رحیم توسلیان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری مناطقی از شهر محسوب میشوند که ساکنان در آن از تاسیسات روبنایی، زیربنایی، خیابانها، مشکلات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و کالبدی رنج میبرند.
به گفته وی، در سال ۹۱ بافت فرسوده شهر زنجان مصوب شده که باید با ارائه مشوق های تراکمی و طبقات، مالکان را به ساخت و ساز ترغیب کنیم که اگر مورد توجه قرار نگیرد، دچار بد مسکنی خواهیم شد.
معاون معماری و شهرسازی ادارهکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: در بافتهای فرسوده، ساختمانهای بلند و نامتناسب با عرض معابر احداث شده که مطلوب نیست و نمیتوانیم ساماندهی بافت را از جیب شهرسازی تزریق کنیم.
توسلیان تاکید کرد: باید افزایش تراکم معقول باشد و تعدیل ضوابط بافت فرسوده زنجان در دستور کار مدیریت شهری قرار دارد و طرح جامع جدید مصوب و یک مرحله از آن اجرا شده است.
وی ادامه داد: به لحاظ جغرافیایی، قسمت جنوبی خیابان امام شهر زنجان جزو مناطقی به شمار می رود که برای نوسازی و بهسازی آن باید اقدامات اساسی انجام شود چرا که این محدوده، فرسودهترین پهنههای شهر محسوب میشود.
معاون معماری و شهرسازی ادارهکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: این استان یکهزار و ۲۰۰ هکتار بافت فرسوده دارد که از این میزان ۵۱۱ هکتار در شهر زنجان قرار دارد.
توسلیان یادآوری کرد: بافت تاریخی نیز در داخل بافت فرسوده زنجان وجود دارد و یکی از ویژگیهای محدوده بافت تاریخی این شهر، مربوط به باغ های جنوب با ۱۵۰ هکتار است.
وی افزود: این ویژگی، بافت تاریخی زنجان را نسبت به سایر شهرهای کشور متمایز کرده است.
معاون معماری و شهرسازی ادارهکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: سهم بافت فرسوده شهر زنجان نسبت به کل مساحت شهر ۸.۳ درصد، ابهر نیز ۸.۵ درصد است.
توسلیان ادامه داد: سهم بافت فرسوده شهرستان خرمدره نسبت به کل مساحت شهر ۶.۱ درصد و قیدار نیز ۴.۴ درصد است.
توسلیان اظهارداشت: ۱۶ درصد جمعیت شهر زنجان با ۷۰ هزار نفر، ۱۶ درصد جمعیت ابهر با ۱۶ هزار و ۲۹۴ نفر در بافت فرسوده زندگی می کنند.
به گفته وی، در شهر خرم دره نیز ۱۶.۳ درصد جمعیت با ۹ هزار و ۱۱ نفر و در شهر قیدار ۸.۸ درصد با سه هزار و ۸۵ نفر در بافت های فرسوده زندگی می کنند.
معاون معماری و شهرسازی ادارهکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: اگر بافت فرسودهای دچار فرسودگی جمعیتی شود، بسیار خطرناکتر از فرسودگی کالبدی است و در این خصوص باید حضور این جمعیت را یک فرصت برای بافتهای فرسوده بدانیم ولی متاسفانه این سهم به دلیل مهاجرت و برهم خوردن جمعیت سنی کاهش مییابد.
توسلیان یادآوری کرد: اگر بافت فرسوده به این مرحله برسد، جبران حیات این بافتها با مشکل روبهرو خواهد شد چرا که جمعیت موتور محرکه هر منطقه برای توسعه است.
وی تاکید کرد: یکی از دغدغههای راه و شهرسازی، نوسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد محسوب می شود و مطالعات وسیعی برای بافتهای فرسوده انجام شده است.
زنجان - ایرنا - معاون معماری و شهرسازی ادارهکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: ۹۸ هزارو ۳۹۰ نفر در شهرستانهای زنجان، ابهر، خرم دره و خدابنده در بافت فرسوده زندگی میکنند.
نظر شما