روسیه از تجمع نیروهای تاجیکستان و افغانستان در مرز مشترک خبر داد

مسکو - ایرنا - وزارت خارجه روسیه با اعلام این‌که گزارش ها حاکی از تجمع نیروهای تاجیکستان و دولت طالبان در مرز مشترک است، از دوشنبه و کابل خواست که به دنبال گزینه های قابل قبول برای حل و فصل اختلافات شده باشند.

به گزارش ایرنا از مسکو «الکسی زایتسف»، معاون بخش اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه روسیه پنجشنبه در یک نشست خبری گفت: مسکو در حال جمع آوری گزارش هایی درباره تجمع  نیروهای تاجیکستان و افغانستان به مرز مشترک است.

وی افزود: «ما با نگرانی تنش فزاینده در روابط تاجیکستان و افغانستان را در پس زمینه اظهارات خشن متقابل رهبران تاجیکستان و دولت طالبان مشاهده می کنیم. گزارش هایی مبنی بر جمع شدن نیروهای مسلح توسط طرفین به مرز مشترک وجود دارد. ما از دوشنبه و کابل می خواهیم که به دنبال گزینه های قابل قبول برای حل وضعیت کنونی باشند.»

زایتسف افزود که مسکو از دوشنبه و کابل می خواهد گزینه هایی را برای حل تنش ها در مرز تاجیکستان و افغانستان جستجو کنند که مناسب هر دو طرف باشد.

پیش از این، عبدالسلام حنفی، نایب رئیس دولت موقت طالبان از تاجیکستان خواسته بود که در امور داخلی این کشور دخالت نکند.

پیشتر نیز  ذبیح الله مجاهد معاون اطلاعات و فرهنگ دولت طالبان گزارش داده بود که طالبان (سازمانی که همچنان در روسیه ممنوع است)   ده ها هزار نیروی ویژه" را در ولایت تخار در مرز با تاجیکستان مستقر کرده است.

طالبان در ۱۵ اگوست ۲۰۲۱ ( ۲۴ مرداد ۱۴۰۰) کنترل کامل افغانستان را اعلام کردند. طالبان همه شهرهای مهم و گذرگاه های مرزی در این کشور را تصرف کردند. متعاقباً، آنها پیروزی کامل خود را در کشور اعلام کردند و دولت جدیدی تشکیل دادند.

در ۳۱ اگوست ۲۰۲۱، ( ۹ شهریور ۱۴۰۰)   ایالات متحده نیروهای نظامی خود را به طور کامل از افغانستان خارج کرد و ماموریت نظامی ۲۰ ساله اما ناکام خود را در این کشور به پایان رساند.

امامعلی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان، ۲۶ شهریور  طی سخنانی در حضور سران سازمان همکاری شانگهای گفت، تشکیل دولت در افغانستان بدون حضور همه گروه ها می تواند اوضاع را بدتر کند. مردم افغانستان حق دارند یک دولت تعیین کنند.

به گزارش ایرنا، رئیس جمهور تاجیکستان در ادامه با بیان اینکه پنجشیر در حال حاضر در محاصره است از سران سازمان ملل متحد و کمیته بین المللی صلیب سرخ خواست تا به مردم افغانستان کمک کنند.

امامعلی رحمان همچنین از طالبان برای جلوگیری از کمک های بشردوستانه به دره پنجشیر انتقاد کرد.

وی گفت: «سیستم سیاسی در افغانستان باید بر اساس خواست مردم و بدون دخالت هیچ کشوری و دیکته نوع ساختار سیاسی باشد. تشکیل دولت در افغانستان بدون حضور همه گروه ها می تواند اوضاع را بدتر کند. بنابراین، ما باید در نظر بگیریم که مردم افغانستان حق دارند یک دولت تعیین کنند.»

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha