هفتم مهرماه با آخرین اخبار کرونا در استانها

استانها - ایرنا -کرونا با سویه‌هایی جدید از زمان شیوع تا کنون مرگ بیش از چهار میلیون و ۷۰۰ هزار انسان را در جهان رقم زده است، در حالی که به عقیده پزشکان و متخصصان رعایت پروتکل‌های بهداشتی و واکسیناسیون همچنان می‌تواند مهمترین راهکار برای کاهش شمار جانباختگان در برابر این ویروس باشد.

به گزارش ایرنا ،اگر چه در روزهای اخیر سرعت بخشی به روند واکسیناسیون میزان بستری‌ها و مرگ و میرها ناشی از شیوع موج پنجم را نزولی کرده اما همچنان باید به رعایت شیوه نامه های بهداشتی پایبند بود چرا که با شروع فصل پاییز ،آلودگی هوا و شیوع بیمارهای تنفسی احتمال بروز سویه جدید و آغاز خیز ششم کرونا دور از انتظار نیست.

علاوه بر رعایت توصیه های بهداشتی، انجام واکسیناسیون دستکم ۷۰ درصدی جمعیت هدف ،سبب ایجاد ایمنی جمعی و تاب آوری بیشتر در مقابله سوش جدید احتمالی در پاییز و جلوگیری از بروز مرگ های تلخ تابستان خواهد شد.

کوتاهی بخشی از جامعه در تزریق واکسن به تکمیل نشدن زنجیره واکسیناسیون و نا ایمنی جمعی کمک می‌کند که در خوشبینانه‌ترین حالت، اگر باعث مرگ و میر تعدادی از شهروندان نشود، رنج‌ و هزینه طاقت‌فرسایی را به کادر درمان و کشور تحمیل خواهد کرد.

مسئولان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی هم هشدار داده اند که در صورت عادی انگاری و بی توجهی به واکسیناسیون، آبان ماه شاهد بروز پیک ششم کرونا که گفته می‌شود مخوف تر از سایر پیک ها است، خواهیم بود.

وضعیت کرونایی استانها

یکی از الزامات در موضوع مدیریت و مقابله با شیوع ویروس کرونا، مرزبانی زیستی و نظارت دقیق بر نحوه تردد مسافران خصوصا از کشورهای دیگر است که در بحث پیاده روی اربعین پایش سلامت زائران از سوی مسئولان و ستاد کرونا در دستور کار قرار گرفته است.

با پایان یافتن اربعین حسینی و بازگشت زائران از مرزهای شلمچه و مهران به کشور ،ستادهای اربعین و کرونا دستورالعمل‌های لازم را برای بررسی سلامت زوار و پیشگیری از شیوع کرونا در بازگشت ابلاغ کرده و تصمیمات لازم برای شناسایی زائران مبتلا در ورودی مرزها اتخاذ شده است.

نیروهای بهداشتی هم در پایانه های مرزی مستقر شده اند و از زائران ورودی به کشور تست کرونا می گیرند ،افرادی که تست آنان مثبت باشد بصورت مجزا از سایر زائران راهی محل سکونت خود می‌شوند. همچنین از مسافران ورودی در فرودگاه ها نیز آزمایش سریع کرونا گرفته و مسافرانی که دارای علایم کرونا باشند قرنطینه می‌شوند.

در شلمچه و به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی آبادان ، همزمان با بازگشت زائران از کشور عراق مرکز قرنطینه بیماران کرونایی در محل بیمارستان و مرکز پشتیبانی بهداشت و درمان جدیدالاحداث شهید سردار سلیمانی در مرز شلمچه راه اندازی و فعال شده است که در صورت شناسایی افراد مبتلا به کرونا این افراد در این محل قرنطینه و بستری می شوند.

شکرالله سلمان زاده با بیان اینکه غربالگری زائران اربعین در مرز شلمچه به عنوان اولین نقطه ورود به کشور در حال انجام است افزود : تا کنون ۲۲ هزار تست سریع کرونا از زایران بازگشته از سفر اربعین در مرز شلمچه گرفته شد.

سلمان زاده بیان داشت: ۱۰۰ ایستگاه انجام تست سریع کرونا در ورودی پایانه شلمچه راه اندازی شده و زائرانی که تست کرونای آنها مثبت باشد به مرکز قرنطینه ای که در این گذرگاه مرزی برپا شده منتقل می شوند.

هفتم مهرماه با آخرین اخبار کرونا در استانها

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام هم روز گذشته به راه‌اندازی ۵۰ گیت نمونه‌گیری و غربالگری کرونا در مرز مهران برای بررسی سلامت زائران در بازگشت به کشور اشاره کرد و گفت: افرادی که تست کرونای آنها مثبت شود در مکان دیگر و با خودروهای مناسب به شهر خود اعزام می‌شوند.

 سخنگوی دانشکده علوم پزشکی ساوه هم تاکید کرد :آن دسته از اهالی شهرستان های ساوه و زرندیه که به مناسبت اربعین حسینی عازم کربلای معلا شده اند، در بازگشت به خانه حتما به مدت ۱۰ الی ۱۴ روز خود را قرنطینه خانگی کنند.

از اردبیل هم خبر رسیده که روند نزولی شیوع بیماری کووید.۱۹ در استان اردبیل که از سه هفته پیش آغاز شده، همچنان ادامه دارد به طوری که شاخص شمار ابتلای جدید، آمار بستری همزمان و تعداد جان‌باختگان به شکل چشمگیری کاهش یافته و به پایین‌ترین حد ۲ ماه اخیر رسیده است.

آخرین آمار اعلام شده توسط دبیرخانه ستاد مدیریت کرونای اردبیل نشان می‌دهد که استان در وضعیت نارنجی قرار دارد .

به گفته رییس کمیته اطلاع رسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجان‌غربی ، هم اینک ۳۰۷ نفر از مبتلایان به کرونا در بخش‌های آی‌سی‌یو مراکز درمانی استان، تحت مراقبت‌ ویژه قرار دارند که نشان دهنده تداوم وضعیت نامناسب بیماری کووید ۱۹ در استان است.

علی احمد آقاپور اضافه کرد: البته این ارقام نسبت به اواخر شهریور امسال کاهش یافته اما این کاهش زیاد نبوده است.

در مشهد هم دبیر کارگروه اطلاع رسانی کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد که با ادامه روند کاهشی تعداد مبتلایان به کرونادر خراسان رضوی، تعداد بستری‌شدگان روزانه این بیماری به ۱۹۰ نفر در استان رسید.

دکتر حمید رضا رحیمی  افزود: تعداد بستری‌شدگان روزانه کرونا در خراسان رضوی طی ۱۰ روز گذشته یعنی از ۲۸ شهریور که ۲۸۵ بیمار کرونایی در روز بود به حدود ۱۰۰ نفر کاهش یافته است.

شمار مبتلایان سرپایی و بستری در استان زنجان هم روند نزولی به خود گرفته است اما شهروندان باید همچنان رعایت نکات اعلام شده را تا کنترل بیماری مورد توجه قرار دهند.

در زاهدان هم با افزوده شدن ۱۳۲ مورد جدید کرونا در سیستان و بلوچستان طی ۲۴ ساعت گذشته شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۱۲۳ هزار و ۹۵۴ نفر رسید.

دکتر سید محمد هاشمی شهری رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت که براساس مطالعات انجام گرفته از میزان مبتلایان، بستری و فوت‌شدگان ناشی از کرونا در روزهای اخبر به شدت کاسته و روند فعلی کاهشی موارد مبتلا  ارتباط مستقیمی با انجام واکسیناسیون داشته است.

در استان البرز هم کووید ۱۹ به حیات ۱۵ نفر طی ۲۴ ساعت گذشته خاتمه داد و شمار کل جانباختگان این بیماری را در استان به ۶ هزارو۶ نفر رساند.

کادر درمان کرمانشاه هم یک شهید دیگر تقدیم سلامت مردم کرد، «مهدی صالحی» پرستار ۳۰ ساله بخش آی سی یو ۲ بیمارستان فارابی کرمانشاه به علت ابتلا به کرونا به همکاران شهیدش پیوست.

از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۱۹ نفر از کادر درمان استان کرمانشاه به علت ابتلا به این بیماری جان خود را از دست داده اند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج هم در آماری  به بهبود  ۷۱ هزار و ۵۵۲ نفر مبتلا  و فوت ۹۴۵ بیمار کرونایی در این استان از ابتدای شیوع این ویروس اشاره کرد و گفت :چنانچه ۷۰ درصد جامعه هدف در استان واکسینه شوند و دستور العمل‌های بهداشتی نیز رعایت شود بیماری کرونا کنترل می‌شود.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان ،موارد مثبت کووید۱۹ شناسایی شده در ۶ شهرستان زیرمجموعه این دانشگاه هم از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۴۲ هزار و۸۴۰ مورد رسیده است .

براساس آخرین رنگ بندی اعلام شده از سوی سامانه ماسک وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی، شهرستان‌های شاهرود، سمنان، دامغان، مهدیشهر و گرمسار در وضعیت نارنجی، شهرستان‌های سرخه و آرادان در وضعیت زرد و میامی آبی کرونایی قرار دارند.

هفتم مهرماه با آخرین اخبار کرونا در استانها

از روند واکسیناسیون چه خبر ؟

 با روی کارآمدن دولت سیزدهم و تاکید آیت الله سید ابراهیم رئیسی رییس جمهوری ، واکسیناسیون مردم در برابر ویروس کرونا مدتی است که شتاب خوبی گرفته است و دولت توانسته واکسن مورد نیاز گروه‌های سنی هدف را تامین کند.

تولید واکسن‌های داخلی نیز امیدبخش تامین پایدار واکسن کرونا شده است تا ایران یکی از کشورهای دارای ذخایر واکسن در آینده باشد.

دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا خراسان جنوبی در خصوص تزریق واکسن به افراد بالای ۱۲ سال گفت گفت: براساس اعلام وزارت بهداشت با توجه به مجوزهای صادر شده، واکسن نوع سینوفارم در ۲ دُز و به فاصله چهار هفته به این افراد تزریق می‌شود.

غلامرضا شریف‌زاده  از آغاز نوبت‌دهی واکسیناسیون کرونا برای افراد بالای ۱۲ سال خبر داد و افزود: این افراد می توانند در سامانه سلامت ثبت نام و محل و زمان تزریق واکسن کرونا را انتخاب کنند.

با توجه به سرعت گرفتن واکسیناسیون در برخی استانها خبر رسیده که آذربایجان شرقی در این زمینه رتبه نخست کشور را کسب کرده است ، این خبر را معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز اعلام کرده است .

دکتر عباسعلی درستی اظهار داشت که تاکنون بیش از ۷۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال آذربایجان شرقی در مقابل کرونا واکسینه شده‌اند و واکسیناسیون کرونایی ۱۲ ساله ها  در این استان از فردا آغاز می شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی قم هم در جلسه ستاد مدیریت بحران به روند کاهشی ابتلا و بستری بیماری کرونا در قم اشاره کرد و گفت : در حال حاضر ۷۲۰ هزار واکسن در قم تزریق شده که از این بین ۴۹۰ هزار مربوط به دُز اول و ۲۳۰ هزار دُز دوم بوده است.

قدیر اظهار داشت : هم اکنون ۵۱ درصد از مردم قم واکسینه شده‌اند و برای رسیدن به یک وضعیت عادی و کاهش محدودیت ها باید ۸۰ درصد مردم واکسینه شوند.

همچنین معاون بهداشتی این دانشگاه با اشاره به وجود ۸ هزار زن باردار در قم، اظهار داشت: ۹۸۴ مادر باردار از ابتدای آغاز واکسیناسیون این گروه سنی اقدام به تزریق واکسن کرده اند که فقط ۱۲ درصد این گروه را شامل می شود و یکی از دلایل عدم استقبال واکسیناسیون انتظار آنها برای واردات واکسن فایزر برآورد می شود در حالی که طبق اطلاعیه وزارت بهداشت به این گروه سنی نیز از واکسن های موجود در کشور استفاده خواهد شد و این افراد منتظر واردات فایزر نباشند.

 استاندار قم هم بازگشایی مدارس استان را منوط به واکسیناسیون تمام عوامل مرتبط با دانش آموزان مانند والدین، معلمان و سایر افراد درگیر با مدارس عنوان کرد.

ظرفیت تزریق روزانه واکسن کرونا در مهاباد به ۱۰ هزار دُز رسید ، این آمار را رییس مرکز بهداشت این شهرستان اعلام کرد .

قاسم امینی  با اشاره به اینکه تاکنون ۱۳۸ هزار دُز واکسن کرونا در مهاباد به جامعه هدف تزریق شده است، گفت: از این تعداد بیش از ۱۰۳ هزار دز آن نوبت اول و ۳۵ هزار نفر نیز دز نوبت دوم خود را دریافت کرده‌اند.

رییس شبکه بهداشت شهرستان همدان هم خبر داد که به منظور تسهیل رفت و آمد زنان باردار از خانه تا محل تزریق واکسن، واکسیناسیون این افراد در همه مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی تزریق می شود.

محمد خیراندیش افزود: اکنون واکسن «سینوفارم» به مادران باردار تزریق می شود و در صورت رسیدن محموله «فایزر»، آنها با این نوع واکسن علیه کرونا واکسینه می شوند. 

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری نیز استقبال مردم استان از طرح واکسیناسیون علیه کرونا را مطلوب ارزیابی کرد و گفت :تاکنون ۶۱.۶ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان دُز نخست و ۲۳.۳ درصد دُز دوم واکسن را دریافت کردند.
سید راشد جزایری افزود: این استقبال خوب سبب شد تا نسبت به هدفگذاری تعیین شده جلوتر عمل کنیم.

به گفته مدیر شبکه بهداشت و درمان اردستان ،افزون بر ۹۱ درصد فرهنگیان این شهرستان با همکاری مدیریت آموزش و پرورش نوبت نخست واکسن کرونا و بیش از ۸۰ درصد آنان نوبت دوم واکسن را دریافت کرده‌اند.

هفتم مهرماه با آخرین اخبار کرونا در استانها

سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران هم در آماری اعلام کرد مجموع واکسن‌های کرونای تزریق شده در ۱۰ واحد واکسیناسیون سیار شهرداری تهران به اقشار آسیب‌پذیر پایتخت به بیش از ۶ هزار دُز رسید.

همزمان با آغاز پویش جهادی تزریق ۳۰۰ هزار دُز واکسن کرونا در پایگاه های ثابت، خودرویی و سیار واکسیناسیون شهرداری تهران از روز جمعه سی ام شهریور، کار واکسیناسیون گروه های آسیب پذیر در محل تجمع آنان با استفاده از واحدهای سیار در دستور کار قرار گرفت.

 ۱۰ تیم سیار شهرداری تهران از روز نخست اجرای این طرح با حضور در مراکز نگهداری معتادان و گروه های آسیب پذیر نسبت به تزریق واکسن به افراد واجد شرایط مستقر در این مراکز، اتباع خارجی، معتادان و افراد بی سرپرست اقدام کردند.

در هفته های اخیر هم شایعاتی بی اساس مبتنی بر واکسن هراسی مطرح شده اما بر اساس تاکید نهادهای معتبری چون سازمان بهداشت جهانی، تنها راه نجات دنیا از تهاجم کرونا و مرگ و میر ناشی از آن، واکسینه شدن همگانی در برابر این بیماری است.

 فرمانده سپاه و قرارگاه عملیات ستاد کرونا در آستارا هم با انتقاد از عقب‌ماندگی این شهرستان در واکسیناسیون عمومی، به عاملان ترویج واکسن هراسی در شبکه‌های اجتماعی هشدار داد.

 سرهنگ پاسدار بهزاد قنبری در جلسه ستاد مبارزه با کرونا در فرمانداری آستارا اظهار داشت: برخی مدیران کانال‌ها که در فضای مجازی واکسن هراسی را القا و در میدان دشمن بازی می کنند شناسایی شده اند و به زودی با آنها برابر قانون برخورد خواهد شد.

مجموع تزریق واکسن کرونا در کشور

وزارت بهداشت در گزارشی اعلام کرد که تا کنون ۳۷ میلیون و ۷۴۸ هزار و ۷۱۰ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۶ میلیون و ۶۰ هزار و ۹۵۱ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۵۳ میلیون و ۸۰۹ هزار و ۶۶۱ دُز رسید.

در شبانه روز گذشته، یک میلیون ۷۶ هزار و ۹۵۰ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

هفتم مهرماه با آخرین اخبار کرونا در استانها

گزارش هایی با محوریت کرونا

صدای شکسته شدن شاخ کرونا درهرمزگان به گوش می رسد!

آمارهای وزارت بهداشت / پرونده  ۲۷۲ نفر دیگر بسته شد

روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز چهارشنبه اعلام کرد: از دیروز(سه شنبه) تا امروز چهارشنبه هفتم مهر ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۲۷۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۸۹۱ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به پنج میلیون و ۵۷۲ هزار و ۹۶۲ نفر رسید.

طی ۲۴ ساعت گذشته، ۲۷۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۰ هزار و ۱۶۰ نفر رسید.

تا کنون پنج میلیون ۹ هزار و ۶۷۳ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.۶ هزار و ۱۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

اکنون  ۲۹ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۲۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۶۵ شهر در وضعیت زرد و ۳۰ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌ دادن و روبوسی است که برای جلوگیری از شیوع آن رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده‌ است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha