به گزارش ایرنا، فرشاد یاسمی روز چهارشنبه در نشست خبری با رسانه های استان به مناسبت روز ملی روستا و عشایر اظهار داشت: نرخ خرید دام حذفی عشایر در استان ۳۱ هزار تومان و در کشور این رقم ۳۰ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم است و همچنین به ازای هر کیلوگرم وزن دام سه کیلوگرم جو یارانه ای به قیمت پایین تر از نرخ بازار به عشایر داده می شود.
وی با بیان اینکه خشکسالی ها تاثیر منفی زیادی بر درآمد عشایر داشته است، افزود: خرید دام حذفی و مازاد، تامین نهاده های یارانه ای یا پرداخت علوفه ضمانتی از خدمات انجام شده به عشایر است.
مدیرکل امور عشایری ایلام یادآور شد: یکی از برنامههای مهم در خصوص توزیع نهاده های دامی پرداخت بیش از هفت هزار تن جو و نهاده دامی چون کاه و کلش به صورت نقد یا ضمانت نامه بانکی سه ماهه بین عشایر توزیع است و در صدد افزایش علوفه و نهاده های دامی به عشایر تا ۲۰ هزار تن هستیم.
یاسمی اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات حوزه عشایری استان ایلام تامین آب مورد نیاز این قشر است که ۲۰ دستگاه تانکر آب رسان باید به ناوگان حمل آب عشایر اضافه شود، در حال حاضر پنج دستگاه تانکر اضافه شده و رایزنی تامین اعتبار جهت افزایش این تعداد دستگاه و همچنین به کارگیری بخش خصوصی برای آب رسانی به عشایر در حال انجام است تا میزان دفعات توزیع آب بیشتر و باتوجه به خشکیدگی یا کاهش آب رودخانه ها، باید آب احشام عشایر نیز تامین شود.
وی ادامه داد: تجهیز خانواده های عشایر استان به پنل های خورشیدی طی پنج سال از دیگر برنامه های امور عشایری برای تامین برق و روشنایی این خانوارهاست و در این راستا ۶۰۰ دستگاه پنل خورشیدی با همکاری شرکت توزیع برق استان تا پایان سال جاری بین جامعه هدف عشایری توزیع می شود.
مدیرکل امور عشایری استان ایلام اظهار داشت: تحصیل دانش آموزان عشایر از دیگر اهم اولویت هاست و طی تفاهم نامه منعقد شده با نوسازی مدارس باید مدارس عشایر از کپری به کانکسی یا ساختمان تبدیل و تجهیز شود.
یاسمی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد جمعیت عشایر استان واکسن کرونا را تزریق کرده اند، در مورد عشایر کوچنده مهمان هم توضیح داد: به مسوولان استان هایی که عشایر آنها فصول سرد سال را در مناطق ییلاقی سپری می کنند، تاکید شده عشایر آنها قبل از ورود به استان واکسن کرونا تزریق کنند و همچنین کوچ ماشینی داشته باشند و نیز باتوجه به آسیب های وارده به مراتع ناشی از خشکسالی باید تعداد دام های کمتری را به استان حمل و احشام را نیز واکسینه کنند.
به گزارش ایرنا، استان ایلام داری ۱۱ هزار خانوار با ۶۰ هزار نفر جمعیت عشایری است که یک میلیون و ۴۰۰ هزار راس دام را در اختیار دارند.
تولید سالانه عشایر استان ایلام ۹۰ هزار تن تولید انواع فرآورده های دامی به ارزش ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است.
در فصول سرد سال ایلام میزبان عشایر استان های همدان، کرمانشاه و لرستان با بیش از ۲ میلیون راس دام است.
به مناسبت روز ملی روستا و عشایر طرح تامین آب در منطقه عشایری درگه شهرستان ایوان با اعتبار ۱۲ میلیارد تومان و آغاز واگذاری ۶۰۰ دستگاه پنل خورشیدی با اعتبار ۶۰۰ میلیون تومان انجام می گیرد.
نظر شما