محمدتقی هاشمی روز پنجشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: روزانه ۵۰۰ تا ۸۰۰ متجاوز مرزی از افغانستان وارد خراسان رضوی میشوند.
وی ادامه داد: این افراد پس از ورود غیرمجاز به ایران توسط مرزبانان جمهوری اسلامی بازداشت شده و با طی مراحل قانونی از طریق گذرگاه رسمی دوغارون به افغانستان بازگردانده میشوند.
مدیرکل امور اتباع و مهاجران خارجی خراسان رضوی گفت: شمار متجاوزان مرزی که از گذرگاه رسمی دوغارون به افغانستان طرد میشوند بیشتر از تعداد ورودهای غیرمجاز به خراسان رضوی است زیرا متجاوزان بازداشت شده در دیگر استانهای مرزی ایران هم به این استان اعزام و از طریق همین گذرگاه به افغانستان بازگردانده میشوند.
وی افزود: اداره کل امور اتباع و مهاجران خارجی خراسان رضوی آماری از ورود قانونی اتباع خارجی از طریق مرز دوغارون یا مرز هوایی به این استان در اختیار ندارد زیرا مرجع آن پلیس مهاجرت نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی حدود یک ماه پیش به خبرنگار ایرنا گفته بود: در پی تحولات سیاسی و وقایع اخیر کشور افغانستان هیچ پناهجو و آوارهای از آن کشور به مرزهای خراسان رضوی مراجعه نکرده است.
محمدعلی نبیپور افزوده بود: البته به دنبال این تحولات افرادی از مرز دوغارون با گذرنامه و از مسیر قانونی وارد خراسان رضوی شدهاند که این اقدام به شکل معمول و قانونی بوده است.
مناطق مرزی مجاور شرق خراسان رضوی در خاک افغانستان و تاسیسات گمرک مرزی اسلامقلعه استان هرات آن کشور در مقابل گمرک و گذرگاه مرزی دوغارون تایباد از تیر ماه گذشته تاکنون در اختیار نیروهای طالبان قرار دارند.
سالانه ۱.۵ میلیارد دلار صادرات، سه میلیارد دلار ترانزیت خروجی و ۲۰ میلیون دلار واردات از طریق مرز دوغارون بین ایران و افغانستان انجام میشود.
گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری تایباد و مرکز این شهرستان ۱۲۰ هزار نفری نیز در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.
خراسان رضوی از سمت شرق ۳۰۲ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان دارد. شهرستانهای صالح آباد، تربتجام، تایباد و خواف این استان در جوار مرز مشترک با افغانستان قرار دارند.
جمهوری اسلامی ایران در مجموع ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک با افغانستان در جوار استانهای هرات، فراه و نیمروز آن کشور با استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان دارد.
نظر شما