به گزارش ایرنا از منابع رسمی پاکستان، «عمرانخان» بامداد روز شنبه به وقت محلی طی سخنرانی ویدیوکنفرانسی خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل افزود: پس از ۱۱ سپتامبر غربیها تروریسم را به اسلام ربط داده و باعث تقویت افراط گرایی و خشونت علیه جوامع مسلمانان شدند.
وی اسلامهراسی را یک پدیده بسیار وحشتناک دانست که تروریسم را ترویج داده است و اظهار داشت: امیدواریم دبیرکل سازمان ملل در گزارشهای خود به پیامدهای افراط گرایی و لزوم جلوگیری از اسلامهراسی بپردازد.
عمرانخان به تشدید جهانی اسلامهراسی به ویژه در جنوب آسیا اشاره کرد و از دبیرکل سازمان ملل تا برای مقابله با این پدیده طرح گفتوگوهای بین المللی را آغاز کند.
وی حل مناقشه کشمیر میان اسلامآباد و دهلینو را برای تثبیت صلح و ثبات در شبه قاره اجتناب ناپذیر دانست و گفت: جهان برای جلوگیری از بروز هرگونه جنگی دیگر میان پاکستان و هند نقش آفرینی کند.
نخست وزیر پاکستان بحران اقتصادی، کووید-۱۹ و پدیده تغییرات آب و هوا را ۳ چالش عمده پیش روی جهان عنوان کرد و گفت: بشریت نیز اتحاد برای مقابله با این چالشها را دارد زیرا این پدیدهها هیچ تفاوتی را میان ملتها ندیده و همگی تحت تاثیر آن قرار گرفتهاند.
وی افزود: پاکستان سهمی در تولید گازهای گلخانهای ندارد در عین حال دهمین کشور بزرگی است که تحت پیامدهای شدید تغییرات آب و هوا قرار گرفته و در تلاشیم با افزایش درختکاری گسترش فضای سبز و تولید انرژیهای تجدیدپذیر پدیده اقلیم را در کشور کنترل کنیم.
عمرانخان اجرای یک برنامهریزی جامع برای مقابله با کرونا، تغییرات آب و هوا و چالش اقتصادی را ضروری دانست و گفت: دسترسی بدون تبعیض به واکسن کرونا باید دنبال شود و کشورهای در حال توسعه نیز مورد حمایت مالی قرار بگیرند.
وی با اشاره به تنشها در شبه قاره، گفت: ایجاد فضای سازگار برای ازسرگیری مذاکرات بستگی به هند دارد در عین حال پاکستان نسبت به افزایش رقابت تسلیحاتی در همسایگی خود نگران است.
جهان از حاکمیت جدید در افغانستان حمایت کند
عمرانخان درباره وضعیت افغانستان نیز گفت: آمریکا و متحدان غربی آن دست به راهکار نظامی زدند درحالی که افغانستان هرگز راهکار نظامی نداشت و باید با گفتوگو و خویشتنداری این مسیر را طی میکردیم.
وی اظهار داشت: کنترل طالبان بر افغانستان یک واقعیت است و البته باید تحلیل کرده و فکر کنیم که چرا ارتش افغانستان ضعیف ماند و یا اینکه چرا دولت وقت در کابل اقدامی برای مذاکره و صلح انجام نداد.
نخست وزیر پاکستان از جهان خواست تا برای کمک به مردم افغانستان و جلوگیری از تشدید بحران انسانی، تعامل با حاکمیت جدید در کابل را ادامه دهد زیرا هرگونه انزوای افغانستان به ضرر منطقه و تمام جهان خواهد بود.
گفتنی است، تنش در شبه قاره و افغانستان از مهمترین دستور کار هیات پاکستانی در هفتاد و ششمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل است. اسلامآباد سعی دارد تا جهان را برای کمک به آزادسازی داراییهای بانک مرکزی افغانستان متقاعد کند.
۲۴ مرداد ماه امسال در پی نزدیک شدن طالبان به کابل، محمد اشرف غنی رئیس جمهوری سابق افغانستان گریخت و گروه طالبان بر افغانستان مسلط شد.
نظر شما