به گزارش ایرنا، روستای نصرت آباد از توابع بخش مرکزی شهرستان البرز واقع در استان قزوین و در فاصله هوایی پنج کیلومتری از مرکز شهرستان و ۱۵ کیلومتری از مرکز استان قرار دارد.
به گفته مسوولان استانی، این روستا با داشتن جمعیتی معادل ۲۳ هزار نفر به عنوان بزرگترین روستای استان قزوین شناخته میشود که تراکم ساکنان آن از ۱۷ شهر قزوین نیز بیشتر است.
نصرت آباد که تا چندی پییش صحبت از شهر شدن آن به میان بود، هنوز با مدل روستایی اداره میشود و این درحالی است که افزایش جمعیت در آن سبب شده تا از نظر زیرساختی و عمرانی و حتی اعتبارات کشوری بتواند مستقل و توانمند در امور خود تصمیم گیری کند.
این روستا از سالها پیش تاکنون با انواع مشکلات از جمله پسماند، نبود پاسگاه انتظامی و کلانتری، ساخت و سازهای غیرمجاز، بی بهره بودن از ماشین آلات خدمات رسانی، نبودن تاکسی برای تردد به مرکز استان، فقدان داروخانه و درمانگاه شبانه روزی روبرو است.
باید توجه داشته باشیم که توسعه هر کشوری را متناسب با رشد و پیشرفت روستاهای آن میسنجند؛ به طوری که اگر یک کشور امکانات مادی و رفاهی را در دورترین نقاط سرزمین خود فراهم کند، به خوبی توانسته در توزیع عادلانه ثروت، تکنولوژی و تولید موفق باشد.
روستاهای ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اگرچه با پیشرفت و توسعه قابل توجه و چشمگیری روبرو بوده، اما برخی از مشکلات ریز و درشت در آنها، به خصوص در بخش زیرساخت ها مدتهاست که همچنان باقیمانده و گویا راه حلی برای رفع آنها وجود ندارد.
مصطفی طاهرخانی بخشدار مرکزی شهرستان البرز در خصوص مشکلات این روستا و چند مورد دیگر به سووالات خبرنگار ایرنا پاسخ داده است.
ایرنا. همانطور که میدانید روستای نصرت آباد همانند هر روستای دیگری در استان قزوین با مشکلات و امکانات رفاهی روبرو است؛ در سال های گذشته چه اقدام قابل توجهی برای این روستا انجام شده است؟
هفته دولت در این روستا ۱۲ میلیارد تومان طرحهای عمرانی و سایر خدمات افتتاح شد؛ ما همچنان با مردم این روستا ارتباط نزدیکی داریم و سعی کردیم از روشهای مختلف و با کمک اعتباراتی که از محل درآمد ارزش افزوده مالیات به دهیاریها واریز میشود، مشکلات روستاییان را حل کنیم، به هرحال یکی از مهم ترین موضوعات در اداره هر روستا افزایش سقف اعتبارات دهیاری است که نتیجه آن باعث شد تا در هفتههای قبل شاهد عملیات روکش آسفالت در این روستا به مساحت ۴۰ هزار متر مربع باشیم.
از طرف دیگر، در مدت کوتاهی نیز که بنده در خدمت مردم روستای نصرت آباد هستم، احداث سنگ فرش، ایجاد برخی امکانات در آرامستان و احداث جاده سلامت از جمله موضوعاتی بوده که با کمک روستاییان نصرت آباد در این روستا انجام شده است.
ایرنا. جمعیت روستای نصرت آباد در حدود ۲۳ هزار نفر است و مردم مدام سووال میکنند که چرا این روستا به شهر تبدیل نمیشود.
نصرت آباد، بزرگترین روستای استان قزوین بوده و جمعیت آن از جمعیت ۱۷ شهر استان نیز بیشتر است، بنابراین شهر شدن آن به توجه جدی مسؤولان نیاز دارد، اگر خاطرتان باشد این روستا جز نواحی منفصل شهری الوند به شمار میرفت، اما اکنون بحث تبدیل به شهر شدن این روستا بیش از هر موضوعی بر سر زبانها افتاده است.
در شهرستان البرز تمام کارهایی را که نیاز بود تا برای شهر شدن این روستا انجام شود، پیگیری و به سرانجام رسیده، تنها کافی است که این مهم از طریق اداره کل فنی استانداری و راه و شهرسازی در قالب کمیته برنامه ریزی استان مصوب شود و طرح نهایی نیز برای مراحل بعدی به دبیرخانه شورای عالی معماری و شهرسازی ایران ارسال گردد.
شهر شدن روستای نصرت آباد باید در قالب کمیته برنامه ریزی استان مصوب و به دبیرخانه شورای معماری و شهرسازی کشور ارسال شود.
ایرنا. آیا میتوانید زمانی را اعلام کنید که مردم ساکن در نصرت آباد منتظر شهر شدن این روستا باشند؟
همه چیز بستگی به پیگیری مسؤولان استان دارد و باید مراحل اداری آن سپری شود.
ایرنا. یکی از مشکلات دیرینه مردم نصرت آباد در خصوص فقدان یک درمانگاه شبانه روزی است، آیا برای حل این مشکلات راهکاری اندیشیده شده است؟
با توجه به رایزنیهای متعدد با دانشگاه علوم پزشکی و مدیریت درمان استان قزوین، مشخص شد که به علت نزدیکی نصرت آباد به شهر الوند و همجواری آن با بیمارستان رحیمیان، از نظر دستور العمل و استانداردهای موجود، امکان استقرار درمانگاه شبانه روزی در این روستا وجود ندارد، اما مرکز بهداشت و سلامت آن همه روزه و تا ساعت ۱۸ به روستاییان خدمات ارایه داده و پزشکان، دندانپزشکان، مامایی و زایمان نیز در محل حضوری مستمر دارند.
ایرنا. روستاییان اظهار دارند که مشکل دیگر روستای نصرت آباد جمع آوری نشدن زبالهها در ساعات مقرر است که گویا دهیاری هم نمیتواند به خوبی آن را مدیریت کند.
در خصوص مدیریت جامع در حوزه جمع آوری، ریخت و پاش نخالههای ساختمانی و پسماند در این روستا قراردادی با یکی از پیمانکاران منعقد شده بود که مردادماه سال جاری به اتمام رسید؛ اکنون پیمانکار جدیدی انتخاب شده و ۱۵ نیروی خدماتی نیز در سطح روستا به نظافت، رفت و روب و انتقال زبالههای آن به سایت محمدآباد مشغول هستند؛ با وجود ۲ نیروی سرشیفت و جمع آوری مکانیزه زبالهها به نظر می رسد مشکلی در این رابطه وجود نداشته باشد.
البته مشاهده شده که به علت برخی آسیبهای اجتماعی در جامعه، معتادان متجاهر در برخی از کوچهها با برهم زدن زبالهها، سیمای روستا را خراب میکنند که این مهم نیز از طریق دستگاههای مربوطه در حال پیگیری است.
از نظر پروتکلها و استانداردهای موجود، امکان استقرار درمانگاه شبانه روزی در روستای نصرت آباد به علت همجواری با بیمارستان رحیمیان وجود ندارد، اما مرکز بهداشت و سلامت تا ساعت ۱۸ هر روز به مردم خدمات میدهند.
ایرنا. برخی از مردم ساکن در این روستا اظهار دارند زمینهایی که بیش از ۲۰ سال پیش خریداری کردهاند، اکنون در طرح تفصیلی شهرداری الوند به عنوان فضای سبز عنوان شده، این افراد باید چه کاری می توانند در این رابطه انجام دهند؟
این اراضی که به ناحیه مثلثی معروف هستند، زمانی جز نواحی منفصل شهری الوند بود که بعدها به نصرت آباد افزوده شد، براساس رشد نرخ جمعیت ۲ درصدی و افقی که برای شهر شدن این روستا دیده میشود، تمامی این اراضی براساس کاربریهای صورت گرفته تحت شهرسازی قرار گرفته و مسکونی خواهند شد؛ ساکنان این منطقه باید براساس توافق مالکان، دهیاری و شورا زمینهای خود را احیا کنند؛ با توجه به این مساله که اگر شخصی زمین فضای سبز یا کشاورزی را در قالب مسکونی فروخته باید از نظر قانونی پاسخگوی مردم باشد؛ چرا که این مساله جرم تلقی شده و به لحاظ قضایی نیز مورد پیگرد قانونی قرار می گیرد، البته روستاییانی که در این رابطه اعتراض دارند می توانند با مراجعه به بخشداری مرکزی، اطلاعات بیشتری را دریافت کنند.
ایرنا. آیا قبول دارید که روستای شهرستان البرز به لحاظ قرارگیری در فاصله نزدیک به مرکز استان نباید دچار کمبود امکانات رفاهی باشند؟
بله و معتقدم شهرستان البرز بر خلاف دیگر شهرستانها از نقاط برخوردار استان قزوین به شمار میرود، تا جایی که ارتباط راه های ارتباطی آن با نقاط پرتردد کشوری سبب شده تا ظرفیتهای متعددی را درون آن شاهد باشیم.
در همین رابطه و به صورت کلان پیشنهاداتی به کمیته برنامه ریزی شهرستان ارسال شده و تمهیداتی نیز اندیشیدهایم، تا جایی که قرار است ابتدا روکش آسفالت خاکعلی به کمال آباد تا پایان امسال با تخصیص اعتبارات لازم به سرانجام برسد و این در حالی است که متاسفانه ترددهایی که کامیونها از سمت شهرستان آبیک و با افزایش بارگیری به این شهرستان صورت می گیرد، باعث شده تا جاده های روستایی این شهرستان دچار آسیب شوند.
ایرنا. چرا اول از همه مشکل اضافه بار کامیونها را حل نمیکنید تا به روکش آسفالت مکانهای پرتردد آسیب نرسد؟
این موضوعی است که باید به صورت مشترک و با همکاری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای انجام شود، به این شکل که نصب باسکول در شرکت های دارای کامیون حمل بار الزامی شود و پلیس راهور نیز در این رابطه نظارت دقیق و جامع ای داشته باشد تا هرگونه اضافه بار با اعمال قانون مواجه گردد.
امیدواریم با همت مسؤولان استان قزوین هرچه سریعتر بتوانیم مشکل روستای نصرت آباد و دیگر روستاهای این بخش را در آینده نزدیک برطرف سازیم.
نظر شما