ایمنی بازار تاریخی اراک با تعامل دستگاه‌های اجرایی محقق می‌شود

اراک - ایرنا - مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان مرکزی گفت: ایمنی بازار اراک با تعامل و همکاری سه‌جانبه شهرداری و آتشنشانی محقق می‌شود و نیاز است که تلاش حداکثری در هم‌افزایی توان و امکانات برای بهبود ضریب امنیت سازه این بنای تاریخی به‌کار گرفته شود.

به‌گزارش روز پنجشنبه روابط‌عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی «مصطفی مرزبان» افزود: چند دستگاه اجرایی از جمله میراث‌فرهنگی، شهرداری و آتشنشانی برای تحقق ایمنی بازار تاریخی اراک نقش مهمی دارند که در صورت تعامل و هماهنگی این دستگاه‌ها ایمنی بازار برقرار می‌شود و پشتیبانی دستگاه  قضایی و ضابطین قضایی نیز در این زمینه ضروری است.

وی اظهار داشت: یکی از محتمل‌ترین خطرات  در بازار اراک  بروز آتش‌سوزی احتمالی است که باید به این مهم برای ایجاد فضای امن بیشتر توجه شود.

مدیرکل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان مرکزی گفت: آسیب‌های انسانی به‌ویژه افزایش غیرمجاز الحاقات و اضافه بناهای صورت گرفته در بازار و همچنین بهره‌برداری غیر اصولی و مغایر با ضوابط ایمنی و ایجاد کاربری های نامناسب با ساختار فضایی و معماری بازار به ویژه در زمینه تبدیل بخش‌های عمده سراها و فضاهای مشاع به انباری خطر بالقوه‌ای است که بازار اراک را به ویژه از نظر  آتش‌سوزی تهدید می‌کند.

مرزبان افزود: کمیته‌ای مشترک برای تامین ایمنی بازار تشکیل شود تا استفاده‌های غیر اصولی از بازار، تبدیل کردن انبارهای غیر اصولی و دخل و تصرفات، تخریب و الحاقات صورت گرفته توسط این کمیته شناسایی، پیگیری، اخطار و اجرا خواهد شد.

بازار تاریخی اراک با عمری ۲۰۰ ساله از ابتدای امر بر اساس اصول مهندسی و معماری روز در قالب یک مجموعه فاخر اقتصادی و اجتماعی ساخته شده است.

مجموعه تاریخی بازار اراک با قدمت بیش از ۲۰۰ سال در زمان فتحعلی شاه قاجار به دست یوسف‌خان گرجی بنا گذاشته شد که به نوعی هسته اولیه شهر سلطان‌آباد را در خود داشت.

این مجموعه که ۱۴ هکتار است و به صورت ۲ راسته بازار عمود برهم ساخته شده، یکی از نمونه‌های ارزشمند معماری ایرانی و اسلامی است که تمامی جزئیات را با ظرافت و به بهترین کیفیت در خود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha