خسارت ۲۰۱ میلیارد دلاری کرونا به صنعت هواپیمایی جهان

تهران- ایرنا- طبق پیش‌بینی اخیر انجمن بین‌المللی حمل و نقل هوایی (یاتا)، مجموع خسارت صنعت هواپیمایی جهان از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲میلادی، به ۲۰۱ میلیارد دلار خواهد رسید و زیان مالی امسال (۲۰۲۱) نیز ۵۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار برآورد شد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری افه اسپانیا، انجمن بین‌المللی حمل و نقل هوایی (یاتا) در گزارشی پیش بینی کرد که مجموع خسارت صنعت هواپیمایی جهان از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ با وجود بهبود وضعیت پس از همه گیری کرونا به ۲۰۱ میلیارد دلار خواهد رسید و امسال نیز ۵۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار برآورد شده است.

با این وجود، روند نزولی خسارت‌ها با کنترل بیماری همه‌گیر، این میزان را به حدود ۱۱.۶ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ خواهد رساند که در مقایسه با ۱۳۷.۷ میلیارد دلار در سال گذشته (۲۰۲۰) کاهشی چشمگیر است.  

انجمن یاتا دیروز در حالی هفتادوهفتمین نشست عمومی خود را با وعده مقابله با افزایش تعرفه‌های خطوط هوایی به دلیل همه گیری برگزار کرد که «ویلی والش» مدیرعامل آن در یک گفتگوی جنجالی مطبوعاتی اعلام کرد: شرکت‌های هواپیمایی آسیب دیده از پاندمی، در حال افزایش نرخ خود هستند؛ زیرا آنها دائما عنوان می کنند که به دنبال بهبود وضعیت اقتصادی هستند. این موضوع دیگر محرمانه نیست.

مدیرعامل یاتا که مسئولیت حدود ۸۰ درصد شرکت‌های هواپیمایی جهان را بر عهده دارد، به عنوان مثال خطوط هوایی هیترو لندن را نام برد که خواستار افزایش وسیع تعرفه های خود شده است.

با این وجود، «ویلی والش» در گفتگو با افه، ضمن اظهار تاسف درباره اقدامات «غیرضروری» که همچنان در جریان است، خاطرنشان کرد که ناهماهنگی‌های موجود بین کشورها هزینه‌های چند میلیارد دلاری به این بخش وارد می کند.

در همین حال، «پیتر سردا» نایب رئیس منطقه ای یاتا در آمریکای لاتین نیز روز سه شنبه در مصاحبه با خبرگزاری افه تاکید کرد که خسارت شرکت های هواپیمایی آمریکای لاتین در سال جاری بالغ بر پنج میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار برآورد شده و این میزان در سال ۲۰۲۲ با وجود کاهش ۳۴ درصدی به ۳.۷ میلیارد دلار خواهد رسید.

ویلی والش مدیرعامل یاتا پیشتر اعلام کرده بود: دولت ها باید با پافشاری بر واکسیناسیون، در جهت مزایایی که در بردارد مانند امکان سفر کردن اعتمادسازی کنند.

به گزارش ایرنا، اگرچه طبق گزارش یاتا (IATA) سفرهای هوایی در سطح بین الملل، طی ماه ژوئیه گذشته (مرداد) به دلیل سطح بالای واکسیناسیون و تقاضای سفرهای تابستانی افزایش یافته است، با این وجود و با بروز انواع گونه های جدید ویروس و بیماری نامعلوم هنوز نمی توان نتیجه قطعی را نه درباره سیاست های بهداشتی و نه اثربخشی واکسیناسیون در طولانی مدت تشخیص داد.

در کنار هزینه‌های اقتصادی، بحران بیماری همه‌گیر، هزینه‌های جانی و بهداشتی بی شماری بر انسانها وارد کرد. از آغاز بحران شیوع کرونا تاکنون بیش از ۲۳۶ میلیون و ۶۲۴ هزار در جهان به کووید-۱۹ مبتلا شده اند که از این میان بیش از ۴ میلیون و ۸۳۲ هزار نفر جان خود را از دست داده و بیش از ۲۱۳ میلیون و ۷۴۴ نفر بهبود یافته اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha