۶ مهر ۱۴۰۰، ۱۹:۰۲
کد خبرنگار: 3140
کد خبر: 84485684
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

چند خبر کوتاه از کردستان

۶ مهر ۱۴۰۰، ۱۹:۰۲
کد خبر: 84485684
چند خبر کوتاه از کردستان

سنندج - ایرنا - اجرای هشت طرح مدرسه سازی در سقز، توزیع ۳۵۰ بسته نوشت افزار در سقز و برداشت بیش از ۱۵۰ تن پیاز در مریوان از جمله سه خبر کوتاه استان کردستان است.

رییس آموزش و پرورش سقز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هشت طرح مدرسه سازی توسط خیران مدرسه ساز در دست اجراست و بزودی در اختیار دانش آموزان شهر و روستای این شهرستان قرار می گیرد.

فیروز عارفی گفت: یکی از مشکلات پیش روی آموزش و پرورش شهرستان سقز کمبود فضای آموزشی است که در طول یک سال گذشته ، این مهم را در برنامه کاری قرار دادیم و توانستیم با استفاده از خیران مدرسه ساز ساخت هشت پروژه مدرسه سازی را آغاز کنیم.

وی با بیان اینکه خیران زیادی در شهرستان وجود دارند که در امر مدرسه سازی همت کردند، افزود: یک جوان سقزی در راستای ایجاد فضای آموزشی برای دانش آموزان ۱۰۰ میلیارد ریال را برای ساخت مدرسه‌ای در محله شهرک دانشگاه تخصیص داده است که بزودی به بهره برداری می رسد.

وی با اشاره به اینکه از این هشت پروژه مدرسه سازی سه پروژه در شهر و پنج مدرسه در روستاهای این شهرستان در دست اجراست، اضافه کرد: این مدارس با استفاده از ظرفیت خیران مدرسه ساز ساخته می شود و در صورت کمبود اعتبارات، برای اتمام این مدارس آموزش و پرورش اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

عارفی به وجود مدارس تخریبی و بافت فرسوده اشاره کرد و گفت: ۱۴ مدرسه در این شهرستان تخریبی است و باید این مدارس نوسازی شوند تا دانش آموزان در فضای مناسبی مشغول به تحصیل شوند.

وی با بیان اینکه در شهرستان سقز ۲۸۰ مدرسه وجود دارد، یادآور شد: همه مدارس سقز دارای سیستم گرمایشی خوب است و خوشبختانه مشکل سیستم گرمایشی در مدارس شهرستان سقز نداریم.

رییس آموزش و پرورش سقز در بخشی از سخنان به کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش سقز اشاره کرد و گفت: شهرستان های سقز و بانه در استان شرایط حاد کمبود نیروی انسانی دارند که جبران این کمبود نیرو در سال های آینده ضروری و مهم است.

 توزیع ۳۵۰ بسته نوشت افزار در سقز

رییس تبلیغات اسلامی سقز گفت: ۳۵۰ بسته نوشت افزار و کیف میان دانش آموزان کم برخوردار این شهرستان به همت ستاد اجرایی امام (ره) و گروه های جهادی شهرستان سقز توزیع شد.

حجت الاسلام برومند رازیانی اظهار داشت: به همت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره)، اداره تبلیغات اسلامی، گروه های جهادی و کانون فرهنگی میزان ۳۵۰ بسته نوشت افزار و کیف در قالب برنامه مشق احسان، در میان دانش آموزان کم برخوردار توزیع شد.

وی با اشاره به اینکه ارزش ریالی این بسته ها ۱۰۰ میلیون ریال است، از بانیان و خیران این اقدام ارزشمند تقدیر کرد و گفت: کسانی که در مسیر خیرخواهی قرار می گیرند، مورد لطف خداوند واقع شده اند.

حجت الاسلام رازیانی با بیان اینکه ۶۳ کانون فرهنگی و تبلیغی در شهرستان سقز فعالیت می کنند، تلاش کانون میزان را در آستانه بازگشایی مدارس ستود.

وی اضافه کرد: این بسته های توزیع شده در میان دانش آموزان شناسایی شده توسط گروه های جهادی سقز است که تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی نبودند.

رییس اداره تبلیغات اسلامی سقز یادآور شد: در شهرستان سقز ۱۰۰ تشکل دینی، بیش از ۳۰ خانه قرآن، ۶۰ کانون فرهنگی، تبلیغی و تعداد زیادی مبشرین دینی و فرهنگی فعالیت می کنند که در عرصه های فرهنگی و دینی ایفای نقش کردند.

بیش از ۱۵۰ تن پیاز در مریوان برداشت شد

مدیر جهاد کشاورزی مریوان گفت: امسال بیش از ۱۵۰ تن پیاز از مزارع این شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شد.

محمد رحیمی  اظهار داشت: امسال ۳۲ هکتار از مزارع شهرستان مریوان زیرکشت پیاز رفته بود که کار برداشت آن از اوایل شهریور آغاز و تا اوایل مهر ادامه داشت.

وی افزود: متوسط برداشت پیاز در هر هکتار از مزارع شهرستان مریوان ۵۵ تن بود و در مجموع بیش از ۱۵۰ تن پیاز مرغوب و سالم در این شهرستان تولید، برداشت و روانه بازار مصرف شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مریوان یادآور شد: کار کشت، برداشت و فروش پیاز در این شهرستان برای ۶۰ خانوار ایجاد شغل کرده بود و بیشترین سطح زیر کشت این محصول در بخش مرکزی در روستاهای وله ژیر، سلسی و پیله بود.

وی اضافه کرد:‌ از مجموع ۳۲ هکتار مزارع پیاز ۶ هکتار آن به صورت نشاء بود که بذر آن توسط خود کشاورز تهیه و در گلخانه کشت شده و توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان به مزرعه حمل شده است.

رحیمی با بیان اینکه کاشت و برداشت پیاز در شهرستان مریوان نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است گفت: سال گذشته تنها ۱۲ هکتار از مزارع این شهرستان زیر کشت پیاز بود که امسال بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته است.

شهرستان مریوان دارای ۲۴ هزار هکتار اراضی زراعی و ۵۵ هزار هکتار اراضی باغی است، مهمترین محصولات تولیدی این شهرستان انگور و توت فرنگی است در واقع قطب تولید این محصولات در استان کردستان به شمار می‌رود.

بیشترین تماس با آتش نشانی مریوان مزاحمت تلفنی است

سرپرست آتش نشانی شهرداری مریوان گفت: به طور میانگین روزانه بیش از ۱۵۰ تماس با سازمان آتش نشانی گرفته می شود که بیشترین آنها مزاحمت تلفنی و سرکاری است.

بهزاد شهبازی اظهار داشت: مزاحمت های تلفنی یکی از معضلات مهم سازمان آتش نشانی شهرداری مریوان است که هر روز با آن روبرو هستیم.

وی افزود:‌ به طور میانگین روزانه ۱۰۰ الی ۱۵۰ تماس توسط کودکان، نوجوانان و حتی بزرگسالان در طول شبانه روز با شماره گیری ۱۲۵ خطوط آتش نشانی را اشغال و باعث مزاحمت و تحمیل هزینه به سازمان شده است.

سرپرست آتش نشانی شهرداری مریوان ادامه داد: به طور مثال ساعت چهار بامداد دیشب یک نوجوان در تماس با آتش نشانی اعلام کرد منزل آنها دچار آتش سوزی شده که با حضور به موقع تیم های آتش نشانی در محل مشخص شد که مزاحمت تلفنی بوده و هیچ گونه آتش سوزی اتفاق نیافتاده است.

وی با بیان اینکه در صورت مزاحمت عمدی برای آتش نشانی مریوان برای افراد خاطی پرونده قضایی تشکیل می شود از شهروندان درخواست کرد خطوط سازمان شهرداری را به جز موارد خاص و بروز حادثه مشغول نکنند.

شهبازی به عملکرد آتش نشانی اشاره کرد و گفت: سازمان آتش نشانی مریوان هم اکنون با ۳۵ نیروی زبده و کار آزموده در سه ایستگاه بهاران، دارسیران قدیم و دارسیران یک مشغول فعالیت است.

وی بیشترین حوادث گزارش شده به آتش نشانی را آتش سوزی منازل مسکونی بیان کرد و افزود: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۳۰۰ مورد حادثه در سطح شهر مریوان اتفاق افتاده که با حضور به موقع نیروهای آتش نشانی در کمتر از پنج دقیقه آتش سوزی ها مهار و کنترل شده است.

سرپرست آتش نشانی شهرداری مریوان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۲ خودروی سبک و سنگین در اختیار سازمان آتش نشانی این شهر است گفت:‌ وجود ماشین آلات فرسوده و کمبود تجهیزات و امکانات مهمترین مشکل آتش نشانی شهرداری مریوان است.

شهبازی یادآور شد: در صورت وقوع آتش سوزی در مراکز تجاری و مسکونی با پنج طبقه بیشتر به دلیل نبود خودرو و بالابر مناسب مهار آتش سوزی با مشکل مواجه می شود و احتمال بروز حوادث تلخ و ناگواری را می دهد.

به گفته وی، شهردار مریوان در حال رایزنی با سازمان آتش نشانی برای دریافت سهمیه بیشتر و تجهیز آتش نشانی شهرداری مریوان است.

سرپرست آتش نشانی شهرداری مریوان نقطه قوت این سازمان را وجود یک تیم ماهر از غواصان دانست و گفت: خوشبختانه آتش نشانی مریوان دارای یک تیم زبده و ماهر در بحث غواصی است که در ماموریت های داخل استان و خارج استان نیز از انها استفاده می شود.

وی نبود کپسول آتش نشانی در سطح شهر مریوان را زنگ خطری جدی برشمرد و افزود: از جمعیت ۱۴۵ هزار نفری شهر مریوان تنها پنج هزار و ۳۸۵ کپسول آتش نشانی دفترچه آتش نشانی دارند.

شهبازی ادامه داد: تنها ۱۰.۷۷ درصد از ملک های شهر مریوان دارای کپسول آتش نشانی است و تنها ۳.۷ درصد از جمعیت شهری مریوان کپسول آتش نشانی دارند و این زنگ خطر بزرگی است که شهروندان باید آن را جدی بگیرند.

وی اضافه کرد: آتش نشانی مریوان با مهیا کردن کپسول آتش نشانی در پایگاه اصلی در بهاران علاوه بر فروش کپسول های اطفا حریق آموزش نحوه استفاده از کپسول ها را به شهروندان ارائه خواهد داد.

شهرستان مرزی مریوان با ۱۵۳ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha