به گزارش روز چهارشنه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، جوسپ بورل این مساله را طی تماس ویدئویی با "وانگ یی" وزیر خارجه چین مطرح کرد.
اتحادیه اروپا طی بیانیه ای اعلام کرد: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به این مساله اشاره کرد در حالیکه اختلافات میان اروپا و چین همچنان ادامه دارد، لازم است دو طرف در مورد یکسری حوزههای مهم به تعامل و مذاکره ادامه دهند.
وزیر خارجه چین نیز عنوان کرد که دو طرف باید به روند تعامل بیشتر با هدف تقویت اعتماد سیاسی و مدیریت اختلافات دوجانبه ادامه دهند.
اتحادیه اروپا مواضع ملایمتری را در مقایسه با آمریکا در قبال چین در پیش گرفته است . چین یکی از مهمترین شرکای تجاری اتحادیه اروپا محسوب میشود.
بورل در حالی بر تداوم مذاکرات میان اتحادیه اروپا و چین تاکید کرده که اخیرا پیمان امنیتی میان آمریکا، انگلیس و استرالیا( پیمان آکوس)، خشم فرانسه را به دنبال داشته و گفته شده این پیمان علیه چین بوده است.
در این میان بسیاری از کارشناسان معتقدند که این پیمان نه تنها بر فرانسه بلکه بر کل اتحادیه اروپا تاثیرگذار بوده است.
بورل پیش از این گفته بود که «بحران زیردریاییها یک مساله دو جانبه برای فرانسه نبوده بلکه بر کل اتحادیه اروپا تاثیر گذار است».
وی ضمن ابراز «همبستگی آشکار با فرانسه» تاکید کرد این مساله «میتواند بر روابط ما با آمریکا و استرالیا تاثیر بگذارد»، هر چند بورل اطلاعاتی پیرامون چگونگی این تغییر روابط ارائه نداد.
امضای پیمان دفاعی جدید بین انگلیس، آمریکا و استرالیا که ظاهرا صف آرایی دربرابر چین محسوب می شود، این پیام را به اتحادیه اروپا هم ارسال میکند که با رقیب تازهای، یعنی جهان انگلیسی زبان روبرو است. شکل گیری این ائتلاف بیش از چین، برای اتحادیه اروپا زنگ بیدار باش بشمار میرود.
کارشناسان بر این باورند که "پیمان آکوس" یک سیلی محکم برای اتحادیه اروپا و نشاندهنده ضعف غرب بود و تنها طرفی که از آن نفع میبرد، چین است».
به نظر می رسد با این شرایط اتحادیه اروپا بیشتر از گذشته به دنبال نزدیک شدن به چین است و زمان فاصله گرفتن اروپا از آمریکا و انگلیس فرا رسیده است.
نظر شما