مصطفی آذرکیش روز چهارشنبه در حاشیه کارگاه آموزشی و بازدید از هنرستانهای فنی و حرفه ای گناباد طی گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون ۳۵.۵ درصد از مجموع دانش آموزان مقطع متوسطه کشور در هنرستانهای فنی و حرفه ای و ۶۴.۵ درصد در رشته های نظری مشغول تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه براساس برنامه ششم توسعه میزان اشتغال به تحصیل دانش آموزان در رشته های فنی و حرفه ای باید به ۵۰ درصد می رسید ادامه داد: با وجود افزایش رغبت دانش آموزان به انتخاب هنرستانهای فنی و حرفه ای هنوز ۱۵ درصد از میانگین اهداف برنامه توسعه عقب هستیم.
مدیر کل آموزشهای فنی و حرفه ای و کار و دانش وزارت آموزش و پرورش گفت: دانش آموزان و خانواده ها باید به این رشته ها به عنوان لازمه افزایش کارآفرینی و اشتغال توجه بیشتر داشته باشند زیرا ارتقای مهارت لازمه اشتغال پایدار است و این امر بستر تحقق اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب را هموار می کند.
وی افزود: منابع و آموزشهای نیروی انسانی متخصص و توانمند زیربنای افزایش کیفیت تولیدات در بخشهای مختلف است و هر اندازه به رشته های فنی و حرفه ای و کار و دانش توجه بیشتر شود، گامهای موثرتری در ارتقای کیفی تولیدات داخلی برداشته میشود.
آذرکیش با اشاره به بازدید از هنرستانهای فنی و حرفه ای گناباد ادامه داد: این شهرستان از مناطق مستعد و پیشگام در توسعه این آموزشها است و به سیاستهای ابلاغی وزارت آموزش و پرورش در اجرای نظام آراستگی و تلفیق آموزشها و شایستگی های فنی و غیر فنی در این شهرستان به خوبی توجه شده است.
وی گفت: طی سالهای اخیر شاهد جهش و توسعه کمی و کیفی آموزشهای فنی و حرفه ای و راهیابی درصد قابل توجهی از هنرجویان و دانش آموزان پایه نهم گناباد به این رشته ها بودهایم.
۱۶ هزار و ۹۲۴ دانش آموز شامل هشت هزار و ۳۲۸ دانش آموز دختر و هشت هزار و ۵۹۶ دانش آموز پسر در قالب ۹۱۱ کلاس درس و ۱۷۳ مدرسه در مناطق شهری و روستایی گناباد مشغول تحصیل هستند و نسبت دانش آموز به معلم در این شهرستان ۱۱.۵ نفر است و این میزان در مقطع ابتدایی شهرستان ۱۴.۴ درصد است که باید با جذب استخدامی های جدید این کمبود کاهش یابد و در مقطع متوسطه دوم وضعیت مناسب تر و به ازای هر ۷.۷ دانش آموز یک معلم فعال است.
مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما