۷ مهر ۱۴۰۰، ۱۵:۲۱
کد خبرنگار: 1228
کد خبر: 84487969
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

پاکستان در اندیشه ورود به حوزه مسائل بانکی و انرژی افغانستان

اسلام‌آباد - ایرنا - پاکستان که پیش‌تر لغو تحریم‌ها علیه افغانستان و آزادی سازی دارایی‌های این کشور را از جامعه جهانی مطالبه کرده بود اکنون در حال بررسی برای ورود به حوزه مسائل بانکی و انرژی این کشور است.

به گزارش ایرنا،به عقیده صاحبنظران ،پاکستان با اعلام این که قصد دارد به حوزه های بانکی و مالی و انرژی افغانستان کمک کند، می خواهد به نوعی در این قضیه ورود کند و در شرایطی که در افغانستان دولتی مستقر نشده، کنترل این امور را بدست بگیرد.

رسانه‌های پاکستانی روز چهارشنبه اعلام کردند که این کشور گزینه‌هایی را برای سرپا نگه داشتن بانک های افغانستان بررسی می کند.

در گزارش منابع خبری آمده است: پاکستان در میان پرسش‌هایی مربوط به گسترش تسهیلات به افغانستان با وجود اینکه تصمیمی برای به رسمیت شناختن دولت موقت طالبان ندارد، گزینه هایی را برای کمک به این کشور در عملکرد روان سیستم بانکی و تقویت بخش انرژی مورد بررسی قرار می‌دهد.

وزارت امور اقتصادی پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد تلاش‌های اخیر این نهاد بخشی از حمایت کلی اقتصادی است که اسلام‌آباد از کشور همسایه خود افغانستان در غیاب کمک های مالی بین المللی و توقیف ذخایر ارزی ۹ میلیارد دلاری  توسط ایالات متحده در نظر دارد.

رئیس بانک مرکزی پاکستان نیز  گزینه های مختلفی را برای حمایت از بانک مرکزی افغانستان در عملکرد صحیح آن و دستیابی به ثبات قیمت ها و همچنین کمک به مدیریت نوسانات اقتصادی ارائه کرده است.

روزنامه پاکستانی «اکسپرس تریبیون» امروز(چهارشنبه) به نقل از منابع آگاه نوشت: اسلام‌آباد در نظر دارد تا برای عملکرد روان سیستم بانکی در دولت موقت طالبان، به چاپ پول افغانستان کمک کند.

رئیس بانک مرکزی پاکستان همچنین تمدید خطوط اعتباری به بانک مرکزی افغانستان و ارائه کمک های فنی را مطرح کرد.

وی با این حال گسترش حمایت‌های پاکستان از افغانستان زیر سایه به رسمیت نشناخته شدن دولت موقت طالبان را زیر سوال برد.

به گفته این منابع ،پاکستان همچنین امکان ارائه پشتیبانی فنی برای اداره بخش برق افغانستان را بررسی کرده است. این درحالی است که افغانستان برای اجرای خطوط انتقال و سایر منابع انرژی به کمک نیاز دارد.

پاکستان تاکنون دولت موقت طالبان را به رسمیت نشناخته و گفته در کنار دیگر قدرت های منطقه ای و بین المللی در این باره تصمیم گیری می کند.

اکسپرس تریبیون نوشت: خیز جدید اسلام‌آباد برای حمایت سیاسی و اقتصادی از دولت موقت طالبان یک پیش قدم است زیرا  قطعیت در مرز پیامدهای نامطلوبی برای پاکستان خواهد داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha