رشد گردشگری منابع تجدید ناپذیر را حفظ می‌کند

سنندج - ایرنا - معاون اقتصادی و نیروی انسانی استاندار کردستان گفت: رشد گردشگری می‌تواند منابع تجدید ناپذیر را حفظ کند بنابراین بهترین مولفه برای توسعه است‌.

خالد جعفری شامگاه پنجشنبه در آیین گرامیداشت روز جهانی گردشگری در اورامان تخت اظهار داشت: برای پایداری و اثرگذاری ثبت جهانی نیاز به کارهایی است که مهمترین مولفه مشارکت مردم این منطقه است که در بررسی ثبت جهانی هم این علاقه را نشان دادند.

وی افزود: هورامان به واسطه طبیعت و فرهنگ آن جزو گردشگرپذیرترین نقاط استان است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان هم گفت: منطقه اورامان و ثبت جهانی آن یک سرمایه مشترک بین ۲ استان کردستان و کرمانشاه است و باید از همه ظرفیتهای آن استفاده کنیم.

رشد گردشگری منابع تجدید ناپذیر را حفظ می‌کند

یعقوب گویلیان با اشاره به اینکه برای معرفی فرهنگ منطقه باید از فرصت ثبت جهانی اورامان استفاده کنیم افزود: اورامان فرهنگ و تمدن زنده با هزاران سال قدمت، شیوه کشاورزی و باغداری خاص ، شیوه قدیمی زندگی ، آیین‌های سنتی و میراث ملموس و ناملموس مختص به خود است.

وی اضافه کرد: مردم این خطه عرفان، معماری ،تصوف و نحوه زندگی این منطقه را به امروز رسانده‌اند و می‌توانند به آینده انتقال دهند.

گویلیان تاکید کرد: حاضر نیستیم به هر شکلی گردشگری در اینجا رشد کند بلکه باید هم ارزش گردشگری ایجاد و هم بافت آن حفظ شود.

امام جمعه اورامان تخت هم گفت: برای ماندگاری جوانان در هورامان و گسترش صنایع دستی و تولیدات کشاورزی باید به گردشگری توجه کنیم. 

ماموستا مردوخی افزود: اگر فرهنگ غنی بجا مانده از پیران اورامان نبود داشته‌ای برای ارائه به جهان و توان ثبت جهانی شدن نداشت.

وی با بیان اینکه زیرساخت‌های منطقه بویژه در زمینه گردشگری باید در شان آن باشد افزود: ثبت جهانی اورامان نباید موجبات محدودیتی برای رشد منطقه شود.

ماموستا مردوخی تاکید کرد: ساخت و سازها باید در راستای گردشگری و حفظ میراث فرهنگی شهر اورامان تخت باشد اما محدود کردن رشد شهر می‌تواند موجبات مهاجرت را فراهم کند.

مسوول جامعه هتلداران کردستان هم در این آیین گفت: کسی که در استان یک واحد بومگردی راه‌اندازی می‌کند به دلیل شرایط جغرافیایی مشکلات بیشتری در مقایسه با استانی همچون اصفهان دارد و وزارت نباید هر دو را یکسان ببیند بلکه باید به کردستان توجه بیشتری کند.

عبدالحمید حمیدی تاکید کرد: جوانان بیکار این خطه آماده ارائه خدمات در حوزه گردشگری هستند و تنها باید فرصت‌های لازم برای آنها فراهم شود.

آیین گرامیداشت روز جهانی گردشگری عصر روز پنجشنبه با حضور جمعی از مسوولان و علاقمندان حوزه میراث فرهنگی و گردشگری استان های کردستان و کرمانشاه در شهر هورامان برگزار شد.

«منظرفرهنگی هورامان» در چهل‌ و چهارمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو (سه‌شنبه پنجم مرداد ۱۴۰۰ برابر با ۲۷ جولای ۲۰۲۱) در شهر فوجوی چین، با تصویب اعضای کمیته، به‌ عنوان بیست و ششمین میراث ملموس کشورمان در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

منطقه هورامان با دارا بودن معماری پلکانی، آب و هوای مطبوع، آداب و رسوم سنتی، پوشش خاص، صنایع دستی و غذاهای محلی خود منحصربفرد است. این منطقه استان‌های کردستان، کرمانشاه و بخشی از اقلیم کردستان عراق را در برمی‌گیرد که در کردستان، بخش‌هایی از شهرستان سنندج، کامیاران و سروآباد و در کرمانشاه، شهرستان جوانرود، پاوه، روانسر و ثلاث باباجانی را شامل می‌شود.

بر اساس بررسی‌های صورت گرفته هورامان بیش از ۷۰۰ روستا را در این ۲ استان غربی ایران شامل می‌شود و شواهد باستان شناسی بدست آمده نشان می‌دهد که قدمت هورامان به دوران پارینه سنگی میانی و به حدود ۴۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح برمی‌گردد.

استان کردستان دارای یک هزار و ۵۲۴ اثر تاریخی شناسایی شده و ۹۱۵ اثر تاریخی ثبت شده شامل آثار تاریخی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان‌های طبیعی بوده که ۹۱۵ اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل ۷۷۸ اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۵ مورد میراث طبیعی، ۹۳ مورد میراث معنوی و ۲۹ مورد میراث منقول است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha