ناشر مسیحی برای چاپ کتاب‌های مرتبط با امام رضا (ع) اعلام آمادگی کرد

مشهد- ایرنا- روزنامه‌نگار مسیحی و مؤسس باشگاه تمدن شرق در لبنان طی بازدید از کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی از آمادگی برای ترجمه و انتشار کتاب‌های با موضوع حضرت امام‌ رضا (ع) به زبان‌های انگلیسی و رومانیایی خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری آستان قدس رضوی، ایلی سرغانی با استقبال از گسترش روابط با سازمان کتابخانه‌های آستان قدس رضوی گفت: مؤسسۀ انتشاراتی ما شعب مختلفی در سیدنی و ملبورن استرالیا و اربیل عراق دارد و ما این توانایی را داریم که کتاب‌های مورد نظر را ترجمه و منتشر کنیم.

براساس این گزارش همچنین شیخ غازی یوسف حنیه، رییس تجمع علمای مسلمان در لبنان، الاب نیکولاس ضغبینی، نماینده اسقف عصام یوحنا درویش، رییس اسقف‌های منطقه فرزل و بقاع لبنان و ایلی سرغانی، روزنامه‌نگار مسیحی و مؤسس باشگاه تمدن شرق در لبنان در بازدید از کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی و گفتگو با رییس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی این مرکز را باعث شگفتی خواندند.

شیخ غازی یوسف حنیه در این دیدار با بیان اینکه هر قسمت از این کتابخانه، کتابخانه‌ای مستقل است گفت: ما در این کتابخانه آثار گشایش فرهنگی به روی همه دنیا را دیدیم و تأییدی است بر اینکه اسلام دین بسته‌ای نیست.

وی با بیان اینکه حضرت امام‌ رضا (ع) فرزند طهارت هستند و سیرۀ ایشان نشأت گرفته از قرآن و جد بزرگوارشان است افزود: حضرت امام رضا (ع) فرزند همان پیامبری است که نصاری نجدان را در حرم شریف پذیرا شدند و به آنها اجازه دادند تا چندین روز در آنجا بمانند و مراسم خود را برگزار کنند و این سیره بر خلاف روش وهابیت است که خون افراد غیر هم‌فکر خود را مباح می‌دانند.

این عالم اهل سنت ادامه داد: این همان دیدگاهی است که حضرت امام رضا (ع) در سرزمین مرو به عنوان اسلام عملی پیاده کردند.

وی گفت: حرم مطهر رضوی گرچه پناهگاهی برای مردم و مرکز آرامش و شفا است، اما ما آن را یک مرکز علمی‌ فرهنگی نیز می‌دانیم که حضرت امام رضا (ع) آن را به وجود آوردند.

ایران با ریشه‌هایی از تمدن کهن

نماینده رییس اسقف‌های منطقه فرزل و بقاع لبنان نیز در این بازدید با اظهار شگفتی از تاریخ ۱۱۰۰ ساله کتابخانۀ آستان قدس رضوی و وجود ۱۵۰ هزار نسخۀ خطی و چاپ‌ سنگی کهن در این کتابخانه گفت: من برای اولین بار است که به ایران سفر کردم و باید بگویم آنچه را در کودکی در باره تمدن‌های کهن و مراکز علمی‌ و فرهنگی دنیا به ما می‌گفتند اکنون با مشاهده این کتابخانه می‌توانم درک کنم.

الاب نیکولاس ضغبینی، افزود: من برای چنین نظمی به مسوولان این کتابخانه بزرگ تبریک می‌گویم و معتقدم ملت‌ها با پیشرفت تکنولوژی پیشرفت نمی‌کنند بلکه با داشتن میراث علمی گسترده‌ای مانند این کتابخانه پیشرفت حاصل می‌شود.

وی ادامه داد: علم و دانش در این سرزمین ریشه‌دار است و این ریشه‌های علمی که بسیار ژرف و عمیق هستند کشور را پیش برده است و آرزو دارم هر انسانی در دنیا بتواند از این مرکز بازدید کند و از این گنجینه ارزشمند بهره‌مند شود.

آستان قدس رضوی، کانون علم و فرهنگ در جهان اسلام

رییس سازمان کتابخانه و موزه های آستان قدس رضوی هم با تشریح موقعیت علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی در جهان گفت: به برکت وجود حرم مطهر حضرت امام رضا (ع)، آستان قدس رضوی به کانون تأثیرگذار علمی و فرهنگی در جهان اسلام تبدیل شده است.

حجت‌الاسلام‌ سیدجلال حسینی، تأسیس مراکز پیش‌دبستانی، مدارس و دانشگاه‌، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، بزرگ‌ترین چاپخانه کشور، بزرگ‌ترین بیمارستان شرق کشور و ورزشگاه‌های دارای پیشرفته‌ترین امکانات را برخی از اقدامات علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی برشمرد.

وی به تأسیس بیش از ۵۰ کتابخانه توسط آستان قدس رضوی در کشور اشاره کرد و افزود: کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی با ۱۱۰۰ سال قدمت، از تاریخی‌ترین کتابخانه‌های دنیا به شمار می‌رود.

رییس سازمان کتابخانه و موزه های آستان قدس رضوی وجود بیشترین نسخ خطی قرآن، ۱۵۰ هزار نسخه خطی و چاپ‌ سنگی در موضوعات مختلف، ۱۴ میلیون برگ سند تاریخی و نمایش هشت هزار اثر موزه‌ای در موزه آستان قدس رضوی را برخی از افتخارات این مرکز خواند.

وی ادامه داد: ما چهار وظیفه حفاظت و صیانت، آسان‌سازی دسترسی‌ها، ارتباطات و تعامل و احیای تراث را بر دوش داریم.

در این مراسم به هریک از اعضای هیات لبنانی، آی‌.پی دسترسی مجازی به نسخه دیجیتال منابع خطی این مرکز اهدا شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha