تسریع در واکسیناسیون دانش آموزان، واکسن نزدن، نادیده گرفتن حقوق اجتماعی دیگران ، دستورالعملهای جدید آرامستانهای قم، واگذاری بیمارستان الهادی به مرکز خدمات حوزه علمیه ، اجرای واکسیناسیون سیار و ۱۶۷ هزار تبعه خارجی واکسینه میشوند از دیگر اخبار کرونایی هفته گذشته قم میباشد.
عبور نرخ واکسیناسیون کرونا در قم از ۶۰ درصد
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: با تزریق حدود ۸۴۲ هزار دُز واکسن که حدود ۵۷۶ هزار دُز در نوبت اول و ۲۶۶ هزار دُز نیز نوبت دوم است، میزان واکسیناسیون در قم از مرز ۶۰ درصد عبور کرد.
محمدرضا قدیر در گفتوگویی اظهار داشت: از همکاری خوب مردم فهیم قم قدردانی کرده و از افرادی که هنوز مراجعه نکردهاند، درخواست داریم تا در اسرع وقت به مرکز واکسیناسیون مراجعه نمایند تا گرفتار پیکهای بعدی کرونایی نشویم.
کاهش چشمگیر شمار فوتیهای کرونا
وی افزود: تعداد فوتیهای کرونا مثبت در قم کاهش یافته و امروز ( جمعه ۱۶ مهرماه )به سه نفر رسید و افزایش میزان واکسیناسیون، عیدی کادر بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی به مردم شریف قم در این روز است.
تسریع در واکسیناسیون دانشآموزان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: با توجه به تاثیر واکسیناسیون دانشآموزان علیه کرونا در بازگشایی مدارس، روند تزریق واکسن در این گروه هدف تسریع میشود.
سیامک محبی هفته گذشته در گفتوگویی به این نکته اشاره کرد که تنها ۱۷ درصد دانش آموزان قم برای واکسیناسیون به مراکز تجمیعی واکسیناسیون مراجعه کردهاند.
وی با بیان اینکه یکی از الزامات حضوری شدن مدارس، واکسیناسیون گسترده دانش آموزان علیه بیماری کووید -۱۹ است، اظهار داشت: دانش آموزان ۱۲ الی ۱۷ سال میتوانند با مراجعه به سامانه سلامت به نشانی salamat.gov.ir نسبت به ثبت نوبت در یکی از مراکز تجمیعی واکسیناسیون در سطح استان قم اقدام نمایند.
۱۶۷ هزار تبعه خارجی واکسینه میشوند
مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی قم از برنامهریزی برای واکسیناسیون ۱۶۷ هزار تبعه خارجی ساکن استان قم خبر داد.
عباس شیرمحمدی هفته گذشته در جلسه ستاد استانی مدیریت کرونا در سالن کرامت استانداری قم، افزود: واکسیناسیون اتباع از طریق انجمن خیرین از یک ماه گذشته درقم راهاندازی شده و ۲۲۰ میلیون تومان در این راستا از طریق خیرین تامین شدهاست.
وی گفت: از ابتدای مهرماه سال جاری هشت هزار تبعه مجاز و غیرمجاز برای دریافت واکسن به مرکز تزریق اتباع غیر ایرانی مراجعه کردهاند.
شیرمحمدی خاطرنشان کرد: در سطح استان قم ۳۹ هزار تبعه غیرمجاز شناسایی شده و تمام این افراد میتوانند جهت دریافت واکسن به مراکز تجمیعی مراجعه کنند.
واکسن نزدهها طعمه موج بعدی کرونا خواهند شد
در جلسه مدیریت بحران که هفته گذشته با حضور استاندار برگزار شد، نسبت به ابتلا و قربانی شدن واکسن نزدهها در موج بعدی کرونا و همچنین تعلل در واکسیناسیون عمومی هشدار داده شد.
معاون سیاسی و امنیتی استانداری قم در این جلسه ابراز داشت: هیچگونه محدودیتی در فضای مجازی در رابطه با واکسن هراسی وجود ندارد.
بیژن سلیمان پور ادامه داد: طبق ارزیابیها و برآوردهای متخصصان پزشکی و درمانی افرادی که هنوز اقدام به تزریق واکسن نکردهاند، طعمه اصلی موج بعدی کرونا خواهند شد.
به گفته وی، ۶۰ دستگاه اجرایی استان عملکرد خود در رابطه با واکسیناسیون و تشویق مردم به روند دریافت واکسن را ارائه کردهاند.
تزریق ۸۱۵ هزار دُز واکسن کرونا
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز اظهار کرد: روند ابتلا، بستری و فوتیهای کرونا در قم نزولی است.
محمدرضا قدیر افزود: اگر موج بعدی کرونا در قم رخ بدهد، افرادی که واکسن نزدهاند طعمه اصلی ویروس کووید ۱۹ خواهند شد.
وی تصریح کرد: تاکنون ۸۱۵ هزار دُز واکسن کرونا در قم تزریق شده که ۵۵۳ هزار از آن مربوط به دُز اول و ۲۶۳هزار دُز نیز مربوط به دُز دوم بوده است.
واگذاری بیمارستان الهادی به مرکز خدمات حوزه علمیه
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم نیز با اشاره به وضعیت بیمارستان و پروژه نیمهکاره الهادی، یادآور شد: طبق تصمیمات استانی سازههای این بیمارستان به یکی از مراکز درمانی استان تبدیل خواهد شد.
محسن بهشتی ادامه داد: این بیمارستان از طریق اوقاف و امور خیریه استان به مرکز خدمات حوزه علمیه قم واگذار شدهاست و آنها هر تصمیمی که در رابطه با اصل کاربری آن بگیرند، مسوولان استان اجرا خواهند کرد.
وی اضافه کرد: با توجه بهموقعیت بیمارستان الهادی مسوولان استان تلاش میکنندتا این مرکز صرفا مختص قشر طلاب نباشد و مردم عادی نیز بتوانند از آن بهره ببرند.
روند واکسیناسیون دانشآموزی رضایتبخش نیست
معاون مرکز بهداشت قم نیز در ادامه ابراز داشت: وضعیت آرامستانها، پایانههای مسافربری درونشهری و برونشهری، هتلها و مسافرخانهها، مجتمعهای خرید و پاساژها، آرایشگاهها، آبمیوه و بستنیفروشیها، گیم نتها و مطبهای پزشکی از نظر رعایت پروتکلهای بهداشتی رضایتبخش نیست.
محمدجواد باقریان ادامه داد: هفته گذشته از حدود ۲ هزار و ۸۰۰ بیمار مشکوک نتیجه آزمایش ۳۷ درصد افراد مراجعهکننده کرونا به مراکز درمانی استان مثبت بوده است.
وی با اشاره به وضعیت واکسیناسیون عمومی در قم، گفت: ۹۶۱ هزار نفر از شهروندان افراد بالای ۱۸ سال هستند که تاکنون در این گروه سنی ۵۲ درصد دُز اول و ۲۷ درصد نیز دُز دوم را دریافت کردهاند.
به گفته وی، در گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال نیز ۱۵۱ هزار نفر مشمول دریافت واکسن هستند که تاکنون حدود ۱۴ درصد از آنها دُز اول را دریافت کردهاند.
باقریان با انتقاد از استقبال نهچندان مطلوب از واکسیناسیون دانشآموزی، ادامه داد: روند واکسیناسیون گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال در قم وضعیت کُندی دارد.
واکسن نزدن، نادیده گرفتن حقوق اجتماعی دیگران است
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: واکسیناسیون تکلیف همگانی و حقی عمومی است و عدم استفاده از واکسن، نادیده گرفتن حقوق اجتماعی مردم است.
محمدرضا قدیر با اشاره به اهمیت تزریق واکسن، افزود: اگر موج ششم کرونا شکل بگیرد، قطعا افرادی که واکسن نزدهاند، مقصر بوده و خود طعمه این پیک خواهند بود.
وی اضافه کرد: در بیماریهای غیرواگیر عدم تمکین از دستورات بهداشتی و درمانی آسیب فردی را به دنبال دارد، لیکن در بیماریهای واگیر از جمله کرونا عدم تمکین به دستورات بهداشتی و واکسیناسیون بیتوجهی به حقوق همه مردم بوده و باعث آسیبرسانی به جامعه میشود.
دستورالعملهای جدید آرامستانهای قم
معاون خدمات شهری شهرداری قم نیز در این جلسه، مبحث تجمعات در آرامستانها را مورد توجه قرار داد و بیان کرد: برای رعایت پروتکلهای بهداشتی و جلوگیری از تجمعات خطرآفرین در آرامستانهای شهر قم طی هفته جاری جلسهای با حضور فرماندار تشکیل شده است.
عباس ذاکریان ادامه داد: اقناعسازی مردم برای عدم تجمع در آرامستان بهعنوان رویکرد اصلی شهرداری قم با نصب اطلاعیه و بنرهای تبلیغاتی در سطح شهر و آرامستانها نصب شده است.
به گفته وی، طبق تصمیمات استانی مراسم تشییع در آرامستانها نباید بیش از ۴۵ دقیقه به طول بکشد و افراد حاضر نیز نباید بیشتر از ۷۰ نفر باشند.
ورود ۲۳ هزار و ۵۰۰ دُز واکسن جدید
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم از ورود ۲۳ هزار و ۵۰۰ دُز واکسن جدید کرونا شامل سینوفارم، برکت و آسترازنکا به این استان خبر داد.
سیامک محبی در گفتوگویی، اظهار داشت: ۱۰ هزار دُز واکسن برکت، ۶ هزار و ۵۰۰ دُز واکسن سینوفارم و هفت هزار دُز واکسن آسترازنکا ظهر روز جاری در اختیار استان قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر متولدان سال ۸۸ و قبل از آن میتوانند با مراجعه به مراکز تجمیعی واکسیناسیون، واکسن کرونا تزریق نمایند، تصریح کرد: ۱۸ مرکز تجمیعی در سطح استان در ۲ نوبت صبح و عصر آماده خدمترسانی به مراجعان هستند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه واکسیناسیون در استان از روند خوبی برخوردار است، افزود: تنها راه قطع زنجیره کرونا واکسیناسیون عمومی است
اغلب بستریشدگان کرونا در قم واکسن نزدهاند
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: متاسفانه اغلب افرادی که در بیمارستانهای کرونایی استان بستری میشوند، واکسن نزدهاند.
محمدرضا قدیر در این زمینه افزود: اغلب افرادی که به بیمارستانهای کرونایی استان مراجعه میکنند با حال وخیم و بد هستند و نیاز به بستری دارند.
وی اضافه کرد: در بررسیها مشخص شد که بیشتر افراد مراجعهکننده به بیمارستانها، از واکسن استفاده نکرده و به همین منظور دچار مشکل میشوند.
وی ادامه داد: همه باید با دعوت عمومی از مردم در راستای گسترش امر واکسیناسیون تلاش کنند.
واکسیناسیون سیار در قم اجرا میشود
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: طرح واکسیناسیون سیار شهروندانی که امکان مراجعه به مراکز واکسن ندارند، بهزودی در این استان اجرا خواهد شد.
سیامک محبی در گفتوگویی با بیان اینکه طرح فوق با مشارکت معاونت بهداشتی علوم پزشکی قم و قرارگاه خاتمالانبیای سپاه پاسداران صورت میگیرد، افزود: خانوادههایی که دارای سالمند ناتوان، بیمار و یا معلول جسمی حرکتی هستند و یا فردی که شرایط تزریق واکسن را دارد، ولی به هر دلیلی توان حرکت و خروج از منزل را ندارد میتوانند از طریق تماس با شماره ۳۶۷۰۸۰۱۲ تیم سیار واکسیناسیون را درخواست کنند.
وی خاطرنشان کرد: تیمهای سیار مرکز بهداشت در نخستین فرصت طبق برنامه زمانبندی و با هماهنگی قبلی به منزل فرد مورد نظر مراجعه میکنند..
واکسیناسیون دانشآموزان زیر ۱۲ سال قم فعلا مطرح نیست
استاندار قم با بیان اینکه فعلا موضوع واکسیناسیون دانشآموزان کمتر از ۱۲ سال استان مطرح نیست، گفت: در این زمینه در سطح ستاد ملی مقابله با کرونا بحث جدی صورت نگرفته و در محافل علمی و دانشگاهی محل چالش است؛ ما منتظر تصمیمگیری و ابلاغ دستورالعمل مربوطه هستیم.
بهرام سرمست در پایان جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا که بهصورت ویدیو کنفرانس در آن شرکت کرده بود در گفتوگو با خبرنگاران، اظهار داشت: در حال حاضر فقط بحث اتمام واکسیناسیون دانشآموزان بالای ۱۲ سال مطرح است.
وی همچنین آموزش حضوری دانشآموزان از نیمه آبان ماه بهشرط گسترش واکسیناسیون را از موارد مطرح شده در این جلسه عنوان کرد و گفت: مقرر شد همزمان با توسعه واکسیناسیون، بر پرهیز از عادی انگاری و رعایت پروتکلها نیز تاکید شود.
فوت سه بیمار کرونایی درقم
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در شبانهروز گذشته منتهی به شانزدهم مهرماه از مجموع ۴۰۶ آزمایش کرونای انجام شده در این استان، نتیجه ۱۵۰ مورد مثبت شد.
محمدرضا قدیر در گفتوگویی با اشاره به آخرین وضعیت کرونا در استان، افزود: دراین مدت ۷۱ نفر مشکوک و یا با علائم قطعی ابتلا به کرونا توسط اورژانس مراکز درمانی قم مورد پذیرش قرار گرفتند.
وی با اشاره به بستری شدن ۵۳ نفر از این افراد، گفت: ۴۸ نفر که طی روزهای گذشته بستری شده بودند، نیز به تشخیص پزشکان معالج برای ادامه درمان در منزل از بیمارستان مرخص شدند.
وی تعداد فوتیهای کرونا مثبت را نیز سه نفر عنوان کرد و افزود: ۴۲۴ بیمار کرونایی در مراکز بیمارستانی قم بستری هستند که وضعیت جسمی ۱۰۱ نفر از آنها وخیم میباشد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
نظر شما