۷ مهر ۱۴۰۰، ۱۴:۵۹
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 84488134
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تولید بذر گندم در کشور به ۴۰۰ هزار تن رسیده است

سنندج - ایرنا- مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با اعلام اینکه تولید بذر گندم در کشور به ۴۰۰ هزارتن رسیده است، گفت: بذر مورد نیاز گندم برای کشت پاییزه به اندازه کافی وجود دارد و انتظار می‌رود کشاورزان از بذور مناسب و گواهی شده به منظور افزایش عملکرد محصول خود استفاده کنند.

به گزارش ایرنا، سهراب سهرابی روز چهارشنبه در جلسه ستاد کشت های پاییزه استان کردستان اظهار داشت: یکی از دلایل موفقیت کشورمان در تولیدگندم به توسعه استفاده از ارقام جدید و حجم بذور تولیدی برمی‌گردد.

وی با اعلام اینکه تولید بذر گندم در کشور به ۴۰۰ هزار تن رسیده است، افزود: بذر مورد نیاز گندم برای کشت پاییزه تامین شده و مشکل و کمبودی در این راستا وجود ندارد.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: در کردستان که یکی از استان‌های مهم تولید گندم کشور است ۸۴ درصد برنامه تولید بذر گندم آبی و ۵۴ درصد گندم دیم محقق شده است.

سهرابی با تاکید براینکه امسال نباید رسوب بذر پرورشی و گواهی شده گندم را در انبارها داشته باشیم، گفت: برای تولید باکیفیت نخستین اقدام استفاده و تامین بذر مناسب است لذا هم کارشناسان و هم کشاورزان باید به این مهم دقت و توجه لازم را داشته باشند.

وی یادآور شد: در گذشته رقم عمده کشت شده گندم ،سرداری بود که اکنون تنوع ارقام این محصول افزایش خوبی پیدا کرده است و با مصرف متعادل کودهای شیمایی و تاریخ و عمق کشت مناسب می‌توانیم عملکرد در هکتار را افزایش دهیم.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی با اعلام اینکه اجرای کشاورزی حفاظتی در کشور اقدامی انتخابی نیست بلکه الزامی است، اظهار داشت: کشاورزی حفاظتی منجر به پایداری منابع آب و خاک در کشور می‌شود لذا اجرای آن باید در دستور کار قرار داده شود.

۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایران به زیرکشت چغندرقند می‌رود

مجری طرح چقندرقند وزارت جهادکشاورزی هم در این جلسه با اشاره به اینکه استفاده از چغندرقند در تناوب با همه محصولات امری مفید و تاثیرگذار است، گفت: کردستان یکی از استان‌های پیشرو در تولید این محصول است.

پیمان حصادی اضافه کرد: تنها سال ۱۳۹۶ با تولید بیش از هشت میلیون تن چغندرقند و افزایش زیاد این محصول نسبت به ظرفیت موجود در کشور مشکلاتی برای چغندرکاران پیش آمد.

وی یادآور شد: سالانه ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور به کشت چغندر قند اختصاص پیدا می کند و در کردستان هم تا چهار هزار هکتار ظرفیت کشت این محصول وجود دارد.

تولید بذر گندم در کشور به ۴۰۰ هزار تن رسیده است

اختصاص ۴۱۳ میلیارد ریال برای خرید ادوات کشاورزی به کردستان

مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی هم در این جلسه اظهار داشت: سازمان‌های جهاد کشاورزی نباید فقط بر استفاده از کود ازته تبلیغ و اطلاع رسانی کنند بلکه باید بر مصرف کودهای ازته، فسفره و پتاسه به طور همزمان تاکید کنند.

فرامک عزیزکریمی به اجرای طرح جهش تولید در کشور اشاره کرد و افزود: این طرح چند مولفه و ستون اصلی دارد که یکی از آنها کشت مستقیم است.

وی با اشاره به اینکه در این طرح سهم کشت دانه‌های روغنی پنج درصد، علوفه پنج درصد، گندم و جو ۶۰ درصد است، افزود: قرار شده آیش زمین را به آیش سبز یعنی کشت  لگوم‌های علوفه ای هم چون ماشک تبدیل کنند.

مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: در راستای اجرای این طرح حدود ۹۹۹ دستگاه ادوات کشاورزی با تخصیص ۴۱۳ میلیارد ریال تسهیلات چهار درصد به کشاورزان استان کردستان اختصاص داده شده است.

کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار راس دام سبک و سنگین، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که ۴۴۲ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.

عمده محصول زراعی این استان گندم است که در سال زراعی جاری (۱۴۰۰-۱۳۹۹)، ۵۷۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت گندم دیم و ۳۲ هزار و ۵۰۰ هکتار هم به کشت گندم آبی اختصاص پیدا کرد؛ امسال  بیش از ۵۰۰ هزار تن گندم در کردستان تولید و ۲۸۰ هزار و ۲۲۵ تن گندم مازاد برنیاز از کشاورزان استان به طور تضمینی خریداری شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha