امام‌جمعه یزد: علامه حسن‌زاده آملی از سرمایه‌های حوزه های علمیه بود

یزد- ایرنا- نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه یزد گفت: آیت‌الله حسن‌زاده آملی از برجسته‌ترین اندیشمندان و فیلسوفان جهان اسلام و جزو سرمایه‌های علمی حوزه های علمیه بود.

به گزارش عصریکشنبه دفتر امام‌جمعه یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری در پیامی ارتحال این عالم برجسته را  تسلیت گفت و نوشت: ضایعه دردناک ارتحال عالم و عارف ربانی، فیلسوف برجسته، علامه ذوفنون آیت‌الله حسن زاده آملی موجب تأسف و تأثر است.

وی افزود: آن عالم فرزانه که از سرمایه‌های بی‌نظیر حوزه‌های علمیه و از برجسته‌ترین اندیشمندان و فیلسوفان جهان اسلام و از عارفان و سالکان پارسا و وارسته ای بود که عمر پربرکت خود را وقف در تالیف و ترویج علوم مختلف از جمله تفسیر و مبانی قرآن کریم، فلسفه، کلام، عرفان و ریاضیات نمود و آثار ارزشمندی از خود به یادگار گذاشت.

اینجانب این ضایعۀ بزرگ و مؤلمه را به محضر حضرت بقیه الله الاعظم (عج)، رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، مراجع عظام تقلید، حوزه‌های علمیه، شاگردان، بیت مکرم و همه دوستداران و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض می‌کنم و از خداوند متعال برای آن عارف پارسا علو درجه  و حشر با اولیاءالله و برای بازماندگان صبر و اجر مسئلت می‌کنم.

علامه حسن زاده آملی در سن ۹۳ سالگی و پس از یک دوره سخت بیماری شنبه سوم مهر ماه ۱۴۰۰ دیده ار جهان فروبست. علت فوت وی از سوی مسئولان درمانی عارضه قلبی ناشی از کهولت سن اعلام شد.

حسن‌زاده آملی اواخر سال ۱۳۰۷ هجری خورشیدی در روستای « ایرا » بخش لاریجان از توابع شهرستان آمل استان مازندران متولد شد. او در ۶ سالگی خواندن و نوشتن را در مکتب‌خانه آموخت و در سال ۱۳۲۳ دروس حوزوی را آغاز کرد.

علامه در سال ۱۳۴۲ از تهران به قم رفت و به مدت ۱۷ سال در دروس علامه طباطبایی، برادر علامه و سید محمدحسن الهی حاضر شد. این فیلسوف بزرگ ایرانی پس از سکونت در قم، ۱۴ دوره شرح منظومه، چهار دوره اشارات، یک دوره اسفار اربعه و چهار دوره شرح فصوص قیصری را تدریس کرد. شرح تمهید و مصباح الانس نیز از جمله تدریس‌های اوست. او همچنین حدود ۱۷ سال دروس ریاضیات، هیات، وقت و قبله را درس داده که کتاب دروس «معرفة الوقت و القبلة» محصول آن درس‌هاست.

علامه حسن زاده آملی، کتاب‌هایی چون نهج‌البلاغه، اسفار اربعه، کشف المراد، کلیله و دمنه و گلستان سعدی را تصحیح کرده و دیوان اشعاری نیز به چاپ رساند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha