آیا بسته اینترنت رایگان برای دانش‌آموزان فعال می‌شود؟

تهران- ایرنا- معلمان و دانش‌آموزان برای برگزاری کلاس‌های مجازی، علاوه بر «شاد» از شبکه‌های اجتماعی دیگر نیز کمک می‌گیرند که نیاز به اینترنت دارد، این در حالی است که بسته‌ رایگانی برای آن‌ها درنظر نگرفته‌اند.

به گزارش روز شنبه ایرنا، با آغاز سال تحصیلی و با تلاش وزارت ارتباطات و همکاری دولت، بسته‌های هدیه اینترنت رایگان برای معلمان، دانشجویان، اساتید دانشگاه و طلاب فعال شد. در این میان سهم دانش‌آموزان رایگان اعلام شدن ترافیکی بود که به سمت شبکه دانش‌آموزی «شاد» هدایت می‌شود.

سیاست‌های آموزشی در پیش گرفته شده برای دانش‌آموزان این است که از شبکه شاد استفاده کنند و با اعلام همین سیاست، ترافیک راهیابی شده به سمت این شبکه، از سوی وزارت ارتباطات و با همکاری اپراتورها رایگان شد.

با گذشت بیش از یک هفته از آغاز سال تحصیلی، تعدادی از مدارس به دلایل گوناگون، علاوه بر اپلیکیشن شاد از شبکه‌های اجتماعی دیگر مانند واتس‌آپ یا شبکه‌های داخلی که خودشان توسعه داده‌اند استفاده می‌کنند.

گروه‌های تشکیل شده در این شبکه‌های اجتماعی که ترافیک آن‌ها معادل ترافیک بین‌الملل و با هزینه ۳ برابری نسبت به ترافیک داخلی محاسبه می‌شود. همین مساله باعث شده خانواده‌ها به خرید بسته نیاز پیدا کنند که این هزینه زیادی را به آن‌ها تحمیل می‌کند.

درنظر گرفتن بسته‌ اینترنت برای دانش‌آموزان مبتنی بر تصمیم وزارت آموزش و پرورش و اعلام آن به وزارت ارتباطات است.

پیگیری‌های خبرنگار ایرنا نشان می‌دهد که تا کنون این اتفاق رخ نداده و گزارشی از اختلال مربوط به زیرساخت شبکه شاد ارائه نشده است.

این انتخاب برخی مدارس است که از شبکه‌های داخلی خود یا پیام‌رسان‌های خارجی برای تدریس استفاده کنند و به طبع اینترنت آن‌ها نیز طبق تعرفه اینترنت داخلی یا بین الملل محاسبه می‌شود.

به گزارش ایرنا، با آغاز مهرماه وزارت ارتباطات در راستای مسئولیت اجتماعی خود در آموزش الکترونیکی مانند سال‌ گذشته، اینترنت شبکه دانش‌آموزی شاد را رایگان اعلام کرد. ضمن این که برای معلمان، اساتید دانشگاه و حوزه، دانشجویان و طلاب بسته اینترنت رایگان در نظر گرفت.

بنابر این تصمیم ترافیک راه‌یابی شده به سمت سامانه شاد در سراسر کشور و توسط تمام اپراتورها اعم از ثابت و همراه رایگان اعلام شد. به این صورت که هر کدام از دانش‌آموزان، اولیا و معلمان در سراسر کشور به سامانه شاد متصل شوند، این ترافیک رایگان خواهد بود و از بسته کاربری افراد چیزی کسر نخواهد شد. این مسئله به‌تمامی اپراتورهای کشور ابلاغ شده است. حدود ۲ سال قبل و با آغاز پاندومی کرونا، دولت تصمیم گرفت برای حفاظت از سلامت دانش آموزان و معلمان، آموزش کشور را به سمت مجازی شدن ببرد. توسعه یک پلتفرم برای تبدیل شدن به شبکه دانش آموزی از جمله اولین اقداماتی بود که توسط اپراتورها انجام شد.

از همان زمان وزارت ارتباطات برای کمک به آموزش مجازی و دسترسی عادلانه همگانی به این امکان بسته‌های اینترنت برای دانش آموزان، معلمان، دانشجویان، اساتید دانشگاه و طلاب طی چند مرحله بسته‌های اینترنت در نظر گرفت و در فواصل مختلف به آن‌ها ارائه شد.

روزها و هفته‌های ابتدایی کرونا، ترافیک در شبکه ارتباطی کشور به قدری بالا رفت که همه بخش‌های وزارت ارتباطات برای تامین ظرفیت مناسب و برطرف کردن مشکلاتی که وجود داشت، شبانه‌روزی شروع به کار کردند. تخصیص بسته‌های اینترنت رایگان امکانی بود که وزارت ارتباطات به نمایندگی از دولت برای روشن نگه داشتن چراغ آموزش در کشور در چند مرحله به دانش‌آموزان، دانشجویان، معلمان و اساتید دانشگاه و حوزه اختصاص داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha