بخش انرژی، تامین امنیت دریانوردی و همکاری در حل بحران‌های زیست محیطی از جمله موارد همکاری  است که کشورهای منطقه می‌توانند نسبت به آن گفت وگو کنند.

بار دیگر حمایت جمهوری اسلامی ایران از ثبات، امنیت و توسعه کشور و توسعه کشور دوست، جمهوری عراق و سایر کشورهای منطقه در این نشست را مورد تاکید قرار می‌دهم. ما اخیرا میزبان نخست وزیر محترم عراق بودیم و امیدواریم در سایه توسعه مناسبات جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق مناسبات با سایر همسایگان عراق از رکود و رخوت خارج شود و به روندی فعال و پویا در راستای منافع کشورهای منطقه تغییر یابد.

بار دیگر تاکید می‌کنم اولویت دولت جدید جمهوری اسلامی ایران، تقویت و توسعه روابط با همسایگان و منطقه است و امیدوارم اینگونه نشست‌ها و دیدارها فصل جدیدی از همکاری و مشارکت اهل منطقه را برای صلح به همراه داشته باشد.

همچنین  در این نشست چگونگی پیگیری مصوبات کنفرانس بغداد که در ۲۸ اوت برگزار شده بود، بررسی و مقرر شد نشست دوم کنفرانس بغداد در اردن برگزار شود.

در پایان این نشست بیانیه ای نیز منتشر شد که طی آن شرکت کنندگان حمایت مجدد خود را از دولت و ملت عراق، بازسازی این کشور و نیز اقدامات دولت آن در تقویت امنیت و ثبات عراق اعلام و همچنین بر اهمیت انتخابات مجلس این کشور که در ۱۰ اکتبر امسال برگزار می شود، تأکید کردند.

آنها ضمن اشاره به وجود چالش‌های مختلف در منطقه بر لزوم حل آنها از طریق همکاری و نفع مشترک و بر اساس اصول حقوق بین الملل، حسن همجواری و عدم دخالت در امور دیگران، تأکید کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha