آرش روغنی روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: این در حالی است که افرادی که هر ۲ دُز واکسن را تا آن زمان دریافت کرده باشند در برابر این ویروس در حد بالایی مصون هستند و چنانچه به این ویروس مبتلا شوند، درصد درگیری آنها خفیف خواهد بود و منجر به مرگ و میر نمیشود.
وی، شایعات پیرامون تزریق واکسن کرونا و عوارض ناشی از آن را نادرست عنوان کرد و گفت: برخی گروههای ضدواکسن اقدام به انتشار چنین شایعاتی میکنند و مردم نباید به آن توجه کنند و در صورتی که تاکنون اقدام به دریافت واکسن نکردهاند هرچه سریعتر نسبت به انجام آن اقدام کنند.
عضو کمیسیون بررسی عوارض واکسن کرونا چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تاکنون موردی از مرگ ناشی از تزریق واکسن کرونا در استان ثابت نشده است، اظهار داشت: یکی از مخربترین شایعاتی که در فضای جامعه در خصوص تزریق واکسن کرونا منتشر شده این است که عنوان میشود برخی افرادی که واکسن دریافت کردهاند یا فوت کرده و یا به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شدهاند که بررسیهای علمی چنین شایعاتی را رد میکند چراکه تا کنون موردی از آن گزارش نشده است.
روغنی ادامه داد: بررسیهای انجام شده حاکی از آن است که برخی از افرادی که پس از دریافت واکسن به کرونا مبتلا شدهاند، ارتباطی با تزریق واکسن نداشته است چرا که این افراد زمانی اقدام به دریافت واکسن کردهاند که در دوره کمون بیماری قرار داشته و علائم ابتلا به کرونا قبل از دریافت واکسن، در آنها ظاهر نشده است که این همزمانی این تصور را ایجاد کرده که تزریق کرونا موجب ابتلای این افراد شده که این موضوع نیز صحت ندارد.
وی با پیشبینی این موضوع که موج بعدی کرونا شدیدتر از موجهای قبلی است، به دلایل این موضوع اشاره کرد و گفت: با کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی و کم شدن دغدغهها نسبت به این بیماری، نظر میرسد موج بعدی شدیدتر باشد.
رییس سازمان نظام پزشکی شهرستان شهرکرد افزود: احتمال ابتلای افرادی هم که واکسینه شدهاند وجود دارد اما درصد ابتلای این افراد ضعیف است و کمتر به بستری نیاز پیدا میکنند و بیماری آنها به مرحله مرگ و میر نمیرسد.
روغنی با بیان اینکه مهار ویروس کرونا در جامعه مشروط به واکسینه شدن بیش از ۷۰ درصد مردم است، تصریح کرد: واکسینه شدن افراد به منزله گذشت ۲ هفته بعد از تزریق دُز دوم واکسن است.
وی در خصوص ضرورت دُز سوم واکسن یا دُز یادآور نیز بیان داشت: توصیه شده تا افراد پرخطر از جمله سالمندان، کادر بهداشت و درمان و افراد دارای بیماریهای زمینهای، پس از ۶ ماه از تزریق دُز دوم، دُز سوم را دریافت کنند اما برای افراد عادی همان ۲ دُز تا سال بعد کافی است.
رییس سازمان نظام پزشکی شهرستان شهرکرد با اشاره به تاثیرات مثبت واکسینه شدن جمعیت حداکثری جامعه در مقابل ویروس کرونا، خاطر نشان کرد: این موضوع نه تنها در حفاظت جان افراد و اطرافیان آنها موثر است بلکه آثار مثبت اقتصادی، رفع محدودیتها و بازگشت آرامش و رفع نگرانی در مراودات اجتماعی را به همراه خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، از ابتدای طرح واکسیناسیون علیه کرونا تاکنون ۷۰ درصد جمعیت چهارمحال و بختیاری دُز نخست و ۲۶ درصد دُز دوم واکسن را دریافت کردهاند.
همچنین در این مدت ، ۲۲۰ هزار و ۹۲۱ مورد تست مولکولی تشخیص کرونا در استان انجام شده که بر اساس آن ۷۸ هزار و ۴۶۰ مبتلای به کرونا در استان شناسایی شده است.
بر اساس جدیدترین رنگبندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستانهای شهرکرد، فارسان، اردل، لردگان و بروجن کماکان در وضعیت نارنجی (پرخطر) و شهرستانهای بن، کیار، سامان، کوهرنگ و خانمیرزا در وضعیت زرد (خطر متوسط) شیوع کرونا قرار دارند.
نظر شما