کمتر از ۲۰ درصد از موقوفات اصلی آذربایجان‌شرقی فاقد سند است

تبریز - ایرنا - مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان‌شرقی گفت: کمتر از ۲۰ درصد از موقوفات اصلی استان فاقد سند بوده و برای بیشتر موقوفات سند جدید اخذ شده است.

حجت الاسلام سیدشهاب الدین حسینی روز دوشنبه همزمان با روز وقف در گفت و گو با خبرنگاران افزود: هم اکنون هشت هزار و ۷۵۱ موقوفه و بیش از ۲۰ هزار رقبه،  پنج هزار و ۳۳۹ مسجد، ۴۶۳ حسینیه، ۸۸ تکیه، فاطمیه، مهدیه و زینبیه و ۵۹۸ آرامستان برای دفن اموات در حوزه وقف استان وجود دارد.

وی با اشاره به اقدامات این اداره کل جهت اخذ سند برای موقوفات استان، اظهار داشت: از سال گذشته تاکنون برای یک هزار و ۲۱۴ موقوفه سند اخذ شده و سند ۱۶۳ موقوفه نیز تبدیل به سند تک برگی شده است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه هر موقوفه باید شناسه ملی داشته باشد، گفت: در این مدت در راستای بازبینی شناسه ملی موقوفات برای ۴۰۳ موقوفه استان شناسه ملی اخذ شده است.

حجت الاسلام حسینی مختومه شدن ۱۱۸ پرونده در له موقوفات در مراجع قضایی، تعیین تکلیف ۱۳۵ پرونده حقوقی، تجدید اسناد اجاره ۲ هزار و ۵۴۲ موقوفه و مرمت و بازسازی بیش از ۲۵ امامزاده در نقاط مختلف استان را از جمله اقدامات این اداره کل اعلام کرد.

وی یادآوری کرد: هم اکنون ساخت و ساز عمده از جمله در امامزاده های جبلکی ورزقان با مشارکت مجتمع مس سونگون، سیداحمد مرند، سیدابراهیم مراغه، سیداسماعیل میانه، شاه قاسم کلیبر، ابراهیم خلیل جوشون و سیدجبرائیل آستانه در حال انجام است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان‌شرقی با اشاره به اقدامات این اداره کل در شرایط کرونایی جامعه در قالب کمک های مومنانه برای رسیدگی به نیازمندان سطح استان گفت: در این ایام ۵۲ هزار و ۴۸۸ بسته معیشتی به ارزش هر بسته ۵۰۰ هزار تومان، ۴۸ هزار و ۴۳۴ بسته بهداشتی، ۲۳۲ ذبح قربانی در محل موقوفات، بیش از ۲۵۳ هزار غذای گرم و ۲۰۰ البسته بیمارستانی توزیع شده است.

حجت الاسلام حسینی، ادامه داد: با توجه به محدودیت های کرونایی و برای جبران ضرر مستاجران رقبه های استان، اجاره بهای ۲۷۴ رقبه مورد بخشش قرار گرفته و در این راستا ۲۵ گروه جهادی در قالب ۱۱۴ نفر راه اندازی شده است.

وی اظهار داشت: در دهه محرم نیز پنج هزار و ۷۰ بسته معیشتی و ۱۰۶ هزار و ۳۰۰ پرس غذای گرم در بین نیازمندان توزیع شده و توزیع آن همچنان ادامه دارد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان‌شرقی، راه اندازی کاروان های نسیم انتظار، ضیافت الهی، کاروان شمیم کرامت، نشاط معنوی، ولایت علوی، بصیرت عاشورایی، شمیم خدمت در رابطه با اشتغالزایی در امامزاده ها با هماهنگی کمیته امداد و فنی و حرفه ای، حمایت از هیات های حسینی، توزیع ۷۰۰ بسته اقلام آموزشی در قالب مهر تحصیلی به ارزش هر بسته ۶۰۰ هزار تومان بین دانش آموزان نیازمند، رزمایش سلامت در ۲۰ بقعه متبرکه و اعزام ۱۰۰ نفر از روحانیان بومی و اعزامی از قم به مساجد را از دیگر اقدامات این اداره کل در حوزه فرهنگی اعلام کرد.

حجت الاسلام حسینی، افزود: در حوزه خدمات اجتماعی قدم های مثبت و موثری از سوی این اداره کل انجام شده که از جمله شامل اجرای کارهای مقدماتی و شروع ساخت دارالایتام و مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست به ظرفیت ۴۰۰ نفر در محوطه قبرستان قوله و سرای سالمندان در قبرستان عمو زین الدین با بیش از ۱۵ هزار مترمربع با صرف بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان از سوی خیران در تبریز است.

وی با اشاره به انجام کارهای عمرانی و زیربنایی در راستای احیای نیات واقفان خیراندیش یادآوری کرد: بر اساس مطالعات انجام شده در حوزه کشاورزی بیش از ۶۱۹ باغ استان به روز رسانی و نهال کاری می شود.

دانشکده علوم قرانی در سطح تحصیلات تکمیلی در تبریز ایجاد می‌شود

مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان‌شرقی با اشاره به اقدامات انجام شده در سالیان گذشته برای ایجاد دانشکده علوم قرانی در تبریز، گفت: در سفر اخیر رییس سازمان اوقاف و امور خیریه این موضوع دوباره مطرح شد و حجت الاسلام خاموشی برای پیگیری این موضوع قول مساعد داد.

حجت الاسلام حسینی، ادامه داد: هم اکنون ۲۳ دانشکده علوم قرآنی در کل کشور وجود دارد که یکی از آن ها در مراغه بوده و دانشکده علوم قرآنی تبریز نیز برای جذب دانش آموختگان دانشگاه های علوم قرآنی در سطح کارشناسی ارشد و دکترا ایجاد خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha