به گزارش ایرنا به نقل از دویچه وله، دولت آلمان در گزارشی به پارلمان این کشور از هزینه ۱۷ میلیارد یورویی ماموریت بیست ساله ارتش و برخی نهادهای دیگر این کشور در افغانستان خبر داده است، ماموریتی که با تصرف کابل به دست طالبان در تابستان امسال نقطه پایان بر آن گذاشته شد.
بخش اصلی هزینهها مربوط به حضور ارتش آلمان در افغانستان بوده است. دولت آلمان در پاسخ به درخواست فراکسیون پارلمانی حزب دموکراتهای آزاد آلمان گفته است برای مشارکت ارتش آلمان در ماموریتهای "نیروهای بینالمللی کمک به امنیت" (آیساف)، "عملیات آزادی بلند مدت" (OEF) و "ماموریت حمایت قاطع" (RSM) در افغانستان از سال ۲۰۰۱ تا ۳۱ اوت ۲۰۲۱ در مجموع حدود ۱۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورور توسط وزارت دفاع آلمان و هزینههای اضافی مختص به این ماموریت هزینه شده است.
وزارت امورخارجه آلمان در حدود ۲ میلیارد و ۴۸ میلیون یورو برای پرسنل و هزینههای مادی مربوط به پروژهها هزینه کرده است. دولت آلمان گفته است این مبلغ شامل پرسنل و هزینههای عملیاتی وزارت امور خارجه نمیشود.
وزارت توسعه آلمان نیز در مدت ۲۰ سال حدود دو میلیارد و ۴۶ میلیون یورو به افغانستان کمک کرده است.
وزارت غذا و کشاورزی آلمان در دو دهه گذشته مجموعا ۳۳ میلیون یورو هزینه کرد.
اطلاعات مربوط به هزینههای سرویس امنیتی− اطلاعاتی (BND) در افغانستان محرمانه طبقهبندی شده است.
دولت آلمان گفته است انتشار اطلاعات مربوط به انجام وظایف سرویسهای اطلاعاتی تاثیر عمدهای بر کار این اداره خواهد داشت و به نوبه خود میتواند امنیت آلمان را نیز به خطر بیاندازد یا به منافع آن صدمه جدی وارد کند.
همچنین اطلاعات مربوط به زیرساختهایی که توسط آلمان ساخته شده و هم اکنون طالبان از آن استفاده میکنند نیز محرمانه مانده است.
خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان که خروج اجباری نیروهای ناتو از جمله نظامیان آلمانی را به دنبال داشت، کشورهای قدرتمند اتحادیه اروپا نظیر فرانسه و آلمان را بیش از پیش متقاعد کرد که سیاست دفاعی مستقلی از واشنگتن اتخاذ کنند.
نظر شما