به گزارش ایرنا، ستاد کرونای استان تهران ۲۹ شهریور ماه خبر از آغاز نهضتی برای واکسیناسیون تمامی افراد بالای ۱۸ سال، معادل جمعیتی ۱۰ میلیون و ۶۸۲ هزار نفر این استان طی ۲ هفته داد.
آغاز نهضت واکسیناسیون، همراه با گشایش مراکز تجمیعی جدید، آمدن بسیج و سپاه به میدان، و به راه افتادن مراکز سیار همراه بود، به واقع از یک هفته قبل از آغاز نهضت، حرکت جهادی راه افتادن مراکز تجمیعی و مراکز سیار جدید توسط بسیج و سپاه و شهرداری، وزارت بهداشت آغاز شد.
تزریق کننده های واکسن در مراکز جدید و سیار و شیفت های کاری تزریق کننده های واکسن با کمک بسیج افزایش یافت، و در کنار آن واکسن به هنگام و به موقع در اختیار تمام مراکز قرار گرفت به گونه ای که آغاز نهضت واکسیناسیون با اخبار مربوط به کاهش تعداد مبتلایان و فوتی های ناشی از شیوع کرونا در سراسر کشور و به تبع آن استان تهران همراه گردید.
فعالیت شبانه روزی مراکز تجمیعی واکسیناسیون در تهران
در بازدید موردی که خبرنگار ایرنا از مراکز واکسیناسیون کردستان، بوستان گفت و گو و باشگاه تختی که به عنوان مراکز شبانه روزی معرفی شده اند، انجام داد، شهروندان حاضر در این مراکز، مدت زمان انتظار خود از ابتدای ورود تا خروج از مرکز را حداکثر ۲۰ دقیقه اعلام کردند.
فعالیت سه شیفته مرکز کردستان
مرکز واکسیناسیون کردستان که از نخستین مراکز برای تزریق واکسن در استان تهران به شمار می آید، در روزهای ابتدایی شاهد تجمع انبوهی از گروه های سنی بالای ۷۵ سال و سپس تا ۶۰ سال بود، افرادی که ابتدا باید در سامانه وزارت بهداشت ثبت نام می کردند، منتظر دریافت پیامک تعیین نوبت و محل می شدند و در نهایت به مرکز تعیین شده برای تزریق واکسن مراجعه می کردند.
این روزها با ورود نیروهای بسیجی برای افزایش گیت های تزریق واکسن، افزایش ورود واکسن و سه شیفته شدن فعالیت این مرکز، مردم شاهد تجربه متفاوتی هستند.
در این مرکز ۱۰ گیت و سه شیفت کاری ۸-۱۴ صبح، ۱۴- ۲۰ عصر و از ۲۰ تا ۵ صبح تدارک دیده شده است و شهروندان در هر زمانی که ارداه کنند، می توانند با مراجعه به این مرکز برای تزریق واکسن سینوفارم اقدام کنند.
مسئولان حاضر در این مرکز می گویند که شیفت صبح کادر درمانی و نیروهای وزارت بهداشت و دو شیفت دیگر نیروهای بسیج و سپاه کار تزریق واکسن را انجام می دهند.
در مقابل هر گیت ۱۰ صندلی با فاصله های ۲ متری پیش بینی شده است که مراجعه کنندگان زمان انتظار را سرپا نمانند و با رعایت فاصله اجتماعی در محیط حضور داشته باشند، اما سرعت تزیق واکسیناسیون اجازه تشکیل صف و شلوغی در این محیط را نمی دهد.
شهروندان تهرانی حاضر در این مرکز در گفت و گو با ایرنا مدت زمان حضور خود در این مرکز را از ۵ تا ۲۰ دقیقه اعلام کردند و علت تفاوت این زمان را مدت زمان استراحت افراد پس از تزریق واکسن برشمردند.
یکی از مسئولان این مرکز، میانگین تعداد مراجعان برای تزریق واکسن به این واکسن را در طول شبانه روز بیش از یک هزار و ۲۰۰ مورد اعلام کرد.
فعالیت یک شیفته بوستان گفت و گو
بوستان گفت و گو با وجود آنکه به عنوان یکی از مراکز شبانه روزی تزریق واکسن معرفی شده بود، اما روزهای جمعه تعطیل و زمان فعالیت آن در روزهای عادی نیز از ساعت ۱۴تا ۲۰ عصر است.
در بوستان گفت و گو ۴۰ گیت برای تزریق واکسن پیش بینی شده و محل نوبت دهی به افراد، تزریق و محیط استراحت مراجعان جدا از همدیگر است.
از میان ۴۰ گیت پیش بینی شده برای تزریق واکسن، دو محل برای تزریق واکسن ایرانی برکت و ۳۸ مورد نیز برای تزریق سینوفارم پیش بینی شده است.
به گفته سارا پیرایی پزشک ناظر این مرکز، پیش از این واکسن آسترازنکا نیز تزریق می شد و در آن زمان مرکز ۲ شیفته فعالیت می کرد، اما با اتمام این نوع واکسن، تمام فعالیت مرکز به بعد از ظهر منتقل و واکسن ها نیز به سینوفارم و برکت محدود شده است.
پیرایی این موضوع را نیز به خبرنگار ایرنا گفت که روزانه به طور متوسط بیش از یک هزار و ۸۰۰ واکسن تزریق می شود و مدت زمان حضور مراجعان نیز از لحظه ورود تا خروج به حداکثر ۲۰ دقیقه می رسد.
حضور نیروهای بسیجی در باشگاه تختی
باشگاه تختی یکی از مراکزی است که به تازگی و با همت سپاه تهران برای افزایش تعداد مراکز تزریق واکسن راه اندازی شده است و فعالیت خود را به صورت شبانه روزی ادامه می دهد، مرکزی که به گفته دکتر حقیقت مسئول شیفت شب آن، روزانه پذیرای نزدیک به ۲ هزار نفر و با فعالیت شبانه روزی هشت گیت و بسیجیان مسلط و کاربلد در حوزه واکسیناسیون است.
در این مرکز که واکسن سینوفارم فقط تزریق می شود، صندلی های حضور مراجعان نزدیک به همدیگر چیده شده و محوطه مخصوص بانوان و آقایان و محل انتظار و گیت های تزریق از یکدیگر جدا شده است.
شهروندان حاضر در این مجموعه مدت زمان انتظار خود را بیش از ۱۵ دقیقه اعلام کردند.
به نظر می رسد با حرکت جهادی بسیج و سپاه و راه افتادن نهضت واکسیناسیون با همت وزارت بهداشت و ستاد کرونا تا چند ماه دیگر بتوان جشن پایان واکسینه شدن مردم را گرفت، اگر مشارکت مردمی با همت کارکنان بهداشت، بسیج، سپاه و تمام نیروهایی که پای کار آمده اند، همراه شود.
نظر شما