افزایش دوام و کاهش وزن سازه‌ها با الکترودهای جوشکاری نانو ایرانی

تهران- ایرنا- یک شرکت فعال نانویی موفق به تولید الکترودهای جوشکاری نانویی شد که موجب به افزایش دوام و کاهش وزن سازه‌ها می شود.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، حامد پارسائیان مدیر تولید این شرکت نانویی گفت: با الکترودهای نانویی این شرکت به دلیل استحکام جوش‌های ایجاد شده، در عین افزایش دوام جوش، با کاهش تعداد لایه‌های جوشکاری وزن سازه کاهش محسوسی پیدا می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: الکترودهای جوشکاری حاوی مواد نانوساختار منجر به جوش‌هایی با استحکام بالاتر می‌شود از این رو به تعداد لایه‌های کمتری از جوش نیاز بوده و این کار موجب کاهش وزن سازه می‌شود، این ویژگی‌ در حوزه‌هایی نظیر ساخت پره‌ها اهمیت زیادی دارد

این فناور ادامه داد: در این شرکت سه نوع الکترود برای مقاومت در برابر ضربه، سایش و ضربه/سایش تولید می‌کنیم و در حال حاضر این الکترودها وارد بازار شده‌اند، در الکترودهای معمولی از کرم یا کاربید کرم استفاده می‌شود که ما فرمولاسیون ویژه‌ای برای ساخت الکترود ارایه کردیم که مصرف ترکیبات کرم در الکترود کم شده و در عین حال عملکرد بهبود قابل توجهی پیدا می‌کند،  ما با عرضه نسل جدیدی از الکترودها، طیف وسیعی از سختی را برای مشتریان ارایه می‌دهیم.

پارسائیان افزود: حتی این امکان وجود دارد که متناسب با نیاز مشتری محصولی را طراحی کنیم، ‌این کار برای راه‌آهن انجام شده و الکترودهایی برای سوزن‌های ریلی طراحی و تولیدشده که تست‌های خود را با موفقیت پشت سرگذاشته است و در حال حاضر تست‌های میدانی این الکترودها در شرایط آب و هوایی مختلف در حال انجام است.

وی گفت: این شرکت ظرفیت تولید ۳۰۰ تن در سال الکترود جوشکاری نانو را داشته و در حال حاضر حجم تولید سالانه تقریبا ۱۲۰ تن در سال است،  این الکترودها در کارخانه‌های مختلف صنایع ریخته‌گری ایران مورد استفاده قرار گرفته است،  چندین ماه کار با این الکترودها نشان می‌دهد که عمر سایش در محصول ایجاد شده نسبت به جوشکاری‌های معمولی ارتقا قابل توجهی پیدا کرده است.

مدیر تولید این شرکت نانویی یادآور شد: سیم‌جوش‌های توپودری در مقایسه با الکترودهای دستی از نرخ رسوب‌گذاری بسیار بالاتری برخوردار بوده و همچنین نسبت به آن‌ها حرارت بسیار کمتری تولید می‌کنند،  با یک بار جوشکاری با این سیم‌جوش‌ها می‌توان به حدی از سختی رسید که با الکترودهای جوشکاری معمولی نیاز به سه بار جوشکاری است تا آن مقدار سختی به وجود آید.

پارسائیان ادامه داد: ‌سیم‌جوش‌های توپودری شرکت توسعه فناوری‌های پیشرفته مواد نانوساختار نماد از رقت پایینی برخوردار هستند به این معنا که با زیرلایه ممزوج نمی‌شود و سختی در تمام کل سطح جوشکاری یکسان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha