خبر فوری: رفع فیلترینگ

۷ مهر ۱۴۰۰، ۸:۴۱
کد خبر: 84485856
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

صدای شکسته شدن شاخ کرونا درهرمزگان به گوش می رسد!

بندرعباس- ایرنا- ۲ تا سه هفته ای می‌شود که تمام شاخص‌های کرونایی در استان هرمزگان همچون مراجعه کنندگان سرپایی به بیمارستان‌ها، تعداد بستری‌ها و فوتی‌ها روند نزولی به خود گرفته است که این امر علاوه بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی به استقبال بی نظیر مردم از واکسیناسیون برمی‌گردد.

به گزارش ایرنا، هرچند تعداد معدودی از مردم هرمزگان هنوز از واکسیناسیون به دلیل حساسیت روی نوع واکسن و یا اینکه عده ای دیگر به خاطر ادعاهای جدیدی که از طرف برخی سودجویان با نیت های مختلف در خصوص عوارض واکسن مطرح می شود، از زدن آن سرباز زده اند اما روزانه بیش از ۴۰ هزار دز واکسن در ۲۵ مرکز واکسیناسیون استان به افراد تزریق می‌ شود که این نشان می دهد با زدن واکسن، آمارهای بستری و مرگ و میرهای کرونایی در استان در حال کاهش بوده و کم کم صدای شکسته شدن شاخ کرونا به گوش می رسد.

«البته بارها و بارها متخصصان و مسوولان بهداشت و درمان اعلام کرده اند که اظهارنظرها سودجویان بی پایه و کذب بوده است بلکه براساس نظر متخصصان مربوطه و افراد با تجربه واکسن کرونا در برابر این ویروس بسیار موثر بوده و خوشبختانه کاهش آمار ابتلا و مرگ و میر افراد بویژه سالمندان و همچنین آمار بالای ابتلا در افراد واکسینه نشده گواهی بر این ادعا است.»

از اوایل سالجاری تا اوایل شهریورماه امسال و با آغاز موج طولانی مدت کرونا در هرمزگان، بیشتر شهرستان‌های این استان در وضعیت قرمز قرار داشتند و تعداد بستری‌ها و مرگ و میر کرونایی نیز هر روز بیشتر می شد اما از نیمه دوم شهریورماه جدای از اینکه مردم پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و از دورهمی‌ها تا حدودی عقب نشینی کردند، با واردات به موقع سهمیه واکسن به استان و شتاب تزریق واکسیانسیون به تدریج موارد مثبت، سرپایی ها، تعداد بستری ها، حال و خیم ها و همچنین فوتی های ناشی از این ویروس نسبت به هفته ای اخیر بالای ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته و به تدریج رو به کندی است. 

به طوری که در۲۷ شهریورماه امسال براساس آخرین رنگ بندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، تمام شهرهای استان هرمزگان که پیش از این در وضعیت قرمز کرونایی قرار داشتند از این وضعیت خارج شده و به نارنجی تبدیل شدند، همچنین شهرستان جاسک در وضعیت زرد و بشاگرد نیز در وضعیت آبی قرار گرفتند.

 وضعیت بستری های کرونایی در هرمزگان که پیش از این (قبل از شهریورماه) به بالای ۵۰۰ نفر و فوتی های کرونایی نیز ۲ رقمی و بالای ۱۵ نفر در بیمارستان های استان گزارش شد و حتی به ۲۵ فوتی نیز رسید، اکنون با تزریق به موقع واکسینایسون و استقبال مردم شمار بسترها به کمتر از ۸۰  نفر و فوتی ها نیز تک رقمی شده به طوریکه در ششم مهرماه هیچ فوتی جدیدی ثبت نشده است.

اما با وجود روند کاهشی میزان ابتلا و فوت ناشی از کرونا و همچنین میزان بالای واکسیناسیون، باید همچنان نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی توجه جدی داشته باشیم و با خودداری از حضور در دورهمی ها و تجمع ها و رعایت دیگر اصول بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله گذاری، از ابتلا به کرونا جلوگیری کنیم.

تمام شاخص های کرونایی در هرمزگان کاهش یافت

طبق اعلام دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، تمام شاخص‌های کرونایی همچون تعداد بستری، مراجعه کنندگان سرپایی، شناسایی موارد مثبت و فوتی‌ها از بیستم شهریورماه به تدریج رو به کاهش رفته و هفته به هفته کمتر می شود؛ به طوری که در هفته جاری موارد بستری کرونایی نسبت به ۲ هفته اخیر در استان ۲۵ درصد و فوتی ها ۵۴ درصد کاهش یافته است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: همچنین در ۲ هفته اخیر کاهش ۳۲ درصدی آزمایش و غربالگری و۳۰ درصدی نمونه‌های مثبت بیماری، نشان از کاهش گردش ویروس کرونا در استان هرمزگان دارد.

دکتر فاطمه نوروزیان یادآورشد: قبل از شهریورماه و هفته ابتدایی این ماه، آمار بستری ها و فوتی های کرونایی بسیار بالا بود و حتی آمار فوتی ها در ششم شهریورماه امسال به ۲۵ نفر هم رسید که خوشبختانه با روند مناسب واکسیناسیون و رعایت پروتکل های بهداشتی کم کم این وضعیت روند کاهشی پیدا کرد تا جایی که در یک هفته اخیر آمار فوتی ها از ۲ رقمی به تک رقمی و در شبانه روز گذشته (پنجم مهرماه) به صفر رسید.

 وی بیان داشت: هم اکنون شمار جانباختنگان کرونایی هرمزگان با جانباختن چهار نفر دیگر در شبانه روز گذشته (ششم مهرماه) به تعداد ۲ هزار و ۳۶۸ نفر رسیده است و 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اظهارداشت: در شبانه روز گذشته نیز با بستری شدن ۴۹نفر دیگر شمار کل بستری‌های کرونا در استان به ۲۷۰ نفر رسید.

وی گفت: اکنون ۵۶ نفر از بیماران کوویدی هرمزگان در بخش مراقبت‌های ویژه (آی. سی. یو) بستری هستند که حال ۱۳ نفر از آن‌ها وخیم است.

وی با اشاره به اینکه رعایت نکردن شیوه نامه‌های بهداشتی می‌تواند زمینه ساز پیک بعدی ویروس کرونا شود، توصیه کرد: استقبال از واکسیناسیون و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی امری ضروری است.

تزریق بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار دُز واکسن در هرمزگان

 از آغاز واکسیناسیون علیه بیماری کووید ۱۹ تا ششم مهرماه جاری، یک میلیون، ۳۰۰ هزار و ۸۷۹ ذر واکسن در استان هرمزگان تزریق شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: از این میزان تعداد ۹۳۵ هزار و ۹۰۹ نفر دُز نخست واکسن کرونا را دریافت کرده اند که بیش از ۷۰ درصد جمعیت هدف بالای ۱۸ سال در استان را شامل می شود.

دکتر محمود حسین پور در حاشیه بازدید از مرکزهای واکسیناسیون در بندرعباس افزود: حدود ۳۶۴هزار و ۹۷۰ نفر در استان یعنی ۲۸ درصد جمعیت هدف نیز هر ۲ دُز واکسن را دریافت کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه تاکنون به ۹۵ درصد جمعیت روستایی استان هرمزگان نیز واکسن تزریق شده است، ظهارداشت: در تلاش هستیم تا پایان مهرماه جاری به همه گروه‌های هدف، دز نخست واکسن و تا پایان آبان هر ۲ دز واکسن تزریق شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان همچنین با اشاره به اینکه در هرمزگان ۲۵ مرکز تجمیعی واکسیناسیون فعال هستند، ادامه داد: اکنون به افراد بالای ۱۵ سال متولدان ۱۳۸۵ به قبل در استان واکسن تزریق می‌شود.

دکتر حسین پور یادآورشد: متاسفانه افرادی که از تزریق واکسن خودداری می‌کنند، می‌توانند در آینده منابع و کولونی هایی برای تکثیر ویروس کرونا و ایجاد طغیان مجدد در خانواد، محله و حتی شهر و استان خود باشند.

وی با اشاره به سرعت بخشیدن به واکسیناسیون آحاد جامعه عنوان کرد: با توجه به شرایط بحرانی پیرو پیگیری های صورت گرفته، هرمزگان جزو پنج استان کشور هست که واکسیناسیون با سرعت بیشتری و در گروه‌های سنی پایین تر نسبت به سایر استان‌ها در حال انجام است و انتظار می رود همه مردم از واکسیناسیون استقبال کرده و هرچه سریع تر نسبت به نام‌نویسی و دریافت واکسن اقدام کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ابرازداشت: بشاگرد با تزریق بیش از ۸۰ درصد واکسن در افراد بالای ۴۸ سال رتبه نخست و جاسک با ۳۵ درصد کمترین استقبال را در بین شهرستان های استان دارند که امیدواریم همه مسوولان برای تشویق مردم جهت واکسیناسیون عمومی هرگونه اقدام لازم را انجام دهند.

وی ادامه داد: شهرستان های پارسیان، حاجی آباد و بوموسی به ترتیب با ۷۵،۷۶ و ۶۷ درصد در رده های دوم تا چهارم قرار دارند و بندرعباس نیز با ۶۶ درصد در رتبه ششم استقبال از واکسن کرونا در استان هرمزگان قرار دارد.

رعایت ۶۵ درصدی شیوه نامه‌های بهداشتی در هرمزگان

در هفته های اخیر شاهد افزایش رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی در استان هرمزگان بودیم به طوری که این میزان به ۶۵ درصد درصد رسیده است.

استاندار هرمزگان گفت: با رعایت ۶۵ درصدی شیوه نامه‌های بهداشتی، شمار مرگ و میر و افراد مثبت بیماری کرونا نیز در استان کاهش یافته است.

 فریدون همتی در نشست ستاد استانی مبارزه با کرونا افزود: با رسیدگی به بیماران و کیفیت بالای درمان، اکنون شمار فوتی‌ها به ازای هر ۱۰۰ بیمار به یک و ۳۰ صدم درصد و پایین‌تر از متوسط  کشوری رسیده است.

وی بیان داشت: این آمار در کشور به ازای هر یک میلیون نفر یکهزار و ۳۶۰ و در هرمزگان به یکهزار و ۲۸۴ نفر رسیده است.

استاندار هرمزگان؛ علت این کاهش را واکسیناسیون به موقع، رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی، فاصله گذاری اجتماعی و شرکت نکردن در تجمع‌ها و دورهمی‌های خانوادگی عنوان کرد.

همتی گفت: ظرفیت تزریق ۶۰ هزار دز واکسن در استان هرمزمگان فراهم شده است و تبلیغ و اطلاع رسانی محورهای مقابله با بیماری کرونا است.

استقبال نکردن از واکسیناسیون سهمیه واکسن به هرمزگان را کاهش می‌دهد

 استاندار هرمزگان همچنین با اشاره به پیگیری‌ گسترده‌ برای اختصاص سهمیه بیشتر واکسن کرونا به استان‌ گفت: باتوجه به اینکه براساس میزان مصرف، نوبت بعدی واکسن به استان ارسال خواهد شد، این نگرانی را داریم که در صورت استقبال کم، سهمیه واکسن اختصاصی نیز کاهش یاید.

فریدون همتی افزود: واکسن کرونا به اندازه کافی در هرمزگان موجود است و انتظار داریم استقبال از واکسیناسیون در استان بیشتر باشد.

وی، بر لزوم استقبال بیشتر مردم از واکسیناسیون با ثبت نام و دریافت نوبت در سامانه اینترنتی سلامت به نشانی salamat.gov.ir تاکید کرد و بیان داشت: هرکس که تاکنون واکسن کرونا دریافت نکرده است باید با مسوولیت پذیری بیشتر در قبال خود، خانواده و جامعه، واکسن کرونا را تزریق کند.

استاندارهرمزگان یادآورشد: با رعایت خوب دستورالعمل‌های بهداشتی از سوی مردم و توجه به توصیه‌ها، شرایط  رو به بهبودی در استان حاکم است اما نبایدغفلت داشته باشیم.

وی ادامه داد: با وجود روند کاهشی میزان ابتلا و فوت ناشی از کرونا و همچنین واکسیناسیون، باید همچنان نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی توجه جدی داشته باشیم و با خودداری از حضور در دورهمی ها و تجمع و رعایت دیگر اصول بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و فاصله گذاری، از ابتلا به کرونا جلوگیری کنیم.

دورکاری کارکنان هرمزگان متناسب با وضعیت کرونایی است

باتوجه به اینکه وضعیت کرونایی در همه شهرهای هرمزگان اکنون به نارنجی، زرد و حتی آبی رسیده است، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری هرمزگان گفت: دورکاری کارکنان متناسب با وضعیت نارنجی و زرد در شهرستان های استان طبق مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا باید همچنان اجرایی و تداوم یابد.

نازنین شیبانی اظهارداشت: طبق جدیدترین رنگ بندی اعلام شده در خصوص وضعیت شیوع کرونا در هرمزگان، شهرستان های بندرعباس، میناب، رودان، قشم، بندرخمیر، بندرلنگه، حاجی آباد، پارسیان و بستک در وضعیت نارنجی قرار دارند.

 وی بیان داشت: بر این اساس، یک سوم کارمندان دستگاه های خدمات رسان ضروری در این شهرستان ها باید به صورت دورکاری فعالیت کنند و در سایر اداره‌ها هم باید ۵۰ درصد از کارمندان به صورت دورکاری کارهای خود را انجام دهند.

این مسوول ادامه داد: همچنین شهرستان‌های جاسک و سیریک در وضعیت زرد قرار دارند که در این شهرستان ها کارمندان دستگاه های خدمات رسان ضروری به صورت کامل حضور خواهند یافت و در دیگر اداره‌ها یک سوم کارمندان به صورت دورکاری فعالیت خواهند کرد.

شیبانی با بیان اینکه شهرستان های بشاگرد و بوموسی در وضعیت آبی قرار دارند، ادامه داد: در شرایط آبی همه کارکنان موظف به حضور در محل کار هستند و همچنین در شهرستان‌های با وضعیت نارنجی تشکیل نشست ها با رعایت الزام فضای سربسته حداکثر تا ۲۰ نفر، در شهرستان‌های با وضعیت زرد حداکثر تا سقف ۳۰ نفر و در شهرستان‌های با وضعیت آبی حداکثر تا سقف ۵۰ نفر مجاز خواهد بود.

وی تصریح کرد: این روزها با همراهی و همکاری مردم و رعایت پروتکل‌های بهداشتی شاهد کاهش آمار مرگ‌ ومیر ناشی از کرونا و تعداد مبتلایان بوده‌ایم اما تا تغییر وضعیت به سفید و عادی‌ شدن شرایط، باید دستورالعمل های بهداشتی و دورکاری کارکنان طبق وضعیت رنگ بندی شهرستان ها همچنان رعایت شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری هرمزگان گفت: باتوجه به خطرهای ویروس کرونا و براساس تصمیم هایی که در ستادهای ملی و استانی مقابله با کرونا در خصوص دورکاری کارکنان گرفته شده و براساس مصوبه سازمان اداری و استخدامی کشور، دستگاه های اجرایی و اداره‌ها موظف اند دورکاری کارکنان با در اولویت قرار دادن کارمندان زن دارای فرزندان خردسال، زنان باردار و بیماران زمینه ای را اجرایی کنند.

وی تاکید کرد: مصوبه‌های ستاد ملی مقابله با کرونا لازم ‌اجرا می باشد و برهمین اساس اجرای این دستورالعمل ها به تمامی دستگاه‌های استان هرمزگان ابلاغ شده و بر آن نظارت خواهد شد.

نگذاریم با سهل انگاری وضعیت کرونا صعودی شود

وضعیت کرونایی در استان هرمزگان همچون سایر کشور که اکنون با تزریق واکسن، زدن ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی تا حدی کاهش یافته، نباید بگذاریم با سهل انگاری و غافلگیری دوباره ، این روند دوباره رو به صعودی رود.

نباید با واکسیناسیون و کاهش ابتلا، دچار غفلت دوباره ویروس خطرناک کرونا شویم و همچنان در اماکن عمومی مختلف از جمله بازار، اصناف، اداره‌ها، مدرسه‌ها، بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی و حمل و نقل عمومی پروتکل‌های بهداشتی باید به طور جدی رعایت شود.

با رعایت خوب پروتکل‌های بهداشتی، قرنطینه در منزل، دوری از دورهمی‌های خانوادگی و از همه مهم تر استقبال مردم از واکسیناسیون شیب تند کرونا در هرمزگان در هفته اول شهریورماه دوباره در مرحله نزولی قرار گرفت.

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha