بیش از ۳ هزار مگاوات نیروگاه جدید درصورت تامین منابع وارد مدار می‌شود

تهران - ایرنا - مدیرعامل شرکت برق حرارتی گفت: در صورت تامین منابع مالی و رفع مشکلات موجود سه هزار و ۵۵۴ مگاوات نیروگاه جدید حرارتی برای پیک مصرف برق تابستان سال آینده وارد مدار خواهد شد.

به‌ گزارش روز سه شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، «محسن طرزطلب» در نشست با مدیران عامل مالک و بهره‌بردار نیروگاه‌های خصوصی افزود: برای دوره اوج بار سال آینده تعداد ۲۲ واحد جدید نیروگاهی به بهره‌برداری خواهد رسید که میزان منابع باقی مانده مورد نیاز تا راه‌اندازی این واحدها حدود پنج هزار و ۳۴۸ میلیارد تومان منابع ریالی و ۶۰۹ میلیون یورو منابع ارزی خواهد بود.

وی ادامه داد: اکنون ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور به ۶۹ هزار مگاوات رسیده است و تاکنون ۵۸۳ واحد تولید برق حرارتی در ۱۲۹ نیروگاه کشور احداث شده است که ۶۷ درصد از مجموع ظرفیت تولید برق حرارتی در اختیار بخش خصوصی و ۳۳ درصد آن در اختیار بخش دولتی است.

مدیرعامل برق حرارتی خاطرنشان کرد: هم اکنون ظرفیت منصوبه همه نیروگاه‌های کشور اعم از حرارتی، برق‌آبی، اتمی، تولید پراکنده، تجدیدپذیر و دیزلی هم به ۸۵ هزار و ۵۵۹ مگاوات رسیده که حدود ۸۱ درصد از این ظرفیت مربوط به نیروگاه‌های حرارتی است.

طرزطلب افزود: واحدهای سیکل ترکیبی با ظرفیت ۳۱ هزار و ۱۷۹ مگاوات (۳۶.۴ درصد)، واحدهای گازی با ظرفیت ۲۱ هزار و ۹۹۲ مگاوات (۲۵.۷ درصد) و واحدهای بخاری با ظرفیت ۱۵ هزار و ۸۲۹ مگاوات (۱۸.۵ درصد)، نیروگاه‌های حرارتی کشور را تشکیل می‌دهند.

وی گفت: بخش عمده تامین برق پیک تابستان امسال بر عهده نیروگاه‌های حرارتی دولتی و خصوصی کشور بوده است،  میزان تولید برق واحدهای یاد شده طی نیمه نخست امسال با افزایش ۹ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته از مرز ۱۸۳ میلیارد کیلووات ساعت گذشته است.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی خاطرنشان کرد: براین اساس طی ۶ ماهه دوم امسال نیز با همکاری نیروگاه‌های حرارتی بخش خصوصی در تلاشیم تا برقی پایدار در فصل سرد سال در اختیار مشترکان صنعت برق قرار بگیرد.

طرزطلب، بر اجرای به موقع برنامه تعمیرات واحدهای نیروگاهی و جلوگیری از هرگونه تاخیر در اجرا و اتمام آن‌ها تاکید کرد.

وی گفت: برای افزایش ‌آمادگی این واحدها برای زمان اوج مصرف تابستان سال‌آینده اجرای ۱۰۴ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاهی در قالب ۷۱۱ پروژه در دستور کار قرار گرفته است.

این مقام مسوول  افزود: برای حصول اطمینان از کارکرد مناسب واحدهای حرارتی در دوره اوج بار، همه ساله پس از پایان مصرف برق تابستان انجام تعمیرات اساسی و دوره‌ای واحدهای بخاری و گازی، بازدید مسیر داغ و اتاق احتراق واحدهای مختلف حرارتی در نیروگاه‌های خصوصی و دولتی در دستور کار قرار دارد.

مدیرعامل برق حرارتی بر لزوم تامین به موقع سوخت موردنیاز نیروگاه‌ها تاکید کرد و گفت: در فصل زمستان همزمان با افزایش شدید مصارف بخش خانگی میزان سوخت گاز تحویلی به نیروگاه‌ها نیز کاهش می‌یابد؛ بدین منظور با تلاش وزارتخانه‌های نیرو و نفت در تلاشیم تا پیش از شروع فصل سرما با تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها بتوانیم نگرانی‌های ناشی از عدم وجود ذخایر کافی سوخت جایگزین برای تولید برق را به حداقل برسانیم.

طرزطلب ادامه داد: همچنین براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته درصددیم تعمیرات بلوک‌های سیکل‌ترکیبی راندمان بالا که با مصرف سوخت کمتر، برق بیشتری را تولید می‌کنند و یا واحدهایی که امکان استفاده از سوخت مازوت دارند را تا پیش از آذرماه به اتمام برسانیم تا این واحدها در زمستان امسال با سرعت وارد مدار شده و به کمک چرخه تولید برق کشور بیایند.

به گزارش ایرنا، روزگذشته مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران گفت: عملیات تعمیرات اساسی، نیمه اساسی و بازدید مسیر داغ ۴۰ واحد نیروگاهی برای تامین برق تابستان ۱۴۰۱ از هم اکنون آغاز شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha